Friday, March 1, 2013

Η απαξίωση της πολιτικής από τα ίδια τα κόμματα ανοίγει τον δρόμο στη Χρυσή Αυγή

Το παιγνίδι των άκρων και της βίας, λεκτικής και μη, που παίζουν τον τελευταίο καιρό τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή έχει αρχίσει να ξεφεύγει από τα κοινοβουλευτικά όρια και με τη βοήθεια της Χρυσής Αυγής απειλεί πλέον ανοιχτά τη σταθερότητα της Δημοκρατίας.
Η απαξίωση της πολιτικής ζωής από τα ίδια τα κόμματα του συνταγματικού τόξου μέσα στο Κοινοβούλιο, με αλληλοκατηγορίες που εκτοξεύουν στελέχη τους, αφήνει διάπλατη την πόρτα στο ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής να επιδίδεται σε καθημερινό αντικομμουνιστικό κήρυγμα μισαλλοδοξίας και να φέρνει στο σήμερα τις μαύρες μετεμφυλιακές μέρες που πέρασε η χώρα μας.



Οι ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας που κάνουν λόγο για οικογενειακή ευθύνη στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έτυχε κάποιοι συγγενείς τους να παρανομήσουν και οι αντίστοιχες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αφήνουν να εννοηθεί ότι μέρος του μαύρου χρήματος από την υπεξαίρεση για την οποία καταδικάστηκε σε ισόβια ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος εισέρρευσε με κάποιο τρόπο στα ταμεία της Ρηγίλλης δίνουν το δικαίωμα στις αντικοινοβουλευτικές δυνάμεις να διατυπώνουν έναν λαϊκίστικο αλλά φαινομενικά πειστικό λόγο για ένα, δυστυχώς σημαντικό, τμήμα του λαού που βρίσκεται βαθιά μέσα στην οικονομική κρίση.

Τα κόμματα του συνταγματικού τόξου πρέπει όσο το δυνατόν γρηγορότερα να συνειδητοποιήσουν ότι η αντιπαράθεσή τους αυτή είναι βούτυρο στο ψωμί της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που ακριβώς αυτό θέλει για να προπαγανδίσει και να πιάσουν τόπο τα φασιστικά της πιστεύω.

Δεν είναι τυχαίο και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμηθεί από τις δημοκρατικές δυνάμεις, ότι γονείς πήγαν τα παιδιά τους στα «φροντιστήρια» της Χρυσής Αυγής στην Αρτέμιδα.

Άμεσα το πολιτικό παιγνίδι πρέπει να επανέλθει εντός των ορίων της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να απομονώσουν τα στελέχη τους που αποδίδονται σε αυτές τις πρακτικές της βίας αν επιθυμούν να συνεχίσουν υπάρχουν σε μία Δημοκρατία που μπορεί να έχει να μύρια προβλήματα αλλά αφήνει τους πάντες να διαλαλήσουν την ιδεολογία τους. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις ενάντια στην ίδια τη Δημοκρατία.

Διαφορετικά κινδυνεύουμε να ζήσουμε μετά από 46 χρόνια τις ίδιες καταστάσεις που ακολούθησαν το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 όταν οι δημοκράτες πολιτικοί εξεπλάγησαν για την αποδοχή των πραξικοπηματιών από τον ελληνικό λαό, τον πρώτο καιρό τουλάχιστον της χούντας.

Γιατί με τέτοιες λογικές βίας και απαξίωσης των κανόνων ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει τελικά να διεκδικήσει τον σχηματισμό μιας αριστερής κυβέρνησης ούτε η Νέα Δημοκρατία να συνεχίσει τις προσπάθειές της να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση.

Ας το καταλάβουν πριν είναι πολύ αργά και αναρωτιούνται στα στάδια που θα τους μαζεύσουν για ακόμα μια φορά «τι έφταιξε».

Μπάρλας Τάσος
.tovima.gr
1/3/13

1 comment:

  1. FT: Η λιτότητα τρέφει τη Χρυσή Αυγή.....«Τι κρύβει το Basta austerità της Ρώμης»....

    Με τίτλο: «Τι κρύβει το Basta austerità της Ρώμης» οι Financial Times σχολιάζουν σε κύριο άρθρο τους το πολιτικό σκηνικό στην Ιταλία αλλά και την άνοδο της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα.

    Χαρακτηριστικά οι FT γράφουν:
    «Η αναταραχή που προκάλεσαν οι ιταλικές εκλογές έχει μεταφέρει το επίκεντρο της προσοχής εκεί όπου έπρεπε να βρίσκεται εξ αρχής: Στον πολιτικό παράγοντα της κρίσης της ευρωζώνης. Είχαμε έξι μήνες νηνεμίας, με χρηματιστήρια να ανεβαίνουν και ευσεβείς πόθους να κυριαρχούν. Η κυρίαρχη άποψη ήταν ότι η κρίση περιορίστηκε, με την Ιρλανδία να ανακάμπτει και τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη να μειώνεται. Όμως αυτή η άποψη πάντα αγνοούσε την πολιτική.

    Η Ελλάδα, ειδικότερα, έδειξε ότι, ακόμη κι αν οι ροές των κεφαλαίων πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση, το δημοκρατικό έλλειμμα μπορεί να διευρύνεται. Κανείς, έξω από την Ελλάδα, δεν έχει δώσει την πρέπουσα σημασία στο ότι το νεοναζιστικό κόμμα μπορεί ανέβει πάνω από το 10% σε εκλογές. Όμως είναι μια προειδοποίηση για το τι μπορεί να συμβεί σε άλλα μέλη της ευρωζώνης.

    Ευτυχώς, η άνοδος της Χρυσής Αυγής δεν έχει βρει μιμητές στην Ιταλία. Αλλά η κρίση δημοκρατικής νομιμότητας δείχνει να είναι εξίσου βαθιά και εκεί. Όπως στην Ελλάδα, οι ψηφοφόροι έχουν μια εύλογη, ξεκάθαρη άποψη: Θέλουν να παραμείνουν στην Ευρώπη και, γνωρίζοντας τα μειονεκτήματα του οικονομικού τους συστήματος, ίσως και να είναι έτοιμοι να δεχτούν κάποιο βαθμό λιτότητας.

    Όμως οι πολιτικές τάξεις της Ρώμης έχουν χάσει κάθε αξιοπιστία στα μάτια των ψηφοφόρων: Είναι οι δημιουργία της αναστάτωσης και της διαφθοράς που την συνοδεύει. Δεν μπορούν να τους εμπιστευθούν για να καθαρίσουν. Οσοι δεν έχουν κάνει οι ίδιοι θυσίες, δεν έχουν την ηθική αξιοπιστία να τις ζητούν από τους άλλους».

    http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=260739
    1/3/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin