Monday, September 21, 2015

Ο Άσαντ θα έχει την τύχη του Μιλόσεβιτς (Carla del Ponte)

Η Δικαιοσύνη θα «φθάσει» τον Μπασάρ αλ-Άσαντ ακόμη και αν παραμείνει στην εξουσία στο πλαίσιο διαπραγματεύσιμης λήξης του εμφύλιου πολέμου στη Συρία, δηλώνει η πρώην γενική εισαγγελέας του ICTY και ερευνήτρια του ΟΗΕ για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Κάρλα ντελ Πόντε -παραθέτοντας την περίπτωση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

«Ο Άσαντ είναι ο πρόεδρος, επομένως ας συνδιαλλαχθούμε με τον θεσμό του προέδρου. Εάν μπορούμε να επιτύχουμε μια κατάπαυση του πυρός με τον πρόεδρο, γιατί όχι; Μετά ωστόσο, η Δικαιοσύνη θα παρέμβει» δήλωσε η Ντελ Πόντε μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Το θυμάστε στην περίπτωση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, ο Μιλόσεβιτς ήταν πρόεδρος και διεξήχθησαν διαπραγματεύσεις στο Ντέιτον και κατέληξαν στην επίτευξη μιας συμφωνίας; Και ο Μιλόσεβιτς συνέχιζε να ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου, αλλά η Δικαιοσύνη έκανε το έργο της. [Σας παραθέτω] απλά ένα παράδειγμα από το παρελθόν» ανέφερε.

  in.gr
21/9/15
--
-
Related:

---

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin