Wednesday, September 23, 2015

Πρώτα τα προαπαιτούμενα, μετά η δόση των 3 δισ.

Με την οικονομία της χώρας να παραπαίει και ενώ η νέα ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει καθήκοντα, συνεχίζονται οι προειδοποιήσεις ότι η χρηματοδότηση θα συνεχιστεί με την εφαρμογή των προαπαιτούμενων.

Στο μεταξύ, σήμερα πραγματοποιείται συνάντηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον πρωθυπουργό, Αλέξης Τσίπρας, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Euro Working Group Τόμας Βίζερ, τα 3 δισ. ευρώ που απομένουν από την πρώτη δόση του νέου προγράμματος θα δοθούν στην Ελλάδα σε δύο υποδόσεις και σε σύνδεση με την υλοποίηση προαπαιτούμενων μέτρων.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg ανέφερε πως η δεύτερη δόση θα συνδεθεί με την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στον τραπεζικό τομέα.

Τα χρήματα αυτά «συνδέονται με δύο ομάδες προαπαιτούμενων, τα οποία πρέπει να υλοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες ή δύο μήνες - πρέπει να συμφωνηθούν, ποια θα είναι τα προαπαιτούμενα, ποιες θα είναι οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν», δήλωσε ο Βίζερ.

Πρόσθεσε δε πως «η δεύτερη ομάδα αυτών των προαπαιτούμενων θα συνδεθεί με τη διακυβέρνηση και τη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα».

Το Euro Working Group, στο οποίο μετέχουν οι αναπληρωτές των υπουργών Οικονομικών για να ετοιμάσουν τις συνόδους του Eurogroup, θα συνεδριάσει στις 24 Σεπτεμβρίου για να αρχίσει τις συζητήσεις σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις.

  elzoni.gr
22/9/15
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin