Wednesday, November 4, 2015

Στενεύουν τα περιθώρια...Να τελειώσουν τα μέτρα ζητεί ο Μοσκοβισί

Προθεσμία λίγων ημερών και συγκεκριμένα μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, όταν θα διεξαχθεί και το πολυαναμενόμενο Eurogroup, έδωσε ο επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, στέλνοντας μήνυμα να ληφθούν περισσότερα μέτρα, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο μπορεί να γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής παραμένουν τα θέματα «αγκάθια» κυρίως του ΦΠΑ στην εκπαίδευση και των κόκκινων δανείων.

Ο Μοσκοβισί συναντήθηκε χθες με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Είναι σημαντικό να καταλήξουμε με τα προαπαιτούμενα μέχρι το τέλος της εβδομάδας και συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό σε ποια σημεία χρειάζεται να γίνουν βελτιώσεις» δήλωσε ο Μοσκοβισί.

Παράλληλα, τόνισε ότι η ανακεφαλαιοποίηση πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του χρόνου, ενώ πρόσθεσε πως η κυβέρνηση το γνωρίζει πολύ καλά αυτό και κάνει προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης, έστειλε το μήνυμα πως η συζήτηση για το χρέος θα ανοίξει μόνον μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

«Αρχικά πρέπει να υιοθετηθεί η πρώτη δέσμη των προαπαιτούμενων, ώστε ακολούθως το Eurogroup να μπορέσει να προχωρήσει σε θετικές αποφάσεις, ειδικά σε ό,τι αφορά την αποδέσμευση της δόσης. Μετά να δούμε τη δεύτερη δέσμη με τα προαπαιτούμενα, που θα οδηγήσει στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ελπίζουμε με επιτυχία, και προσπαθούμε να βρούμε τρόπους, ώστε να υπάρξει αυτή η επιτυχία. Στη συνέχεια, θα είμαστε σε θέση να συζητήσουμε τα θέματα αναδιάρθρωσης χρέους, με μια αισιόδοξη και ταυτόχρονα ρεαλιστική προσέγγιση» σημείωσε.

Ο Πιερ Μοσκοβισί μίλησε για μια καλή συγκυρία για την Ελλάδα, έκανε λόγο για ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης, η οποία -όπως είπε- είναι απαραίτητη για να υπάρξουν επενδύσεις, «γιατί ο κοινός μας στόχος είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή».

Τόνισε, επίσης, πως η Κομισιόν είναι ισχυρός εταίρος της Ελλάδας, παραμένει στο πλευρό της και είναι έτοιμη να καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε να βοηθήσει την Ελλάδα να επιτύχει στη μεταρρυθμιστική της προσπάθεια και στην εφαρμογή του προγράμματος προς όφελος της χώρας και του ελληνικού λαού.

Στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πιερ Μοσκοβισί μετείχαν οι κ. Δραγασάκης και Παππάς. Έπειτα, ο επίτροπος συναντήθηκε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.

 elzoni.gr
4/11/15

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin