Friday, September 25, 2015

Αναστέλλεται η πώληση «ύποπτων» μοντέλων της Volkswagen στην Ελβετία

Διαστάσεις χιονοστιβάδας προσλαμβάνει σκάνδαλο Dieselgate της Volkswagen με ολοένα και πιο εμφανή τον αντίκτυπο για τον κολοσσό της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Ελβετία αναστέλλει τις πωλήσεις των «ύποπτων» μοντέλων, ενώ την ίδια στιγμή οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ «κόβουν» στην Volkswagen την άδεια πώλησης των νέων οχημάτων της με κινητήρα ντίζελ στη χώρα.

Οι ελβετικές αρχές αποφάσισαν να αναστείλουν τις πωλήσεις των μοντέλων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen που πιστεύεται ότι είναι εφοδιασμένα με το επίμαχο λογισμικό που παραποιεί τις μετρήσεις των εκπομπών ρύπων των κινητήρων ντίζελ.

Η Ομοσπονδιακή Οδική Υπηρεσία διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της ότι η απόφαση αφορά περίπου 180.000 οχήματα Audi, Seat, Skoda και Volkswagen που κατασκευάστηκαν από το 2009 μέχρι το 2014.

Ταυτόχρονα, η αρμόδια ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ αρνείται να δώσει άδεια στην Volkswagen να πουλήσει τα νέα μοντέλα της του 2016 με κινητήρα ντίζελ στη χώρα.

«Η Volkswagen δεν έχει λάβει πιστοποιητικό συμμόρφωσης από την EPA [...] για τα τετρακύλινδρα οχήματα ντίζελ» δήλωσε ο Κρίστοφερ Γκράντλερ, εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος EPA.

Οι ρυθμιστικές αρχές «δεν έχουν ακόμη πειστεί ότι τα δεδομένα και τα στοιχεία που παρείχε η Volkswagen αποδεικνύουν πως τα οχήματά της σέβονται τα απαιτούμενα πρότυπα» επισήμανε.

Η απόφαση αυτή αναμένεται ότι θα επηρεάσει κυρίως τις πωλήσεις του νέου Passat, το οποίο παρουσιάστηκε θριαμβευτικά τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη.

«Είμαστε σε συζητήσεις με την EPA και αναμένουμε πάντα ότι θα διαθέσουμε το Passat 2016 στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του έτους» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας στις ΗΠΑ.

 tanea.gr
25/9/15
--
-

 -

1 comment:

  1. Switzerland has temporarily banned the sale of Volkswagen (VW) diesel-engine models which could have devices capable of tricking emission tests....

    It said the move could affect 180,000 cars - not yet sold or registered - in the Euro5 emission category.

    This comes after VW, the biggest carmaker in the world, admitted cheating on emissions tests in the US.

    Meanwhile, Matthias Mueller has been named new VW chief executive in the wake of the scandal.

    He succeeds Martin Winterkorn, who resigned on Wednesday.

    The row erupted after it emerged that some VW cars being sold in the US had devices in diesel engines that could detect when they were being tested, changing the engine performance to improve results.

    The US Department of Justice (DoJ) told the BBC that it would join the US Environmental Protection Agency's (EPA) investigation into VW.......BBC

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin