Thursday, November 19, 2015

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο. Στόχος είναι η εκταμίευση της υπο-δόσης των 2 δισ. ευρώ...

Εν μέσω έντονων αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και από τους κοινωνικούς φορείς, έρχεται σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο με το νέο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων.

Στόχος είναι η εκταμίευση της υπο-δόσης των 2 δισ. ευρώ όσο καθώς και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Το νομοσχέδιο συζητάται με με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, όπως αποφάσισαν οι αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης επικαλέσθηκε τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για την εκταμίευση της δόσης, καθώς επίκειται συνεδρίαση του EuroWorking Group.

Με την πρόταση συμφώνησαν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός και των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος.

Την ίδια ώρα, οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου προκαλούν τις αντιδράσεις των κοινωνικών φορέων οι οποίοι τίς τόνισαν σε παρεμβάσεις τους στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής.

«Θεωρώ ότι δεν μπορούμε να λέμε ότι πετύχαμε κάτι καλό. Μπορεί να αποφύγαμε κάτι πάρα πολύ κακό, αλλά δεν πετύχαμε κάτι καλό», τόνισε ο νομικός σύμβουλος της ΕΚΠΟΙΖΩ Βίκτορας Τσιαφούτης σημειώνοντας ότι «δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς είναι μία δίκαιη ρύθμιση».

Ακόμη υποστήριξε ότι «είναι προβληματική η διάταξη για τον συνεργάσιμο δανειολήπτη. Δηλαδή αν κάποιος δεν απάντησε εντός 15 ημερών στην επιστολή της τράπεζας, δεν έχει δικαίωμα να σώσει το σπίτι του;».

«Κατεδαφίζονται τα οργανωμένα οινοποιεία και ο οινοτουρισμός», εκτίμησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου Γιώργος Σκούρας χαρακτηρίζοντας ως «τραγική» την επιβολή φόρου στο κρασί που θίγει 200.000 αμπελουργούς και 700 οινοποιεία.

Ο κ. Σκούρας ζήτησε «η πολιτεία να αγγίξει το θέμα της χύμα διάθεσης» και ανέφερε ότι με τις ρυθμίσεις που εισάγονται «θα πρέπει να γίνουμε τελωνειακές αποθήκες, δηλαδή να πάρουμε εγγυητικές και να έχουμε μηχανογραφικό σύστημα», που σημαίνει αύξηση του κόστους.

Στο μεταξύ, για φιάσκο σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση για την πολιτική του φαρμάκου κατηγορεί την κυβέρνηση η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, τονίζοντας ότι έκανε αποδεκτή παλαιά απαίτηση των δανειστών για απαξίωση του ελληνικού φαρμάκου.

Σύμφωνα με την ΠΕΦ η σχετική απόφαση οδηγεί πλέον στην απόσυρση πολλών προσιτών ελληνικών φαρμάκων και ανοίγει την πόρτα στην υποκατάστασή τους με ακριβά εισαγόμενα, «τα οποία θα εκτοξεύσουν τις δαπάνες των ασφαλιστικών Ταμείων και θα καταστήσουν πανάκριβο αγαθό την υγεία των πολιτών».

 elzoni.gr
19/11/15

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin