Tuesday, October 6, 2015

Τράπεζες: Τέλος Οκτωβρίου τα αποτελέσματα της αξιολόγησης

Με την προσοχή τους στραμμένη στον καθορισμό των όρων της ανακεφαλαιοποίησης, βρίσκονται οι τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας. Η διαδικασία πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου του 2015.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), εκτιμά πως στο τέλος του Οκτωβρίου εκτιμάται ότι θα γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των συστημικών τραπεζών, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του έτους η κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών που θα προκύψουν.

Ο τρόπος της ανακεφαλαιοποίησης και οι επιλογές που θα ενθαρρύνουν την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων εντός ενός πλαισίου ισότιμης και αντικειμενικής συμμετοχής, περιορίζοντας την κρατική βοήθεια και κατ΄επέκταση την επιβάρυνση του Ελληνικού χρέους και του Έλληνα φορολογούμενου, συνιστούν αντικείμενο επεξεργασίας από το ΤΧΣ σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, την Τράπεζα της Ελλάδος, τους Θεσμούς και τις ενδιαφερόμενες τράπεζες.

Την ίδια ώρα, αξιωματούχος της Ευρωζώνης μιλώντας στο Reuters, είπε πως θα ήταν σωτήρια απόφαση για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τη χώρα ο διαχωρισμός των μεταρρυθμίσεων του χρηματοπιστωτικού τομέα από την πρώτη αξιολόγηση.

Ακόμη, όπως αναφέρει το Reuters αξιωματούχοι της Ευρωζώνης τόνισαν ότι η χώρα πιθανότατα, έως τις 15 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που αφορούν τις προϋποθέσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και σχετίζονται μόνο με τις μεταρρυθμίσεις του κλάδου.

 elzoni.gr
6/10/15

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin