Tuesday, December 8, 2015

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΛΕΠΕΝ, ΟΛΑΝΤ ΚΑΙ ΣΑΡΚΟΖΙ

Για «σοκ» έκαναν λόγο τα μέσα ενημέρωσης της Γαλλίας, μετά την επικράτηση του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών.

Συγκεκριμένα, το κόμμα της Μαρίν Λεπέν εξασφάλισε την πρωτιά σε έξι από τις 13 περιφέρειες της χώρας, συγκεντρώνοντας ποσοστό ρεκόρ σχεδόν 28% των ψήφων.

Από την πλευρά του, το Σοσιαλιστικό Κόμμα απέσυρε τους υποψηφίους του από τις δύο πιο ευαίσθητες περιφέρειες, Νορ-Πα-ντε-Καλέ-Πικαρδία και Προβηγκία-Άλπεις-Κυανή Ακτή.

“Το σοκ” έχουν τίτλο στα πρωτοσέλιδά τους, κάτι σπανιότατο για τις δύο γαλλικές εφημερίδες, η συντηρητική Le Figaro και η κομμουνιστική L'Humanité.

Δεκαοκτώ μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2017, η εφημερίδα Le Parisien/Aujourd'hui en France βλέπει πλέον «Το Εθνικό Μέτωπο στις πόρτες της εξουσίας», ενώ για τη Libération, το FN «Πλησιάζει».

Ο δεύτερος γύρος έχει προγραμματιστεί για τις 13 Δεκεμβρίου.

Οι περιφερειακές εκλογές είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση στη χώρα μετά τις πολύνεκρες τζιχαντιστικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου και η τελευταία πριν από τις προεδρικές του 2017.

  elzoni.gr
8/12/15

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin