Monday, November 9, 2015

ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Στην πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην τουρκική Finansbank αποφάσισε να προχωρήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας.

«Στο πλαίσιο των οριζoμένων στο κανονιστικό πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης αναφορικά με την προετοιμασία και υποβολή του σχεδίου άντλησης κεφαλαίων και του σχεδίου αναδιάρθρωσης προς τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει τους επενδυτές για την πρόθεσή της να προχωρήσει, υπό την προϋπόθεση λήψης των απαραίτητων εποπτικών και εταιρικών εγκρίσεων, στην πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην Finansbank», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η πώληση του συνόλου της συμμετοχής στην Finansbank αποφασίστηκε προκειμένου να καλυφθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες, όπως προσδιορίστηκαν από το stress test. Σύμφωνα με το βασικό σενάριο οι ανάγκες της ΕΤΕ διαμορφώθηκαν στα 1,576 δισ. ευρώ ενώ με βάση το δυσμενές σενάριο στα 4,6 δισ. ευρώ. 


Προτάσεις για την εξαγορά της Finansbank έχουν καταθέσει μεταξύ άλλων η τουρκική τράπεζα Fibabanka η Qatar National Bank (QNB) και η Garanti Bank, η δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Τουρκίας. Αναλυτές εκτιμούν ότι η λογιστική αξία της Finasbank διαμορφώνεται κοντά στα 3 δισ. ευρώ ενώ στο επίπεδο της λογιστικής αξίας εκτιμάται ότι θα κινηθούν και οι προσφορές για την εξαγορά της.

Η αγορά της Τουρκίας αποτελεί το 72% των εργασιών του Ομίλου της Εθνικής στο εξωτερικό, με τα υπόλοιπα δανείων της να διαμορφώνονται στα περίπου 17 δισ. ευρώ. Η εξαγορά της Finansbank από την ΕΤΕ έγινε το 2006. 


Στα Βαλκάνια, ο ελληνικός όμιλος έχει επίσης παρουσία σε Βουλγαρία, ΠΓΔΜ, Αλβανία, Ρουμανία και Σερβία.
 elzoni.gr
9/11/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin