Wednesday, September 16, 2015

ΓΓ του ΟΗΕ: Η ρωσική στήριξη στη Συρία θα επιδεινώσει τις συγκρούσεις

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν είπε την Τετάρτη ότι η ρωσική στρατιωτική στήριξη προς την συριακή κυβέρνηση θα επιδεινώσει τις συγκρούσεις στη χώρα.

Ερωτηθείς για το θέμα, ο Μπαν είπε: «Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση, ανησυχώ για όσους παρέχουν όπλα».

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε ότι η Μόσχα πρότεινε να πραγματοποιηθούν συνομιλίες μεταξύ στρατιωτικών αξιωματούχων της Ρωσίας και των ΗΠΑ για το θέμα της Συρίας.

Ο Κέρι είπε ότι συνομιλεί με τον Λευκό Οίκο και το Πεντάγωνο για την πρόταση αυτή, μετά από συνομιλίες που είχε με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Κέρι είπε ότι η πρόταση έγινε προκειμένου να συζητηθεί τι θα πρέπει να γίνει για να μειωθούν οι συγκρούσεις, «με σεβασμό στους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουμε και προκειμένου να έχουμε μια πλήρη και ξεκάθαρη κατανόηση για τον δρόμο που ανοίγεται μπροστά μας και για τις προθέσεις του καθενός».

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής γενικός επιτελάρχης της Ρωσίας Νικολάι Μπογκντανόφσκι δήλωσε ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει προς το παρόν να χτίσει αεροπορική βάση στη Συρία. «Αλλά οτιδήποτε μπορεί να συμβεί» φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο RIA.

 in.gr
16/9/15
--

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin