Monday, August 17, 2015

Είναι στο «χέρι» της Ελλάδας να φύγει το «Grexit» από το τραπέζι (Wolfgang Schäuble)

Στο «χέρι» της Ελλάδας είναι να φύγει από το τραπέζι η συζήτηση περί «Grexit», δήλωσε τη Δευτέρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμβιβασμός με το ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το Ταμείο θέτει συγκεκριμένους όρους για την συμμετοχή του σε πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε ήδη «πολύ γενναιόδωρους» τους όρους των νέων δανείων προς την Ελλάδα, προβλέποντας ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στη ψήφιση της συμφωνίας από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Υποστήριξε μάλιστα ότι αν η Ελλάδα κάνει πράξη όλα όσα ζητούνται από το τρίτο μνημόνιο, τότε δεν θα έχει πρόβλημα να επιστρέψει στις αγορές.

Αναγνώρισε τέλος ότι η ελληνική στάση άλλαξε πολύ περισσότερο από ότι πίστευαν οι περισσότεροι ότι θα μπορούσε να συμβεί.

Ο κ.  Σόιμπλε δήλωσε ότι δεν έχει καμιά απολύτως επιφύλαξη και θα καλέσει τους συναδέλφους του βουλευτές να ταχθούν υπέρ του νέου προγράμματος στήριξης της Ελλάδας στην ψηφοφορία της Τετάρτης στη Μπούντεσταγκ, τονίζοντας τη δραματική μεταβολή που σημειώθηκε κατ' αυτόν στην προθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις.

«Μπορώ να το υποστηρίξω με απόλυτη βεβαιότητα, εν μέρει διότι δεν έλαβα ο ίδιος ελαφρά αυτή την απόφαση... ότι το σωστό πράγμα είναι να ψηφίσουμε υπέρ» της συμφωνίας της Ελλάδας με τους πιστωτές της, ανέφερε ο Σόιμπλε μιλώντας στη γερμανική δημόσια τηλεόραση ZDF.

  imerisia.gr
17/8/15
--

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin