Thursday, October 29, 2015

Τελειώνει ο χρόνος για την έγκαιρη ανακεφαλοποίηση των τραπεζών

Στο επίκεντρο παραμένουν τα μείζονα ζητήματα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, των κόκκινων δανείων καθώς και του ασφαλιστικού, με την κυβέρνηση να μην λαμβάνει σαφή στάση για το πως ακριβώς σκοπεύει να τα χειριστεί.

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι τα τεχνικά κλιμάκια θα μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία με την κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει η εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιτχαρντ, με αφορμή την επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Πιερ Μοσκοβισί, στην Αθήνα έχει επιτευχθεί «σημαντική πρόοδος» και οι τεχνικές ομάδες (εκπρόσωποι των θεσμών) ελπίζουν στην ολοκλήρωση των διαπραγμάτεύσεων σύντομα, ενώ παρέπεμψε για την εκταμίευση της υποδόσης στα κράτη - μέλη, που είναι και αρμόδια να αποφασίσουν.

Στο μεταξύ, τα βλέμματα στρέφονται στο EuroWorking Group το οποίο συνεδριάζει απόψε το βράδυ και σε περίπτωση που δεν δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση τότε συνολικά η αξιολόγηση θα καθυστερήσει δημιουργώντας πρόβλημα και στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να κλείσει και τα 48 προαπαιτούμενα, καθώς σε αντίθετη περίπτωση δεν πρόκειται να εκταμιευθεί η δόση των 2 δισ. ευρώ.

 elzoni.gr
29/10/15
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin