Thursday, September 10, 2015

Ουδέν σχόλιο, απαντά το Κρεμλίνο στο εάν Ρώσοι στρατιώτες πολεμούν στη Συρία

Ουδέν σχόλιο, απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου στην ερώτηση εάν Ρώσοι στρατιώτες πολεμούν στη Συρία.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε ωστόσο ότι η απειλή την οποία συνιστά το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή είναι πασιφανής και η μόνη δύναμη η οποία μπορεί να το αναχαιτίσει είναι οι συριακές ένοπλες δυνάμεις.

Υλικό το οποίο είχε μεταδοθεί από τη συριακή τηλεόραση έδειχνε ανθρώπους οι οποίοι μιλούσαν ρωσικά και τεθωρακισμένο όχημα σε συνθήκες μάχης ενάντια σε αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης στην επαρχία της Λαττάκειας, προπυργίου του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Λιβανικές πηγές είχαν επιβεβαιώσει επίσης ότι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται, έστω με μικρή παρουσία, δίπλα στις κυβερνητικές συριακές δυνάμεις.

Η Δύση στηρίζει τους μετριοπαθείς κοσμικούς και ισλαμιστές αντάρτες κατά τόσο του καθεστώτος Άσαντ, όσο και κατά του Ισλαμικού Κράτους και του συριακού παρακλαδιού της Αλ Κάιντα, Μετώπου Αλ Νούσρα.

Αντιθέτως, η Ρωσία στηρίζει το συριακό καθεστώς και καλεί σε μέτωπο όλων των συριακών δυνάμεων ενάντια στο τζιχαντιστικό Ισλαμικό Κράτος.

  naftemporiki.gr
10/9/15
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin