Thursday, November 19, 2015

Οι κενές πολιτικές κινήσεις

Οι κενές πολιτικές κινήσεις, όπως είναι οι επίσημες ουδέτερες επισκέψεις, έχουν κι αυτές κόστος, γιατί δίνουν την εντύπωση σε άλλους και σε στιγματίζουν, αφού βλέπουν ένα πλαίσιο συνεργασίας, εκεί όπου δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. 


Βέβαια την ώρα που υπάρχει το πρόβλημα της άρνησης της γενοκτονίας, οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, πώς να εκφραστείς με ουδέτερο τρόπο. Επιπλέον ξέχασες ότι το να είσαι ουδέτερος μεταξύ του θύτη και του θύματος πάντα σημαίνει ότι είσαι με τον θύτη. Έτσι με αυτόν τον τρόπο, αντί να έχουμε μία ξεκάθαρη χώρα ως δημοκρατία, με κενές πολιτικές κινήσεις, δίνουμε λανθασμένες εντυπώσεις ως Έθνος. Βέβαια αφού πρόκειται για εθνομηδενισμό, δεν αφορά κανέναν επίσημα αυτό το θέμα. 

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι υπάρχει και συνέχεια, αφού τώρα πρόκειται και για ανθρωπομηδενισμό, διότι τώρα μιλούμε για ανθρώπινα αθώα θύματα. 

Έτσι δεν μπορούμε να αναφερόμαστε σε συνάντηση εργασίας, ενώ πρόκειται για συνεργασία, αφού κανένας δεν έχει εμποδίσει κανέναν να εισέλθει σε δημοκρατικές χώρες. Αντιθέτως όλα έχουν γίνει με υποστήριξη ακόμα και στην εφοδιαστική αλυσίδα για την όλη διαδικασία. Γιατί αυτό πρέπει ν' αναρωτηθούμε επί της ουσίας, πόσα είναι τα χρήματα που έχουν λάβει και παραλάβει οι γείτονες με όλες αυτές τις μετακινήσεις που γίνονται μόνο χρηματικά έως τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γιατί είναι σίγουρο ότι αυτό το ποσό θα ήταν ενδεικτικό και για τα θύματα του Παρισιού. Έτσι αποδεικνύεται ότι όταν είσαι ανεύθυνος για τις κινήσεις σου, μπορείς ταυτόχρονα να είσαι και επικίνδυνος για τη δημοκρατία.
 Ν. Λυγερός - OPUS
19/11/15

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin