Monday, April 23, 2012

Στη Ζουράφα ο Α/ΓΕΕΘΑ ...


f1:enkripto com


Ακόμα μια επίσκεψη με ιδιαίτερο νόημα πραγματοποίησε ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μ.Κωσταράκος σήμερα, αυτή την φορά στο ΒΑ Αιγαίο. Έτσι, λίγες μόνο μέρες μετά από τις επισκέψεις στην ακριτική Χίο και την Κρήτη, έδρα των συστοιχιών S-300, βρέθηκε στην Σαμοθράκη. Μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή των 5 Νεομαρτύρων, περιέπλευσε την β/ν Ζουράφα επιβαίνοντας στην κανονιοφόρο "Πολεμιστής".
f2:enkripto com

Η βραχονησίδα Ζουράφα ή Λαδοξέρα, βρίσκεται 6 μίλια βορειοανατολικά της Σαμοθράκης, σε περιοχή που πιθανολογείται η παρουσία σημαντικού κοιτάσματος υδρογονανθράκων. Η Ελληνική κυριαρχία επί της βραχονησίδας επεκτείνει σημαντικά την ζώνη Ελληνικής θαλάσσιας κυριαρχίας στον κρίσιμο χώρου του Βορειοανατολικού Αιγαίου όπως μπορείτε να παρατηρήσετε στον διπλανό χάρτη. Όχι τυχαία, η Άγκυρα φροντίζει ανα τακτά χρονικά διαστήματα να αμφισβητεί εμπράκτως την ελληνικότητα της, παρενοχλώντας τους Έλληνες ψαράδες που επισκέπτονται την περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Άγκυρα συμπεριέλαβε την συγκεκριμένη βραχονησίδα στην περίφημη λίστα των 130 "αμφισβητούμενων νήσων και βραχονησίδων" που είχε δώσει την δημοσιότητα το 1997 και με την οποία ουσιαστικά είχε έρθει στο προσκήνιο ο όρος "γκρίζες ζώνες".
enkripto com 

---------
f3:enkripto com
 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin