Monday, August 7, 2017

Η Γερμανία υποθάλπει τρομοκράτες: Erdogan

πραξικόπημα τουρκία
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τη Γερμανία ότι προσφέρει βοήθεια σε τρομοκράτες, καθώς δεν έχει δώσει απαντήσεις για κανέναν από τους χιλιάδες φακέλους που έχει αποστείλει η τουρκική κυβέρνηση στις γερμανικές αρχές και δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα της Άγκυρας για την έκδοση υπόπτων που βρίσκονται στο στόχαστρο των τουρκικών αρχών.

«Η Γερμανία υποθάλπει εγκληματίες», είπε ο Τούρκος ηγέτης σε ομιλία που εκφώνησε ενώπιον βουλευτών στην επαρχία της Ριζούντας στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωση που πιθανόν θα πυροδοτήσει νέα ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

«Δώσαμε στην Μέρκελ 4.500 φακέλους, ωστόσο δεν έχουμε λάβει απάντηση ούτε για έναν από αυτούς» τόνισε απευθυνόμενος σε στελέχη του κυβερνώντος, ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), του οποίου ηγείται ξανά από τον Μάιο του 2017.

«Όταν έχουμε στα χέρια μας έναν τρομοκράτη, εκείνοι μπορούν να μας ζητούν να τον εκδώσουμε. Εσείς δεν στέλνετε όσους έχετε σε εμάς, αλλά μας ζητάτε τους δικούς σας. Επομένως εσείς έχετε νομικό σύστημα, αλλά εμείς στην Τουρκία όχι;», υπογράμμισε.
 [naftemporiki.gr]
7/8/17

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin