Saturday, October 4, 2014

Ελλάς Ελλήνων χρεωμένων

Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη των ελληνικών νοικοκυριών. Το 38% του ΑΕΠ χρωστούν 2,5 εκατομμύρια πολίτες. Πλέον ο συνολικός λογαριασμός των οφειλών προς την Εφορία αγγίζει τα 70 δισ. ευρώ. Μόλις το 7% των οφειλετών μπόρεσε να ρυθμίσει τα χρέη του....

Πρωτοφανείς διαστάσεις λαμβάνει πλέον η υπερχρέωση των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Βροχή τα χαράτσια, στεγνώνουν όλο και περισσότερα φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Το πλέον ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι τα νέα χρέη (αυτά που δημιουργήθηκαν από την 1-1-2013 και εντεύθεν) έφτασαν τα 15,88 δισ. ευρώ, με το σύνολό τους να προέρχεται από απλήρωτους μνημονιακούς φόρους.

Περισσότεροι από 2.450.000 φορολογούμενοι έχουν πλέον την ταμπέλα του οφειλέτη στην Εφορία, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, αφού η υπερφορολόγηση (με αιχμή τον ΕΝΦΙΑ)… καλά κρατεί, ενώ οι περιβόητες φοροελαφρύνσεις που προπαγανδίζει η κυβέρνηση εξαρτώνται από τις βουλές των δανειστών.

Στα 4,67 δισ. ευρώ τα «φέσια» του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ των Κώστα Τσάβαλου, Μάριου Χριστοδούλου στη σελ. 79 της «Εφημερίδας των Συντακτών – Σαββατοκύριακο», που κυκλοφορεί. 
 efsyn.gr
4/10/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin