Monday, November 16, 2015

Τράπεζας Πειραιώς: ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

Στα 1,34 δις. ευρώ ανέρχονται οι κεφαλαιακές ανάγκες της Τράπεζας Πειραιώς που θα πρέπει να καλύψει μέσω αύξησης κεφαλαίου με μετρητά και έκδοσης νέων κοινών ονομαστικών μετοχών προκειμένου να ιδιωτικοποιηθεί.

Όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, μετά από συζητήσεις με τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Εποπτικό Μηχανισμό της ΕΚΤ σχετικά με τις ενέργειες που θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη για τη μείωση των κεφαλαιακών απαιτήσεων που προέκυψαν από την πρόσφατη Συνολική Αξιολόγηση, έχουν εγκριθεί δράσεις συνολικού ύψους 873 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των κεφαλαίων ύψους 602 εκατ ευρώ που απορρέουν από την πρόσφατη άσκηση διαχείρισης παθητικού).

Το βιβλίο προσφορών αναμένεται να κλείσει την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015, ενώ στις 15 Νοεμβρίου έχει συγκληθεί η γενική συνέλευση της Τράπεζας.

Εν τω μεταξύ εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε η Τράπεζα Πειραιώς χτες, Κυριακή.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε επίσης το reverse split της μετοχής σε αναλογία τουλάχιστον 1 νέα προς 100 παλιές μετοχές. Παράλληλα, αποφασίστηκε η χρήση ειδικού αποθεματικού ώστε ο αριθμός των νέων μετοχών να είναι άρτιος αλλά και η έκδοση ομολογιακού δανείου, Coco's, ύψους 2,040 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, αναφέρθηκε στην ταχεία ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που θα έχει ως αποτέλεσμα την προστασία των καταθέσεων, αλλά και την δυνατότητα του τραπεζικού συστήματος να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην επανεκκίνηση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

  elzoni.gr
16/11/15

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin