Monday, November 23, 2015

Πόλεμος ευθυνών για την αναβολή των εκλογών στη ΝΔ

Την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου προέδρου στη ΝΔ αποφάσισε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) του κόμματος, μετά τα σοβαρά προβλήματα που εμφανίστηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα της ψηφοφορίας και εμπόδισαν την έναρξη της διαδικασίας.

«Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρεία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της. Ως εκ τούτου καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΦΕ.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος. Δύο εκ των υποψηφίων, οι κκ. Τζιτζικώστας και Μητσοτάκης ζήτησαν την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη από την ηγεσία του κόμματος, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να ορισθεί η Μαριέττα Γιαννάκου μεταβατική πρόεδρος για να εξασφαλιστεί η διαφάνεια των διαδικασιών.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μέσω συνεργατών του, απάντησε ότι η ΝΔ έχει πρόεδρο και καταστατικό και αντιπρότεινε να ευρεθεί άλλη σοβαρή εταιρεία λογισμικού και να πραγματοποιηθεί η εκλογή προέδρου «σε 2-3 εβδομάδες».

Παράλληλα, δεκατέσσερις βουλευτές και δύο ευρωβουλευτές της ΝΔ, με επιστολή τους προς τους τέσσερις υποψήφιους προέδρους και τον γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος Γιάννη Πλακιωτάκη, ζητούν την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Είναι υποχρέωση μας ως βουλευτές της Ν.Δ. να συζητήσουμε και να διασφαλίσουμε εμείς την ομαλή ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας», αναφέρουν στο κείμενο της επιστολής.

  elzoni.gr
23/11/15

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin