Tuesday, September 15, 2015

Νέα έκτακτη Σύνοδος των υπ. Εσωτερικών για το προσφυγικό την Τρίτη

Νέο, έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Λουξεμβουργιανής Προεδρίας.

Οι 28 υπουργοί Εσωτερικών, που απέτυχαν τη Δευτέρα να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση για τη μετεγκατάσταση 120.000 επιπλέον προσφύγων, θα συναντηθούν εκ νέου στις Βρυξέλλες σε μια ακόμη προσπάθεια να πειστούν τα κράτη μέλη που αντιδρούν στην εν λόγω πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανακοίνωσε ότι κατά την έναρξη της αυριανής ολομέλειας, θα προτείνει στο Σώμα να προσθέσει στην ημερήσια διάταξη, μέσω της διαδικασίας του κατεπείγοντος, τα προσωρινά μέτρα που αφορούν τη μετεγκατάσταση αιτούντων άσυλο από την Ιταλία, την Ελλάδα και την Ουγγαρία, όπως συμφωνήθηκε κατά τη χθεσινή Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών.


 Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, εφόσον το αίτημα γίνει δεκτό, η ψηφοφορία στην ολομέλεια θα μπορούσε να λάβει χώρα την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, στις 11 πμ.
 [kathimerini.com.cy]
15/9/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 -

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin