Saturday, March 27, 2021

Canal de Suez : le propriétaire du navire espère un déblocage dès samedi soir

 

--

 Une importante marée haute prévue dimanche pourrait être "d'une grande aide" pour débloquer le porte-conteneurs qui obstrue le canal de Suez depuis mardi, bloquant plus de 200 navires dans l'une des voies navigables les plus fréquentées du monde.

--

The company that owns the giant container ship stuck sideways across the Suez Canal said an attempt will be made to refloat the vessel by taking advantage of tidal movements later Saturday. 

1 comment:

  1. Ελπίδες ότι το γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given, της ταϊβανέζικης εταιρείας Evergreen Marine, θα μπορέσει να αποκολληθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας από το σημείο που έχει προσαράξει, κλείνοντας εδώ και τέσσερις ημέρες τη Διώρυγα του Σουέζ, εκφράζουν οι υπηρεσίες που συμμετέχουν στην τεράστια επιχείρηση που έχει στηθεί.

    «Στόχος μας είναι να τα καταφέρουμε μετά το Σαββατοκύριακο, αλλά όλα θα πρέπει να λειτουργήσουν υπέρ αυτού», δήλωσε αργά χθες στην ολλανδική τηλεόραση ο Πέτερ Μπερντόφσκι, διευθύνων σύμβουλος της ολλανδικής εταιρείας Boskalis.

    Ο συνδυασμός παραγόντων είναι η πρόοδος των εργασιών βυθοκόρησης, η υψηλή παλίρροια και έλευση μεγαλύτερων ρυμουλκών στο σημείο. Οι βυθοκόροι έχουν απομακρύνει περίπου 20.000 τόνους άμμου από την πλώρη του σκάφους, αλλά οι εργασίες ρυμούλκησης ανεστάλησαν προσωρινά το βράδυ.

    «Η πλώρη είναι κολλημένη για τα καλά στην άμμο, αλλά η πρύμνη δεν έχει κολλήσει εντελώς στον βυθό, κάτι που είναι θετικό. Μπορούμε να προσπαθήσουμε να τη χρησιμοποιήσουμε ως μοχλό για να το απελευθερώσουμε», δήλωσε ο Μπερντόφσκι.

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin