Monday, September 14, 2015

Η Τουρκία απειλεί να παρεμποδίσει έρευνες και γεωτρήσεις στην Κύπρο

Η Τουρκία απειλεί ότι θα παρεμποδίσει έρευνες και γεωτρήσεις στην Κύπρο, που θα γίνουν, χωρίς την άδειά της, στους τομείς της θαλάσσιας αρμοδιότητάς της.

Σύμφωνα με έγγραφο του Αρχηγείου Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας, το οποίο αποκαλύπτει η εφημερίδα "Ακσιάμ" οι προσπάθειες της ελληνοκυπριακής διοίκησης, όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία, να οικειοποιηθεί μόνη της τις αρμοδιότητες του νησιού έχουν διευρύνει το μέγεθος του Κυπριακού.

Στο ίδιο έγγραφο επαναλαμβάνεται η απόφαση που έλαβε η τουρκική Εθνοσυνέλευση το 1995, ότι συνιστά αιτία πολέμου, ενδεχόμενη απόφαση της Ελλάδας να επεκτείνει από τα έξι στα δώδεκα ναυτικά μίλια τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο.

  • Κυβερνητικός εκπρόσωπος : Η Κυπριακή Δημοκρατίας συνεχίζει κανόνικα

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα  ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι ο σχεδιασμός της Κυπριακής Δημοκρατίας στα ενεργιακά θέματα συνεχίζεται κανονικά.  Μιλώντας στο κεντρικό τηλεοπτικό δλτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι ασχέτως με το τί ισχυρίζονται κάποιες τουρκικές δεξαμενές σκέψεις, η Κυβέρνηση πράττει όσα πρέπει και αυτό, επισήμανε, αποδεικνύεται από τα γεγονότα.

Στα ενεργιακά θέματα, είπε, πρέπει να πράττουμε όσο το δυνατόν περισσότερα και να λέγουμε λιγότερα.
Πηγή: Άννα Ανδρέου, ΡΙΚ 

 riknews.com.cy
14/9/15

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin