Friday, September 25, 2015

Γκάμπριελ: Θέτει θέμα άρσης των κυρώσεων στη Ρωσία λόγω ρόλου στη Συρία

Το ζήτημα ενδεχόμενου τερματισμού των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, στο πλαίσιο του σημαντικού ρόλου της Μόσχας στο θέμα της Συρίας, έθεσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΠΕ στο Βερολίνο.

«Ο καθένας είναι τόσο έξυπνος ώστε να γνωρίζει ότι δεν μπορείς από τη μία πλευρά να διατηρείς μόνιμα κυρώσεις και από την άλλη πλευρά να ζητάς να συνεργαστείς» δήλωσε ο Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο.

Και προσέθεσε ότι «μια διαφορετική και καλύτερη σχέση» ξεκινάει με έναν δεύτερο αγωγό αερίου και τελειώνει με την άρση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας.

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος επισήμανε ακόμη ότι «η διαμάχη για την Ουκρανία δεν μπορεί να επιβαρύνει την σχέση της Γερμανίας, της Ευρώπης και των ΗΠΑ με την Ρωσία τόσο ώστε η Ρωσία να χάνεται ως εταίρος στη Συρία» και προειδοποίησε ότι εάν η Ρωσία ενισχύσει την στρατιωτική δράση της στην Συρία, η διένεξη θα μεγαλώσει και ακόμη περισσότεροι άνθρωποι θα εγκαταλείψουν τη χώρα.

  in.gr
25/9/15

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin