Tuesday, October 13, 2015

Βήμα πρώτο για τη φοροκαταιγίδα...

Αντικέιμενο... συγκρούσεων εντός της ελληνικής Βουλής αναμένεται να αποτελέσει το πολυνομοσχέδιο με τα 19 άρθρα με τα προαπαιτούμενα, το οποίο κατατέθηκε χθες στο κοινοβούλιο, με στόχο την αποδέσμευση της πολυαναμενόμενης δόσης των 2 δισ. ευρώ. 

Άγνωστο παραμένει τι θα πράξει η αντιπολίτευση απέναντι στα όσα θα ψηφιστούν πιθανότατα την ερχόμενη Παρασκευή στη Βουλή.

Παράλληλα, άγνωστο παραμένει και τι θα κάνουν ορισμένοι βουλευτές της συγκυβέρνησης οι οποίοι έχουν εκφράσει την αντίρρησή τους στα μέτρα που προωθούνται.

Η διαδικασία συνεχίζεται σήμερα με τη συνεδρίαση σε πλήρη σύνθεση της Διάσκεψης των Προέδρων.

Αργότερα, θα συνέλθουν σε συνεδρίαση οι Επιτροπές Οικονομικών, Κοινωνικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου επί του πολυνομοσχεδίου.
Αύριο, Τετάρτη ορίζεται η ακρόαση των κοινωνικών φορέων, ενώ μετά από τρεις συνεδριάσεις των Επιτροπών, το βράδυ της ίδιας ημέρας θα συνταχθεί η Έκθεση των Επιτροπών.

Το πρωί της Πέμπτης θα συνέλθει η Διάσκεψη των Προέδρων και θα αποφασίσει να ξεκινήσει η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια το μεσημέρι της Πέμπτης, η οποία θα διαρκέσει έως το βράδυ και θα συνεχιστεί την Παρασκευή (από το πρωί μέχρι το βράδυ) οπότε και θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Τα μέτρα- σοκ
Το νομοσχέδιο προβλέπει την αύξηση της φορολογίας των ενοικίων στο 15% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ και στο στο 35% για τα υψηλότερα, καθώς και την εφαρμογή όλων των ασφαλιστικών διατάξεων που περιορίζουν τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και θέτουν σε εφαρμογή τα γενικά όρια ηλικίας που είναι το 62ο έτος με 40 χρόνια ασφάλισης και το 67ο έτος με 15 ή περισσότερα χρόνια ασφάλισης.
Οι ρυθμίσεις για τις συντάξεις έχουν αναδρομική ισχύ από την πρώτη Ιουλίου και περιλαμβάνουν και τις διατάξεις για την αναλογική καταβολή του κρατικού-εγγυημένου μέρους των αποδοχών από το Δημόσιο.

Στα φορολογικά μέτρα καθορίζεται ρήτρα ότι η ρύθμιση των οφειλών θα γίνεται ανάλογα με την περιουσιακή κατάσταση του οφειλέτη και όχι υποχρεωτικά σε 100 δόσεις.

Με άλλη διάταξη αυξάνονται στο 50% τα πρόστιμα για την μη απόδοση των παρακρατούμενων φόρων (ΦΜΥ και ΦΠΑ) ενώ προβλέπονται περισσότερο αυστηρές ποινικές κυρώσεις για τους οφειλέτες.

  elzoni.gr
13/10/15

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin