Friday, August 14, 2015

Ήταν μία καλή ημέρα, είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα (Wolfgang Schäuble)

 Συμφωνήσαμε σε μία κοινή πρόταση, τώρα πρέπει να δώσουν τα εθνικά κοινοβούλια την έγκρισή τους επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας του Eurogroup.

«Τον Οκτώβριο θα έχουμε τα στοιχεία για να συζητήσουμε για τη βιωσιμότητα του χρέους» εξήγησε ενώ όπως τόνισε, πιστεύει ότι και το ΔΝΤ θα συμμετάσχει οικονομικά στο πακέτο.

Η πρώτη δόση των 26 δισ. θα εκταμιευθεί άμεσα, ενώ 10 δισ. θα διατεθούν για την ανακεφαλαιοποίηση περιορισμών, καθώς είναι σημαντικό να αρθούν οι κεφαλαιακοί έλεγχοι, ανέφερε ο κ. Σόιμπλε.

Όπως είπε, φαίνεται πως στην Ελλάδα γίνεται μία νέα «σοβαρή» προσπάθεια, ενώ έκανε λόγο για μία «καλή ημέρα» και ένα «καλό αποτέλεσμα».

  • Ο κ. Σόιμπλε στάθηκε στην αναγκαιότητα, είτε η χώρα να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για να παραμείνει στην Ευρωζώνη, είτε «να γίνει κάτι άλλο». «Η συμμετοχή στο ευρώ δεν είναι χωρίς προΰποθέσεις», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τη συμμετοχή του ΔΝΤ, ο κ. Σόιμπλε εμφανίστηκε αισιόδοξος

  [naftemporiki.gr]
14/8/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 -

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin