Tuesday, November 10, 2015

Eurogroup: Πρόοδος μόνο στα λόγια. Μοσκοβισί: Συμφωνία για τη δόση μέσα στην εβδομάδα

Χωρίς πρόοδο συνεχίζονται οι συνομιλίες ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές, καθώς δε φαίνεται να βρίσκει λύση για τα «κόκκινα» δάνεια αλλά και για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Παρά τις προσπάθειες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να πείσει τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι οι υπουργοί του προχωρούν τις μεταρρυθμίσεις, η διαδικασία παραμένει παγωμένη.

Παράλληλα, η έγκριση του Eurogroup για την υποδόση των 2 δις. ευρώ παραμένει αρκετά μακριά.

Από την πλευρά του, ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί ανέφερε ότι αναμένει συμφωνία για την εκταμίευση της υποδόσης τις επόμενες μέρες και πάντως εντός της εβδομάδας.

«Είμαι πεπεισμένος ότι με πνεύμα συμβιβασμού και συνεργασία μπορούμε να τα καταφέρουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προσερχόμενος χθες στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε ότι θα ενημερώσει το Εurogroup για τις συζητήσεις που είχε την περασμένη βδομάδα στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό και μέλη της κυβέρνησης τις οποίες χαρακτήρισε θετικές και καρποφόρες.

Στο μεταξύ, στα εκκρεμή ζητήματα αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, σημειώνοντας ότι το κλίμα είναι θετικό «γιατί έχουν προχωρήσει πολύ τα πράγματα» και η Ελλάδα έχει κάνει πολλή δουλειά σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των προαπαιτούμενων.

Πρόσθεσε όμως ότι υπάρχει χρονική πίεση για την ολοκλήρωση και των δύο σετ μεταρρυθμίσεων, καθώς επίσης και την υλοποίηση των μέτρων που αφορούν τη διοίκηση των τραπεζών, μέσα σε δύο εβδομάδες, έτσι ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

  elzoni.gr
 10/11/15

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin