Monday, August 5, 2013

Δεν υπάρχει ημέρα να διασχίσουμε τον περιφερειακό χωρίς να συναντήσουμε σκοπιανό αυτοκίνητο μη νόμιμο.

Πράγματι, από την φωτογραφία στο ύψος της Πυλαίας φαίνεται καθαρά το αυτοκόλλητο με τα αρχικά ΜΚ που δηλώνει σαφώς Μακεδονία. Πουθενά δίπλα, παραδίπλα δεν υπάρχει το ακυρωτικό σήμα επιφύλαξης (ΕΙΚ.2,3) που θα έπρεπε να έχει κολλημένο από τα σύνορα για να πληρεί τις προϋποθέσεις κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Οι παραλίες Χαλκιδικής και Πιερίας έγιναν και φέτος μάρτυρες σκοπιανών αυτοκινήτων που δηλώνουν σε Έλληνες και ξένους Μακεδονία, χωρίς την απαραίτητη ακύρωση από την χώρα μας (ΕΙΚ.2,3). Συνέβησαν και περιστατικά καταστροφής πινακίδων που καταγράφηκαν από τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας. Επί πλέον, από σκοπιανά ΜΜΕ, διαδόθηκε ότι το ΥΠΕΞ της χώρας τους επέδωσε νότα διαμαρτυρίας στην χώρα μας για δήθεν βανδαλισμούς κλπ.


Τι να την κάνουμε την συζήτηση και το προβληματισμό αν η Ελλάδα έθεσε ή όχι βέτο στο Βουκουρέστι και αν κατάφερε σε επόμενες Συνόδους, -Στρασβούργο (’09), στη Λισσαβόνα (’10), και στο Σικάγο (’12)- την μη εισδοχή των Σκοπίων σε Ευρώπη και Νάτο. Αυτές ήταν αποφάσεις που μπορούν να αλλάξουν στο μέλλον μετά από ομαδική πίεση των συμμάχων π.χ.

Η Ενδιάμεση Συμφωνία προβλέπει, αν ισχύει ακόμα, την μη αντίρρηση της χώρας μας αν θελήσουν να μπουν με το όνομα FYROM. Μετά, τι όνομα θα χρησιμοποιούν δεν προβλέπεται. Αυτό που μένει και δεν αλλάζει είναι η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης, που προφανώς δεν έγινε μάθημα. 

Το κάθε τι που δεχόμαστε καταγράφεται και αξιολογείται από την απέναντι πλευρά. Το γεγονός ότι δεχθήκαμε αυτοκίνητα με αρχικά ΜΚ , κάθε μορφής να κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους είτε συνειδητά, χάριν του συναλλάγματος, είτε από παράλειψη, λόγω φόρτου εργασίας, καταγράφηκε και θα το βρούμε μπρος μας στην επόμενη φάση. Σημαντικό όμως είναι, και δεν πρέπει να ξεχαστεί, ότι η μη νόμιμη αντίδραση στο φαινόμενο αυτό δεν είναι ευθύνη των πολιτικών μόνο.
--
5/8/13
 ---
-


No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin