Thursday, March 19, 2015

Mart3 ΕΛ Ειδήσεις σε Τίτλους (Μάρτιος 2015 - Γ)

-
Δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters αναφέρεται στην πρόοδο της κυπριακής οικονομίας αλλά και στο γεγονός ότι η Λευκωσία αποστασιοποιείται και διακριτικά δεν στηρίζει τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

«Οι αμφιβολίες για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ ασκούν πιέσεις στην ιστορική συγγένειά της με την Κύπρο, καθώς η Λευκωσία παίρνει αποστάσεις από την Αθήνα προσπαθώντας να διασφαλίσει την παρουσία της στο νομισματικό μπλοκ», αναφέρει το Reuters..................Τον δικό της δρόμο ακολουθεί η Κύπρος
-


113 comments:

  1. «Η πολιτική διαπραγμάτευση ήταν το κλειδί για να ξαναβάλουμε σε ράγες τη συμφωνία με τους εταίρους», σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες...

    Επίσης, υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης στέφθηκαν με επιτυχία και σημείωσε πως «δεν υπάρχει πέμπτη αξιολόγηση, δεν υποχρεούμαστε σε υφεσιακά μέτρα» και ότι «κατέστη σαφές πως η ελληνική κυβέρνηση θα έχει την ευθύνη για την συγκρότηση της λίστας μεταρρυθμίσεων».

    «Έχουμε όλοι ενιαία ανάγνωση, την ίδια ανάγνωση πάνω στη συμφωνία», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα βραχυχρόνιας ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας.

    «Οι υποχρεώσεις μας προς τους πολίτες της χώρας και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς θα εκπληρωθούν, ενώ και οι τραπεζικές καταθέσεις είναι εξασφαλισμένες», τόνισε.

    Επίσης, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι στη Σύνοδο Κορυφής επιβεβαιώθηκε στο ανώτατο δυνατό επίπεδο πως στην Ελλάδα υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και ότι από κοινού πρέπει να την αντιμετωπίσουμε.

    «Διαπραγματευόμαστε, αλλά ταυτόχρονα κυβερνάμε κιόλας» είπε μεταξύ άλλων και χαρακτήρισε «θετική εξέλιξη το γεγονός ότι επιβεβαιώθηκε στο ανώτατο επίπεδο πως στη χώρα μας υπάρχει ανθρωπιστική κρίση» όπως είπε «ως αποτέλεσμα ενός προγράμματος που άφησε πληγές».

    Αναφερόμενος στις «Κασσάνδρες» που καλλιεργούν κλίμα ανασφάλειας, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να σταθούν ψύχραιμοι. Δε θα υποκύψουμε στο κλίμα ανασφάλειας, επισήμανε και προειδοποίησε όσους θέλουν να παίξουν με τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος, ότι ματαιοπονούν.

    Παράλληλα, ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι έρχονται μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, την καταπολέμηση της διαφθοράς, την δημόσια διοίκηση, που θα μεταφέρουν το βάρος από τα συνήθη υποζύγια σε όσους δεν έχουν καταβάλλει το μερτικό τους...................http://www.elzoni.gr/html/ent/221/ent.53221.asp
    21/3/15

    ReplyDelete
  2. H Standard & Poor's αναβαθμίζει το αξιόχρεο της Πορτογαλίας και της Ουγγαρίας...

    Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's αναβάθμισε σήμερα το κρατικό αξιόχρεο της Ουγγαρίας κατά μία βαθμίδα, στο BB+, για πρώτη φορά αφότου το είχε υποβαθμίσει στην κατηγορία της μη επένδυσης —ή των “σκουπιδιών”, στο ιδιόλεκτο των αγορών—, το 2011 λόγω των ανορθόδοξων επιλογών στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής από μέρους του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν.

    Η αναβάθμιση σημαίνει πως η Ουγγαρία τοποθετήθηκε σε μια βαθμίδα ελάχιστα κάτω από το επίπεδο που τα αξιόγραφά της θα θεωρούνταν επένδυση, κάτι που συνάδει με την αξιολόγηση των υπολοίπων δύο από τους λεγόμενους τρεις μεγάλους οίκους του τομέα.

    Ο S&P διευκρίνισε ότι έλαβε την απόφαση αυτή διότι η Ουγγαρία κατά την άποψη των αναλυτών του είναι “λιγότερο ευάλωτη σε εξωτερικά (οικονομικά) σοκ (και) η αναπτυξιακή και δημοσιονομική θέση της βελτιώνονται”.

    ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ

    Εξάλλου ο Standard & Poor's αναβάθμισε την προοπτική του κρατικού αξιόχρεου της Πορτογαλίας σε θετική από σταθερή σήμερα, επικαλούμενος τις καλύτερες προοπτικές για την ανάπτυξή της, αν και τη διατήρησε δύο βαθμίδες κάτω από το επίπεδο που μπορεί να θεωρηθεί ότι τα αξιόγραφά της αποτελούν επένδυση..................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26517&subid=2&pubid=113485540

    ReplyDelete
  3. Την εκτίμηση, ότι οι Έλληνες έχουν κρύψει περίπου δέκα δισ. ευρώ... κάτω από τα στρώματα τους, κάνει ο συντάκτης του πρακτορείου Bloomberg, Lorcan Roche Kelly, μετά από επεξεργασία στοιχείων από τον ισολογισμό της Τράπεζας της Ελλάδας...

    Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Kelly, πριν την έναρξη της κρίσης το 2009 η ρευστότητα της ΤτΕ για επιπρόσθετες ανάγκες ήταν σε μηδενικά επίπεδα, ενώ έφθασε τα 22 δισ. ευρώ ως το 2012 και έκτοτε σημείωνε σταθερή πτώση. Η πτωτική αυτή τάση ανακόπηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η πολιτική αβεβαιότητα επέστρεψε με την προκήρυξη εκλογών.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, τους τρεις μήνες ως το τέλος του Φεβρουαρίου του 2015 καταγράφηκε αύξηση δέκα δισ. ευρώ της ρευστότητας για πρόσθετες ανάγκες.
    http://www.zougla.gr/kosmos/article/blomberg-i-elines-ekripsan-deka-dis-evro-kato-apo-ta-stromata

    ReplyDelete
  4. Η Βαλαβάνη απειλεί: Οποιος δεν ενταχθεί στη ρύθμιση να περιμένει έφοδο της εφορίας σπίτι του!....

    Προειδοποίηση ότι αργά η γρήγορα θα ελεγχθούν από την εφορία οι οφειλέτες οι οποίοι δεν θα ενταχθούν στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, ενώ τους δίνεται η δυνατότητα, απηύθυνε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.

    Απορρίπτοντας τις προτάσεις για φορολογικό έλεγχο εκείνων που θα ενταχθούν στη ρύθμιση - ώστε να καταδειχθεί αν μπορούσαν να πληρώσουν και δεν το έκαναν ή όντως δεν είναι σε θέση σήμερα να το κάνουν -, η κα Βαλαβάνη είπε χαρακτηριστικά: «Αν θέλουμε να μην μπουν ας το κάνουμε έτσι. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αποτρεπτικό απ' αυτό. Αν θέλουμε να είμαστε καθαροί πρέπει να το αντιστρέψουμε: Να πούμε όσοι δεν θα μπουν ενώ μπορούν (εξαιρούμενων ούτως ή άλλως όσων έχουν δικαστικές εμπλοκές) να είναι σίγουροι ότι αργά ή γρήγορα θα περάσει η εφορία».

    Κατά την τοποθέτησή της επί του νομοσχεδίου, η κα Βαλαβάνη αντέκρουσε τις έντονες αμφιβολίες που εξέφρασαν τόσο η ΝΔ όσο και το Ποτάμι για την επιτυχία της ρύθμισης, επισημαίνοντας ότι ήδη τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως θα πετύχει. Επίσης, η αρμόδια υπουργός δεν αποδέχθηκε την κριτική της αντιπολίτευσης, ότι το νομοσχέδιο δεν ανταποκρίνεται καν στον τίτλο του «περί επανεκκίνησης της Οικονομίας».................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27686&subid=2&pubid=113485334
    21/3/15

    ReplyDelete
  5. Νέα αναβάθμιση για την Πορτογαλία ... ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ S&P...

    Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's αναβάθμισε σήμερα την προοπτική του κρατικού αξιόχρεου της Πορτογαλίας σε θετική από σταθερή επικαλούμενος τις καλύτερες προοπτικές για την ανάπτυξή της, αν και τη διατήρησε δύο βαθμίδες κάτω από το επίπεδο που μπορεί να θεωρηθεί ότι τα αξιόγραφά της αποτελούν επένδυση.
    Η αξιολόγηση της Πορτογαλίας από τον S&P είναι η δυσμενέστερη από τους τρεις μεγάλους οίκους—ο Moody's και ο Fitch Ratings τοποθετούν το κρατικό αξιόχρεο της Πορτογαλία μία βαθμίδα κάτω από το επίπεδο της επένδυσης. Μόνο ο μικρότερος οίκος DBRS θεωρεί επένδυση τα πορτογαλικά ομόλογα...............http://www.politisnews.eu/cgibin/hweb?-A=287874&-V=articles
    21/3/15

    ReplyDelete
  6. Αγώνας δρόμου για τον πλήρη κατάλογο των μεταρρυθμίσεων...

    Νέο αγώνα δρόμου έχει μπροστά της η κυβέρνηση, για να καταρτίσει τον πλήρη και κοστολογημένο κατάλογο των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να λάβουν την έγκριση του Eurogroup, προκειμένου να ξεκινήσει η εκροη χρημάτων προς την Ελλάδα.

    Μπορεί χθες από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός να επισήμανε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη προθεσμία υποβολής της λίστας, λέγοντας ότι είναι λάθος να μπαίνουν χρονικά όρια, γιατί αν τα υπερβείς, θα ασκηθεί αρνητική κριτική, γεγονός είναι όμως ότι τα χρονικά περιθώρια δεν είναι μεγάλα.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η λίστα θα κατατεθεί το συντομότερο δυνατόν και το συντομότερο δυνατόν θα συγκληθεί το Eurogroup, για να μπει πραγματικά η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου στις ράγες.

    Επιδίωξη των ευρωζώνης είναι να έχει τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις ώς την Παρασκευή 27 Μαρτίου ώστε να συγκληθεί τότε εκτάκτως το Eurogroup είτε εκείνη την Παρασκευή είτε τη Δευτέρα 30 Μαρτίου....................http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231394524
    21/3/15

    ReplyDelete
  7. Με «μοντέλο ELA» προχωρά το ΕΣΠΑ. Αντί των 12 δισ. ευρώ που εμπροσθοβαρώς ανέμενε το 2015 η χώρα, η Κομισιόν αποφάσισε να παράσχει 2 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την ανάπτυξη της οικονομίας και την ανεργία, σύμφωνα με δηλώσεις του πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ...

    Μάλιστα, ο επικεφαλής της Κομισιόν σημείωσε ότι ήδη έχει συσταθεί ομάδα αξιωματούχων που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να απορροφήσει τα χρήματα. Στελέχη της επιτροπής διευκρίνισαν ότι δεν πρόκειται για νέα χρήματα, αλλά για την προσπάθεια επιτάχυνσης τόσο του παλιού όσο και του νέου ΕΣΠΑ.

    Σημειωτέον ότι η ανακοίνωση, η οποία χαρακτηρίστηκε από το Reuters ως «τυράκι» προκειμένου η Ελλάδα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, έγινε μετά την ολοκλήρωση της «επταμερούς» συνάντησης που είχε με την ευρωπαϊκή ηγεσία ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας. Πρακτικά, όπως παρατηρούν πηγές κοντά στην υπόθεση, το ΕΣΠΑ έχει εισέλθει και επίσημα στην περίμετρο του Μνημονίου..................http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=687786
    21/3/15

    ReplyDelete
  8. Financial Times: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάξει στάση, οδηγεί την Ελλάδα εκτός ευρώ ...

    «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάξει στάση, οδηγεί τον ελληνικό λαό έξω από το κοινό νόμισμα», προειδοποιούν οι Financial Times, τονίζοντας πως «με κάθε μέρα που περνά» χωρίς να υπάρχει «ούτε κοινός τόπος για συζήτηση» μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών, ο κίνδυνος ενός Grexit «πλησιάζει όλο και περισσότερο».

    Σε άρθρο γνώμης (FT View) με τίτλο «Η Ελλάδα γλιστρά προς την καταπακτή του ευρώ», οι συντάκτες της εφημερίδας σημειώνουν ότι όποια κι αν είναι τα λάθη των δανειστών, οι ελληνικές Αρχές αποδεικνύουν πως είναι «αναξιόπιστοι διαπραγματευτικοί εταίροι».

    Το άρθρο επικρίνει έντονα τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει «εξαιρετικό» στην αυτοπροβολή αλλά «αναξιόπιστο συνομιλητή», υπογραμμίζει όμως πως η ενόχληση στις τάξεις των εταίρων δεν περιορίζεται πλέον στον Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά έχει επεκταθεί σε αξιωματούχους που ήταν φιλικά διακείμενοι προς την Ελλάδα.

    «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραδείγματος χάριν, μέσω του Πιέρ Μοσκοβισί, έχει προσπαθήσει να παίξει το ρόλο του έντιμου διαμεσολαβητή. Αλλά η Κομισόν δεν έχει μόνο δει ανεπίσημα έγγραφά της (σ.σ. τα «προσχέδια Μοσκοβισί») να χρησιμοποιούνται ως διαπραγματευτικά εργαλεία [από την Ελλάδα], εχει επίσης απογοητευτεί από την αδυναμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να τηρήσει υποσχέσεις και να έρθει σε επαφές πριν καταθέσει νέα νομοσχέδια», αναφέρουν οι FT.

    Η εφημερίδα επισημαίνει πως το σενάριο του Grexit δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν, όμως προειδοποιεί πως, εν τέλει, η καθυστέρηση στην εξεύρεση μιας ουσιαστικής συμφωνίας κρατά το σενάριο στη ζωή....................http://www.tanea.gr/news/economy/article/5221410/financial-times-an-o-syriza-den-allaksei-stash-odhgei-thn-ellada-ektos-eyrw/

    ReplyDelete
  9. Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη έχει αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου...

    Το κυβερνητικό επιτελείο επιδίδεται σε αγώνα δρόμου για την κατάρτιση της κοστολογημένης λίστας των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να λάβουν το «πράσινο φως» του Eurogroup.
    http://www.crashonline.gr/συμβαινει-τωρα-ο-τσίπρας-τηλεφώνησε-σ/
    21/3/15

    ReplyDelete
  10. Ο φυλακισμένος ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν έκανε το Σάββατο έκκληση προς την οργάνωσή του για την πραγματοποίηση συνεδρίου προκειμένου να τερματιστεί ο ένοπλος αγώνας που διεξάγει επί τρεις δεκαετίες κατά του τουρκικού κράτους...

    "Θεωρούμε απαραίτητο για το ΡΚΚ να πραγματοποιήσει συνέδριο για τον τερματισμό του ένοπλου αγώνα του κατά της Τουρκικής Δημοκρατίας", αναφέρει σε μήνυμά του ο Οτσαλάν που διαβάστηκε από κούρδους πολιτικούς στη διάρκεια συγκέντρωσης για τον εορτασμό του "Νεβρόζ", δηλαδή του κουρδικού νέου έτους.

    Δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην νοτιοανατολική Τουρκία για να ακούσουν το μήνυμα του φυλακισμένου ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν...........http://www.huffingtonpost.gr/2015/03/21/diethnes-otsalan-pkk_n_6915480.html?utm_hp_ref=greece&ir=Greece
    21/3/15

    ReplyDelete
  11. Οι τέσσερις θανάσιμες απειλές που κρύβει ένα Grexit...

    Πριν από μία εβδομάδα, δημοσκόπηση για λογαριασμό του κρατικού δικτύου ZDF έδειξε ότι η πλειοψηφία των Γερμανών πολιτών (το 52%) τάσσεται πλέον κατά της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ. «Ο κίνδυνος ενός ντόμινο (από ένα Grexit) έχει σχεδόν αποκλειστεί», διαβεβαιώνει από την πλευρά του ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών στη γερμανική Βουλή, Βόλκερ Κάουντερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Frankfurter Rundschau. Ενδεχόμενη εγκατάλειψη του κοινού νομίσματος από την Ελλάδα θα ήταν διαχειρίσιμη για την Ευρωζώνη, είναι και το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης S&P. Την ίδια άποψη συμμερίζονται δε αρκετοί επιφανείς πολιτικοί, οικονομολόγοι και αναλυτές, κυρίως στο Βερολίνο και τη Φρανκφούρτη.

    Αν έτσι έχουν τα πράγματα, όμως, τι είναι αυτό που ξέρουν ή υποψιάζονται σε μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές εφημερίδες του πλανήτη, τους Financial Times, ώστε να αναγκάζονται να δημοσιεύσουν κεντρικό άρθρο (την Τετάρτη 18 Μαρτίου) με τίτλο «Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι ένα ρίσκο που δεν αξίζει να παρθεί». «Η Ευρώπη ίσως καταφέρει να διαχειριστεί ένα Grexit, όμως με τρομακτικά μεγάλο κόστος μακροπρόθεσμα», σημειώνει η διεύθυνση της εφημερίδας, καταλήγοντας με μία φράση η οποία θα μπορούσε να ερμηνευθεί και ως έκκληση: «Όσο μικρή κι αν είναι η Ελλάδα και όσοι εκνευριστικοί κι αν είναι οι ηγέτες της, είναι πολύ καλύτερο για την Ευρώπη να κρατήσει την Αθήνα στο μαντρί»....................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26517&subid=2&pubid=113485301
    21/3/15

    ReplyDelete
  12. Εκτακτη συνέντευξη Τύπου Κατρούγκαλου στις 19.00...

    Εκτακτη συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει στις 7 το απόγευμα ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, προκειμένου να δώσει απαντήσεις σχετικά με τις αναφορές κυριακάτικου δημοσιεύματος

    Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο αναπληρωτής υπουργός ως δικηγόρος είχε υπογράψει «ιδιωτικά συμφωνητικά με υπαλλήλους που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διεκδικούν την επαναπρόσληψή, διασφαλίζοντας προμήθεια 12% επί των ακαθαρίστων ποσών».

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει ότι έχει σταματήσει την δικηγορική του δραστηριότητα από τον Ιούνιο του 2014, ενώ σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι «δεν πρόκειται για συκοφαντία, αλλά για πλαστογραφία και προβοκάτσια».

    Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τις αποκαλύψεις εκδόθηκε ανακοίνωση η οποία μεταξύ άλλων ζητά την αποπομπή του κ.Κατρούγκαλου από την κυβέρνηση.
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64159626
    21/3/15

    ReplyDelete
  13. Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, για το θέμα που έχει ανακύψει με τον κο Κατρούγκαλο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:..

    «Εάν αληθεύουν όσα καταγγέλλονται εις βάρος του κου Κατρούγκαλου πρέπει να αποπεμφθεί.

    Γιατί, τελικώς η “ελπίδα” δεν ήταν αγωνιστικό αίτημα ήταν εμπορική συναλλαγή που κοστολογείται 12%.

    Το κόστος το πληρώνει ο φορολογούμενος και το εισπράττει όπως φαίνεται ο υπουργός.

    Αντί να προσληφθούν νέοι και άξιοι, επαναπροσλαμβάνονται οι ημέτεροι με το αζημίωτο.

    Τώρα καταλαβαίνουν όλοι τι θα πει πρώτη φορά αριστερά…»
    http://www.capital.gr/News.asp?id=2260964

    ReplyDelete
  14. Πορείες για την αξιοπρέπεια πραγματοποίησαν χιλιάδες διαδηλωτές στην πρωτεύουσα της Ισπανίας Μαδρίτη, όπου διεξάγονται διάφορες εκδηλώσεις ενάντια στη λιτότητα....

    «Ψωμί, δουλειά, στέγη και αξιοπρέπεια», έγραφε το πανό που προπορευόταν σε μία από τις πορείες, στην λεωφόρο Αλφόνσο XII, δίπλα στο πάρκο Ρετίρο.

    Οι διαδηλωτές οι οποίοι κατήγγειλαν τα αποτελέσματα της πολιτικής της λιτότητας που έφερε περικοπές στους τομείς της εκπαίδευσης, της δημόσιας υγείας και στα κοινωνικά επιδόματα, κατευθύνθηκαν από διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας στην πλατεία ντε Κολόν στο κέντρο της πόλης.

    Στη Μαδρίτη συνέρρευσαν επίσης άνθρωποι από διάφορες περιοχές της Ισπανίας, πολλοί από τους οποίους με τα πόδια, έπειτα από πορεία αρκετών ημερών.

    Στην Ανδαλουσία διεξάγονται σήμερα τοπικές εκλογές οι οποίες θεωρούνται τεστ για την έκφραση του κύματος δυσαρέσκειας στην Ισπανία.
    http://www.riknews.com.cy/index.php/news/evropi/item/13577-madriti-poreies-gia-aksioprepeia-enantia-sti-litotita

    ReplyDelete
  15. Κατρούγκαλος: Πρόκειται για προβοκάτσια και πλαστογραφία...

    Για «πρωτοφανές» γεγονός, για προβοκάτσια και πλαστογραφία έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, σχολιάζοντας δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο η δικηγορική εταιρεία στην οποία ήταν μέλος έχει συνάψει ιδιωτικά συμφωνητικά έναντι ποσοστού αμοιβής με υπαλλήλους που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διεκδικούν την επαναπρόσληψη τους.

    Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που έδωσε το απόγευμα, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι το συμφωνητικό που αναφέρεται στο δημοσίευμα δεν αφορά διεκδίκηση επαναπρόσληψης, αλλά μικρή μισθολογική διαφορά ήδη εργαζόμενου στο Δημόσιο μετά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου...................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113486339

    ReplyDelete
  16. Κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ για την «πατρότητα» των δύο δισ. ευρώ...

    Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο και κατηγορεί πως προσπαθεί να οικειοποιηθεί τα επιτεύγματα της κυβέρνησης Σαμαρά, εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι πακέτο των δύο δισ. ευρώ προς την Ελλάδα είναι «το γνωστό αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που πέτυχε ο κ. Σαμαράς».

    Απαντώντας η κυβέρνηση τονίζει ότι η ΝΔ βρίσκεται σε σύγχυση και ουδεμία σχέση έχουν τα δύο δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με την προηγούμενη κυβέρνηση.

    Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κ.Καραγκούνης αναφέρει πως «το πακέτο των 2 δισ. που ανήγγειλε ο κ. Τσίπρας, είναι το γνωστό αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που πέτυχε ο κ. Σαμαράς στα τέλη του '13, όπως τελικώς συμφωνήθηκε για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 από τον ίδιο τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.»................http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231394575

    ReplyDelete
  17. Μαξίμου: Τέσσερα ψέματα και μία αλήθεια για τον Γ. Κατρούγκαλο...

    Στήριξη στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιωργο Κατρούγκαλο παρείχε το Μέγαρο Μαξίμου μετά τις δηλώσεις του για το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η δικηγορική εταιρεία στην οποία ήταν μέλος έχει συνάψει ιδιωτικά συμφωνητικά έναντι ποσοστού αμοιβής με υπαλλήλους που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διεκδικούν την επαναπρόσληψη τους. Στήριξη Μαξίμου στον Γ. Κατρούγκαλο.

    Μάλιστα, αργά το βράδυ, κυβερνητικές πηγές επανήλθαν στο θέμα, κάνοντας λόγο για τέσσερα ψέματα και μία αλήθεια...............http://www.naftemporiki.gr/story/930298/maksimou-tessera-psemata-kai-mia-alitheia-gia-ton-g-katrougkalo

    ReplyDelete
  18. SPD: Να παρουσιάσει αύριο στη Μέρκελ τη λίστα ο Τσίπρας...

    Την ανάγκη να παρουσιαστεί άμεσα στην Άνγκελα Μέρκελ η λίστα των μεταρρυθμίσεων επεσήμανε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Τόμας Όπερμαν, ο οποίος μίλησε στο γερμανικό περιοδικό Spiegel..............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64159906
    22/3/15

    ReplyDelete
  19. Μία νέα υπόθεση, την οποία ανέλαβε το δικηγορικό γραφείο του Γ. Κατρούγκαλου αφότου ο ίδιος είχε αναλάβει κυβερνητικό πόστο, φέρνει στη δημοσιότητα ρεπορτάζ του larissanet.gr...

    Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Δήμος Λάρισας με απόφασή του της 12ης Φεβρουαρίου 2015 ανέθεσε στην εταιρεία δικηγόρων «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες» την εκπροσώπησή του, σε προσφυγή κατά της τότε ΓΓ της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Γερακούδη, η οποία είχε ληφθεί στις 22 Οκτωβρίου του 2014, και με την οποία είχε κρίνει παράνομη την απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Λάρισας να μην αποστείλει στο υπουργείο Εσωτερικών τα στοιχεία που αφορούσαν τις μετατροπές των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου σε αορίστου χρόνου.

    Σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Λαρισαίων τόσο η υπόθεση της προσφυγής κατά της απόφασης Γερακούδη όσο και οι επιβαλλόμενες από τους νομικούς Αιτήσεις Ακύρωσης της διαδικασίας ανατέθηκαν στο δικηγορικό γραφείο «Κατρούγκαλος & Συνεργάτες»....................http://www.capital.gr/News.asp?id=2261130
    22/3/15

    ReplyDelete
  20. Τα «αρνητικά σημεία» του νομοσχεδίου για την επανεκκίνηση της οικονομίας επισημαίνει η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητα σε ενημερωτικό έγγραφό της...

    Σε σχετικό έγγραφο, αναγνωρίζεται ότι οι νέες ρυθμίσεις αναμένεται να ανακουφίσουν εκατομμύρια πολιτών ενώ ταυτόχρονα εκτιμάται πως θα βελτιώσουν, τουλάχιστον έως ένα βαθμό, την υφιστάμενη και κοινώς αποδεκτή δυσλειτουργία της αγοράς. Όμως σημειώνεται ότι υπάρχουν και αρνητικές επιδράσεις στην προώθηση του εγχώριου επιχειρείν.
    Αναλυτικά ως αρνητικές διατάξεις - εκκρεμότητες της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο αναφέρονται από την ΕΣΕΕ τα εξής:
    • Η μη επιβάρυνση των μηνιαίων δόσεων με τόκους θα έπρεπε να ισχύει για ποσά οφειλών έως τις 15.000 ευρώ, σε σχέση με τις 5.000 ευρώ που προβλέπεται στο νομοσχέδιο - Ενδείκνυται η διεύρυνση του συγκεκριμένου ποσού.................http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=222513

    ReplyDelete
  21. Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Πατήσια πυρπόλησαν άγνωστοι τα ξημερώματα, ενώ την ίδια ώρα άλλοι δράστες έβαλαν φωτιά σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων στον Βύρωνα...

    Η εμπρηστική επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία βρίσκονται στην οδό Βυζαντίου Στεφάνου, σημειώθηκε στις 2:40.

    Την ίδια σχεδόν στιγμή, στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, στον Βύρωνα, άγνωστοι δράστες έβαζαν φωτιά στο ΑΤΜ της Alpha.

    Από τις δυο εμπρηστικές επιθέσεις προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές, ενώ για την κατάσβεση των πυρκαγιών επιχείρησαν συνολικά δώδεκα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα.
    http://www.riknews.com.cy/index.php/news/ellada/item/13640-po
    23/3/15

    ReplyDelete
  22. Πίεση -χωρίς πίεση- από το Βερολίνο στην Αθήνα...

    Με το βλέμμα στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ σήμερα στο Βερολίνο παρακολουθεί τις εξελίξεις η ευρωπαϊκή κοινότητα.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να συζητήσει με την Γερμανίδα καγκελάριο το πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων, καθώς και θέματα σχετικά με την οικονομική κρίση, τις διμερείς σχέσεις σε πολιτικό, οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο, την πορεία της ΕΕ και περιφερειακά ζητήματα.

    Όπως έγινε γνωστό, η ελληνική λίστα θα δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, ενώ στο επίκεντρο μπαίνει το νέο φορολογικό σύστημα και στην αναδιαμόρφωση του δημοσίου τομέα, αλλά και στο ασφαλιστικό, στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, την ενοποίηση των ταμείων και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, με το κράτος να έχει στρατηγικό ρόλο.

    Στη λίστα θα συμπεριληφθούν επίσης ο εκσυγχρονισμός του πτωχευτικού νόμου και η αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων καθώς και το πλαίσιο για την είσπραξη δημοσίων εσόδων από τις υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου.

    Η συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο δεν θα «πιέζεται» από τις διαπραγματεύσεις και αυτό είναι σημαντικό καθώς θα μπορέσουμε, και οι δύο πλευρές, να συζητήσουμε για τα σημαντικά θέματα που ταλανίζουν την Ευρώπη, δηλώνει στην «Καθημερινή» της Κυριακής ο πρωθυπουργός...............http://www.elzoni.gr/html/ent/238/ent.53238.asp
    23/3/15

    ReplyDelete
  23. Για κίνδυνο στάσης πληρωμών κάνει λόγο σε επιστολή του προς τη Μέρκελ ο Τσίπρας...

    Σε μια σημαντική αποκάλυψη προχώρησαν την Κυριακή το βράδυ οι FT, δίνοντας στη δημοσιότητα επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς την Αγκελα Μέρκελ, λίγες ημέρες πριν από την συνάντησή τους...............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64160144

    ReplyDelete
    Replies
    1. Την αδυναμία της Ελλάδας να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις, εάν δεν βρεθεί άμεσα μία χρηματοδοτική λύση, είχε απευθύνει με επιστολή του προς την Άνγκελα Μέρκελ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας...

      Η επιστολή που δημοσιεύεται από τους Financial Times στην έκδοση της Δευτέρας, εστάλη στις 15 Μαρτίου, τέσσερις ημέρες πριν από την επταμερή συνάντηση Κορυφής στις Βρυξέλλες και δυο ημέρες πριν οριστεί το ραντεβού του έλληνα Πρωθυπουργού με τη γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο.

      Στην επιστολή ο πρωθυπουργός προειδοποιεί ότι θα αναγκαστεί να επιλέξει ανάμεσα στην πληρωμή των υποχρεώσεων της χώρας απέναντι στο ΔΝΤ και στην πληρωμή μισθών και συντάξεων, ενώ κατηγόρησε παράλληλα την ΕΚΤ για τους περιορισμούς που έχει θέσει στην Ελλάδα και τις αρχές διάσωσης της Ευρωζώνης που αρνούνται να εκταμιεύσουν οποιοδήποτε ποσό, πριν η Αθήνα υιοθετήσει έναν νέο γύρο οικονομικών μεταρρυθμίσεων..................http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=201972
      23/3/15

      Delete
  24. Τις αντιρρήσεις τους για την παράσταση πολιτικής αγωγής εκ μέρους του δημοσίου θα αναπτύξουν οι συνήγοροι του ηγούμενου Εφραίμ και του μοναχού Αρσένιου -που είναι κατηγορούμενοι μαζί με άλλα εννέα άτομα- στην εκδίκαση της πολυσυζητημένης υπόθεσης των ανταλλαγών της Μονής Βατοπεδίου με το ελληνικό δημόσιο, η οποία συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων...

    Το δικαστήριο συνεδριάζει και πάλι σήμερα, σε άλλη αίθουσα όμως, μεγαλύτερη αυτή τη φορά, καθώς δεκάδες μητροπολίτες, ιερείς και μοναχοί είχαν προσέλθει την τελευταία φορά στο Εφετείο για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

    Συνολικά 11 κατηγορούνται για την υπόθεση. Μαζί με τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο, το εδώλιο μοιράστηκαν στελέχη της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, αλλά και η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη, ο πατέρας κι ο αδελφός της, ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Γεωργίας Κ. Σκιαδάς, στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ.α., κατηγορούμενοι όλοι, για τις ανταλλαγές με ακίνητα του Δημοσίου της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων τις οποίες η Μονή υποστηρίζει πως έχει στην κατοχή της με αυτοκρατορικά χρυσόβουλα.

    Το κατηγορητήριο εκτιμά πως η αξία των ακινήτων που αντάλλαξε το Δημόσιο ανέρχεται σε 69,4 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα, όμως, με τους συνηγόρους του Δημοσίου, οι οποίοι δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής διεκδικώντας αποζημίωση τόσο για ηθική βλάβη όσο και ζημία (σ.σ. που όπως υποστηρίζουν υπέστη το Δημόσιο από τις επίμαχες ανταλλαγές) οι πραγματικές αξίες φθάνουν τα 234 εκατ. ευρώ............http://www.zougla.gr/greece/article/sinexizete-i-diki-gia-to-vatopedi
    23/3/15

    ReplyDelete
  25. Μήνυμα Μπαρόζο: Η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τις μεταρρυθμίσεις...

    Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο CNBC, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη όσο η Αθήνα είναι διατεθειμένη να συμβιβαστεί, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής, αυτό είναι που θέλει η πλειοψηφία των Ελλήνων.

    Και συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ευέλικτοι με την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων, να γίνει ανταγωνιστική και εάν το κάνει αυτό, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλες οι άλλες κυβερνήσεις στην Ευρώπη θα θέλουν να στηρίξουν την Ελλάδα» σε δηλώσεις του στο περιθώριο του 18ου ασιατικού συνεδρίου επενδύσεων της Credit Suisse.

    Ο ίδιος πρόσθεσε «Η κυβέρνηση αυτή πρέπει επίσης να δεχτεί και να σεβαστεί τους Έλληνες που τον εξέλεξαν, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων επιθυμεί την παραμονή στην Ευρωζώνη»................http://www.crashonline.gr/μήνυμα-μπαρόζο-η-ελλάδα-πρέπει-να-σεβα/
    23/3/15

    ReplyDelete
  26. Γερμανοί πολίτες: «Η Ελλάδα φέρεται σαν παιδί. Κάποιος πρέπει να πει σ' αυτό το παιδί ότι μας έχει εκνευρίσει όλους»...

    Τη στάση των Γερμανών απέναντι στην Ελλάδα, επιδιώκει να περιγράψει ο Guardian σε άρθρο του με συνεντεύξεις από τη Γερμανία. Οι πολίτες λένε ότι η Ελλάδα συμπεριφέρεται σαν παιδί που έχει εκνευρίσει τους πάντες. Αναφέρεται χαρακτηριστικά:

    «Σε ένα περίπτερο εφημερίδων στο Βάνζεε, ένα πολυσύχναστο προάστιο του δυτικού Βερολίνου, η Κριστιάνε Σνάιντερ αγοράζει, όπως κάθε ημέρα, την αγαπημένη εφημερίδα της. Τίποτα, όμως, δεν προσελκύει περισσότερο την 67χρονη συνταξιούχο τραπεζικό υπάλληλο από το ελληνικό ζήτημα.

    Δεν είναι παράξενο – όλοι οι Γερμανοί την ίδια ανησυχία έχουν. Τι ζητούν οι Έλληνες και τι θα δώσουν οι Γερμανοί. «Για πόσο καιρό ακόμα θα τους χτυπάμε την πλάτη, θα τους λένε πως όλα είναι μια χαρά και θα τους δίνουμε έξτρα 100 εκατομμύρια; Αν ο γιος μου ερχόταν συνέχεια και μου ζητούσε χρήματα, φυσικά, θα τον βοηθούσα άμεσα, αλλά θα περίμενα να κάνει και ο ίδιος κάνει για να διορθώσει το πρόβλημα που εκείνος δημιούργησε», λέει η Σνάιντερ..................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26533&subid=2&pubid=113487253
    23/3/15

    ReplyDelete
  27. Κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ως υπουργός Εσωτερικών από 2004 έως 2009, τελούσε σε αναστολή άσκησης του δικηγορικού του λειτουργήματος, λόγω ασυμβιβάστου μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001....

    Ουδέποτε στο παρελθόν, τονίζουν, και μάλιστα ως την ανάληψη των καθηκόντων του ως Προέδρου της Δημοκρατίας, μετείχε σε οποιαδήποτε δικηγορική εταιρεία.
    Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ
    http://www.capital.gr/News.asp?id=2261366

    ReplyDelete
  28. Σήμα Κινδύνου από Τραπεζίτες σε Τέσσερα Μέτωπα...

    Ποια είναι η κατάσταση σε επίπεδο ρευστότητας και καταθέσεων. Κρίσιμο το επόμενο τετραήμερο διαμηνύουν οι τραπεζίτες. Ο ορατός κίνδυνος να χαθεί η χρονιά και ο φόβος για τα χειρότερα. Πονοκέφαλος και τα «φρέσκα» κόκκινα δάνεια.

    Κραυγή αγωνίας στέλνουν οι διοικήσεις του τραπεζικού συστήματος όσον αφορά την άμεση επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της και προτάσσουν τέσσερις τομείς, οι οποίοι επιδεινώθηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες και αποτελούν τις μεγαλύτερες προκλήσεις.Κι αυτό διότι, όπως εξηγούν στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους, η ζημιά που έχει υποστεί η ελληνική οικονομία είναι μεγάλη και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα κλείσει η διαπραγμάτευση τόσο πιο γρήγορα θα μαζευτούν κι οι απώλειες.................http://www.energia.gr/article.asp?art_id=92036
    23/3/15

    ReplyDelete
  29. Στην αναφορά ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε ημέρες, στην «έναρξη μιας εβδομάδας που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για το μέλλον της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ» προχωρεί σήμερα το πρακτορείο Bloomberg...

    Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα, η σημερινή συνάντηση στο Βερολίνο θα αποτελέσει πρόδρομο για τις αποφάσεις που θα λάβει ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς η χρηματοοικονομική κατάσταση της χώρας του γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη.

    Σημειώνεται δε πως η κυβέρνησή Τσίπρα πρέπει να διευκρινίσει τα οικονομικά μέτρα που προτίθεται να λάβει το συντομότερο αυτή την εβδομάδα, ώστε να ξεκλειδώσει τις παρακρατούμενες για μακρό διάστημα δόσεις, που θα κρατήσουν τη χώρα στη ζωή.................http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231394777
    23/3/15

    ReplyDelete
  30. Μέρκελ: Δεν αποφασίζει η Γερμανία αλλά η Ευρωζώνη. ..

    Την επιθυμία να συνεχίσει η συνεργασία Γερμανίας - Ελλάδας παρά τις διαφορές που συνεχίζουν να υπάρχουν εξέφρασαν σε κοινές δηλώσεις τους η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρα, μετά τη μεταξύ τους συνάντηση στο Βερολίνο.

    Η Γερμανίδα Καγκελάριος αφού σημείωσε πως χαίρεται ιδιαίτερα για την επίσκεψη του Αλεξη Τσίπρα επεσήμανε την ανάγκη να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. Η κ. Μέρκελ επανέλαβε ότι τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας πρέπει να είναι σαφή, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πει ποιες μεταρρυθμίσεις θα γίνουν και πότε και επαναλαμβάνοντας ότι η σχετική συζήτηση θα γίνει με τους θεσμούς. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε για μία ακόμη φορά ότι οι αποφάσεις σε σχέση με τη ρευστότητα είναι αποφάσεις που θα λάβει το Eurogroup, και όχι η Γερμανία, μετά την αποτίμηση των θεσμών.

    Η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε τη βούληση της γερμανικής κυβέρνησης να συνεργαστεί με την Ελλάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ έκανε λόγο για πολύ θερμές και ουσιαστικές επαφές με τον ελληνικό λαό. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους πολλούς Έλληνες που ζουν στη Γερμανία, τους οποίους χαρακτήρισε ζωντανή γέφυρα μεταξύ των δύο λαών, καθώς και στα εκατομμύρια των Γερμανών που επισκέπτονται την Ελλάδα ως τουρίστες...................http://www.riknews.com.cy/index.php/news/evropi/item/13695-merkel-den-apofasizei-i-germania-alla-i-evrozoni
    23/3/15

    ReplyDelete
  31. Γερμανός οικονομολόγος: Αιφνιδιαστική έξοδο από το ευρώ μπορεί να ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση...

    Μια νέα του θεωρία αναλύει τώρα ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Μονάχου, Χανς-Βέρνερ Ζιν.

    Ο γνωστός οικονομολόγος δηλώνει πως είναι πιθανό η ελληνική κυβέρνηση να απεργάζεται συνειδητά μια αιφνιδιαστική έξοδο από το ευρώ. Σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ομπερεστεράιχισε Νάχριχτεν», ο Χανς-Βέρνερ Ζιν επισημαίνει πως δεν υπάρχει καμιά πραγματική διαφορά ανάμεσα σε ένα Grexit και ένα Graccident, καθώς, όπως λέει, όποιος θέλει να δώσει τέλος στη συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ πρέπει να αφήσει τα πράγματα να συμβούν...................http://www.crashonline.gr/γερμανός-οικονομολόγος-αιφνιδιαστι/
    23/3/15

    ReplyDelete
  32. Ποτάμι: Από το go back κ. Μέρκελ του κ. Τσίπρα πέρυσι, στο «πάμε μαζί» σήμερα...

    «Πέρυσι τέτοιες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε κάντε πίσω κυρία Μέρκελ (go back). Σήμερα ο Πρωθυπουργός στο Βερολίνο είπε 'πάμε μαζί'», αναφέρει σε ανακοίνωσή του Το Ποτάμι, σχολιάζοντας την κοινή συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού με την καγκελάριο της Γερμανίας................http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64160772


    ReplyDelete
  33. Πραγματικές και σαφείς μεταρρυθμίσεις ζητούν οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι η πολιτική βούληση δεν είναι αρκετή...

    Την ίδια ώρα, τη συγκέντρωση των προϋποθέσεων για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης του πρόγραμματος αναμένει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προκειμένου να επαναφέρει την κατ΄εξαίρεση αποδοχή ελληνικών ομολόγων ως εγγύηση για την παροχή ρευστότητας στις ελληνικες τράπεζες.

    Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο οποίος μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, αναφερόμενος και στην επικοινωνιακή της πολιτική σχετικά με την έλλειψη ρευστότητας και την αφερεγγυότητα.

    Ακόμη, ερωτήθηκε σχετικά με το αν η ΕΚΤ επεξεργάζεται σενάρια επείγουσας ανάγκης για την περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ και απάντησε ότι οι αναλυτές και τα στελέχη της τράπεζας αναλύουν όλους τους κινδύνους, γιατί αυτή είναι η δουλειά τους, πρόκειται για μια συνήθη πρακτική, είπε, αρνούμενος να σχολιάσει αριθμούς και στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας..............http://www.elzoni.gr/html/ent/273/ent.53273.asp

    ReplyDelete
  34. Η επιστροφή των 1,2 δισ. ευρώ θα συζητηθεί στην Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (ΕWG) που θα πραγματοποιηθεί αύριο, μέσω τηλεδιάσκεψης, ανέφεραν κοινοτικές πηγές. Να εξεταστεί το αίτημα του ΤΧΣ ζήτησε από τον EFSF ο Γ. Ντάισελμπλουμ...

    Κοινοτικές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αύριο θα συνεδριάσει η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (Eurogroup Working Group), μέσω τηλεδιάσκεψης, κατά την οποία θα συζητηθεί το αίτημα του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για την επιστροφή των 1,2 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). Οι ίδιες κοινοτικές πηγές σημείωναν ότι για να εγκριθεί το αίτημα του ΤΧΣ, χρειάζεται ομοφωνία.

    Εξάλλου, εκπρόσωπος Τύπου του EFSF επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ζήτησε από τον EFSF να εξετάσει το αίτημα του ΤΧΣ για την επιστροφή των 1,2 δισ. ευρώ και να τον ενημερώσει. Παράλληλα, ο κ. Ντάισελμπλουμ ζήτησε από τον επικεφαλής του Eurogroup Working Group, Τόμας Βίζερ, να επιληφθεί επί του θέματος αυτού, σε σύντομο χρονικό διάστημα, αναφέρει ο ίδιος εκπρόσωπος του EFSF.
    http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=202172
    24/3/15

    ReplyDelete
  35. Financial Times: H EKT έτοιμη να βάλει νέους όρους στις ελληνικές τράπεζες...

    Έτοιμη να καταστήσει παράνομη την αγορά εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου από τις ελληνικές τράπεζες, εμφανίζεται η ΕΚΤ.

    Σε δημοσίευμα των Financial Times– το οποίο συνυπογράφουν οι ανταποκριτές των «F.T.» σε Αθήνα, Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη – υποστηρίζεται ότι η αρχική προειδοποίηση της ΕΚΤ προς τις ελληνικές τράπεζες θα λάβει πλέον «νομική μορφή» και θα απαγορευθεί σε αυτές να προχωρούν σε αγορές εντόκων γραμματίων, γεγονός το οποίο θα αποστραγγίσει περαιτέρω τη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας...........http://www.crashonline.gr/financial-times-h-ekt-έτοιμη-να-βάλει-νέους-όρους-στις-ε/
    24/3/15

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΕΚΤ: Απαγορεύει στις τράπεζες να αυξήσουν την έκθεση τους σε έντοκα...

      Αυστηρότερη στάση υιοθετεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καθιστώντας νομικά δεσμευτική την υποχρέωση των ελληνικών τραπεζών να μην αυξήσουν την έκθεσή τους σε βραχυπρόθεσμο ελληνικό χρέος για προληπτικούς λόγους.


      Σε μια χρονική περίοδο που το Ελληνικό Δημόσιο ουσιαστικά «λιμοκτονεί» από την έλλειψη ρευστότητας και χρησιμοποίει χρηματικά διαθέσιμα φορέων για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις, η ΕΚΤ αφενός λόγω των νομοθετικών περιορισμών, αφετέρου λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος από τις μεγάλες εκροές καταθέσεων, υιοθετεί ακόμη πιο απόλυτη στάση στο θέμα των εντόκων που μπορούν να καλύψουν οι ελληνικές τράπεζες.

      Σημειώνεται πως τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ την προηγούμενη Τετάρτη 18 Μαρτίου είχαν εξετάσει το κατά πόσον πρέπει να κάνουν νομικά δεσμευτικές τις πρόσφατες προειδοποιήσεις στις ελληνικές τράπεζες να μην αυξήσουν την ποσότητα των εντόκων γραμματίων που διαθέτουν...................http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231395310
      24/3/15

      Delete
  36. Γκάμπριελ: Η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται με την Γερμανία, αλλά με το Eurogroup...

    Για εξομάλυνση των ελληνογερμανικών σχέσεων έκανε λόγο ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται με την Γερμανία, αλλά με το Eurogroup. Επεσήμανε δε ότι η Ευρωζώνη θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι και η Αθήνα τηρεί τις δεσμεύσεις της............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64161268
    24/3/15

    ReplyDelete
  37. Στην επίσκεψη του Ελβετού υφυπουργού, αρμόδιου για διεθνή οικονομικά θέματα, Ζακ ντε Βατεβίλ, στην Αθήνα, με θέμα τα περιουσιακά στοιχεία Ελλήνων σε τράπεζες της Ελβετίας, αναφέρεται το κύριο άρθρο του εντύπου ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics, με τίτλο «Κίνηση βοήθειας από την Ελβετία προς την Αθήνα»...

    Συγκεκριμένα, το άρθρο αναφέρει ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του ελβετικού υπουργείου Οικονομικών, ο Ζακ ντε Βατεβίλ, θα βρεθεί στην Αθήνα εντός της εβδομάδας για να διαπραγματευτεί μια «τακτοποίηση του παρελθόντος», καθώς η Βέρνη προσπαθεί εδώ και τρία χρόνια να ευαισθητοποιήσει τις ελληνικές Αρχές στο θέμα της απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων..................http://www.energia.gr/article.asp?art_id=92115
    24/3/15

    ReplyDelete
  38. Σκληρή στάση έναντι της Αθήνας τηρεί η ΕΚΤ ...

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σκληραίνει την στάση της, έναντι της Αθήνας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, απαγόρευσε στις Τράπεζες της Ελλάδας να αυξήσουν την έκθεσή τους στο ελληνικό χρέος.

    Φέρεται μάλιστα να κατέστησε νομικά δεσμευτική, την υποχρέωση των ελληνικών τραπεζών να μην αυξήσουν την ποσότητα των έντοκων γραμματίων που κατέχουν.

    Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δυσχεραίνει την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει το ελληνικό δημόσιο.
    http://www.riknews.com.cy/index.php/news/evropi/item/13766-skliri-stasi-enanti-tis-athinas-tirei-i-ekt

    ReplyDelete
  39. Σε νέο γύρο πιέσεων προς την Ελλάδα προτίθεται να προβεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προκαλώντας νέα πιστωτική ασφυξία στην οικονομία. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times ο Μάριο Ντράγκι θέλει να κάνει νομικά δεσμευτικό πλέον τον περιορισμό, για τον οποίο έως τώρα υπήρχε προφορική οδηγία...

    Συγκεκριμένα, υπήρχε όριο 15 δισ. για τις εκδόσεις εντόκων γραμματίων και κατά το δημοσίευμα η ΕΚΤ θέλει να το κάνει νομική δέσμευση, προκειμένου να μην μπορούν οι ελληνικές τράπεζες να καλύπτουν το κενό των ξένων που δεν συμμετέχουν.

    Κάτι που πιο μεταφράζεται σε πρόθεση της ΕΚΤ να σφίξει περισσότερο τη «θηλιά» της ρευστότητας για την ελληνική οικονομία, με τους Financial Times να σημειώνουν στο δημοσίευμα ότι αυτό αυξάνει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας.............http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113488251
    25/3/15

    ReplyDelete
  40. Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά είκοσι δύο ιδιωτικά συμφωνητικά με πελάτες του που αξιώνουν χρηματικά ποσά από το Δημόσιο έχει καταθέσει στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος....

    «Το Βήμα» παρέλαβε το απόγευμα της Τρίτης όλα τα σχετικά αρχεία που ζήτησε με επίσημο αίτημά του από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, από τα οποία επιβεβαιώνεται πλήρως το σχετικό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Βήματος της Κυριακής» που ο υπουργός αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσαν να χαρακτηρίσουν πλαστό και χαλκευμένο.

    Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών προκύπτει:

    1. Η δικηγορική εταιρεία Κατρούγκαλος και Συνεργάτες που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2014 μετά την εκλογή του κ. Κατρούγκαλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν έχει καταθέσει ούτε ένα συμβόλαιο στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών έως την ημερομηνία των εθνικών εκλογών, δηλαδή έως τις 25 Ιανουαρίου. Αντιθέτως στις 30 Ιανουαρίου, δυο ημέρες δηλαδή, μετά την ανάληψη των υπουργικών του καθηκόντων και ενώ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι ανέστειλε πλήρως την δικηγορική του ιδιότητα η εταιρεία του Γιώργου Κατρούγκαλου καταθέτει στον ΔΣΑ 22 πανομοιότυπα συμφωνητικά, όπως αυτό που δημοσίευσε το «Βήμα της Κυριακής» και κατοχυρώνει σε όλα αμοιβή 12% επί των ακαθάριστων αποδοχών που θα διασφαλίσουν οι πελάτες του. Και τα 22 συμφωνητικά προβλέπουν ρητώς ότι στην περίπτωση διάλυσης της εταιρείας Κατρούγκαλου (διαλύθηκε δυο εβδομάδες αργότερα) τα δικαιώματα της αμοιβής ανήκουν αποκλειστικά στον Γιώργο Κατρούγκαλο.....................http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=688884
    25/3/15

    ReplyDelete
    Replies
    1. Υπέγραψε συμφωνητικά και μετά που έγινε υπουργός ο Γ. Κατρούγκαλος...

      Είκοσι δύο ιδιωτικά συμφωνητικά κατέθεσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών στις 30 Ιανουαρίου, τρεις ημέρες αφότου ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με δικηγορική αμοιβή 12% επί του ποσού που θα επιδικαστεί στους προσφεύγοντες για μισθολογικές διαφορές κατά του Δημοσίου.
      Τα 22 συμφωνητικά υπογράφονται από τον κ. Κατρούγκαλο ως εκπρόσωπο της δικηγορικής εταιρείας «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες» τις δύο επόμενες ημέρες μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, δηλαδή στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2015....................http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=222649
      25/3/15

      Delete
  41. Την αύξηση του ορίου χρήσης του μηχανισμού παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA) για τις ελληνικές τράπεζες πάνω από τα 71 δισ. ευρώ από 69,8 δισ. ευρώ που ήταν, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σύμφωνα με τραπεζική πηγή...

    «Το όριο του ELA αυξήθηκε λίγο πάνω από τα 71 δισ. ευρώ», είπε η πηγή αυτή στο πρακτορείο Ρόιτερς.
    http://www.riknews.com.cy/index.php/news/evropi/item/13795-ayksise-to-orio-tou-ela-gia-tin-ellada-i-ekt
    25/3/15

    ReplyDelete
  42. Γερμανία: «Δεν βλέπουμε λόγο επιστροφής 1,2 δισ. ευρώ»...

    «Δεν βλέπουμε καμία βάση για μια τέτοια αποδέσμευση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ αναφερόμενος στο ποσό του 1,2 δισ. ευρώ που διεκδικεί το ΤΧΣ από τον EFSF.

    «Ο EFSF διέθεσε στην Ελλάδα πόρους προκειμένου να διασφαλιστούν τα στρες τεστ των τραπεζών, τα οποία ήταν θετικά. Δεν χρειάστηκε να γίνει χρήση αυτών των πόρων. Στην απόφασή του το Eurogroup 20.2.15 αποφάσισε ομόφωνα αυτοί οι πόροι να επιστραφούν στον EFSF. Εκεί βρίσκονται τώρα. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την επιχειρηματολογία πώς θα μπορούσαν αυτά τα χρήματα για τα οποία γίνεται τώρα συζήτηση να δικαιολογηθούν σε αυτό το πλαίσιο. Εάν θέλει κανείς να συζητήσει για αυτό, θα έπρεπε πρώτα να απευθυνθεί στο Eurogroup και να πάρει μια ομόφωνη απόφαση προκειμένου να ελευθερωθούν αυτοί οι πόροι», δήλωσε ο κ. Γιέγκερ σε αλλεπάλληλες σχετικές ερωτήσεις και τόνισε ότι «οι πόροι που βρίσκονται πάλι στον EFSF στο Λουξεμβούργο είναι κατά την άποψή μας δεσμευμένοι για συγκεκριμένο σκοπό, διότι είχαν προβλεφθεί για την περίπτωση ανάγκης ανακεφαλαιοποίησης ελληνικών τραπεζών»..............http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=202233
    25/3/15

    ReplyDelete
  43. Περιθώριο μέχρι τη Δευτέρα για το σχέδιο μεταρρυθμίσεων...

    «Παραγωγική» και «σε κλίμα εποικοδομητικής συνεργασίας» χαρακτήρισαν κυβερνητικοί κύκλοι την τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group, σημειώνοντας ότι συμφωνήθηκε πως η ελληνική κυβέρνηση θα παραδώσει στους θεσμούς μια ολοκληρωμένη και συγκεκριμένη λίστα μεταρρυθμίσεων.

    Όπως όλα δείχνουν, η Αθήνα έχει προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα προκειμένου να παρουσιάσει το σχέδιό της για τις μεταρρυθμίσεις ώστε να πείσει τους εταίρους της και να «ξεκλειδώσει» τη σταδιακή εκροή χρημάτων προς την Ελλάδα..............http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231395403
    25/3/15

    ReplyDelete
  44. Νέο σκληρό μήνυμα για μέτρα, στέλνει ο Β. Σόιμπλε προς την Αθήνα...

    «Δεν βλέπουμε καμία βάση για μια τέτοια αποδέσμευση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ αναφερόμενος στο ποσό του 1,2 δισεκ. ευρώ που διεκδικεί το ΤΧΣ από τον EFSF.

    «Ο EFSF διέθεσε στην Ελλάδα πόρους προκειμένου να διασφαλιστούν τα στρες τεστ των τραπεζών, τα οποία ήταν θετικά. Δεν χρειάστηκε να γίνει χρήση αυτών των πόρων. Στην απόφασή του το Eurogroup 20.2.15 αποφάσισε ομόφωνα αυτοί οι πόροι να επιστραφούν στον EFSF. Εκεί βρίσκονται τώρα. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την επιχειρηματολογία πώς θα μπορούσαν αυτά τα χρήματα για τα οποία γίνεται τώρα συζήτηση να δικαιολογηθούν σε αυτό το πλαίσιο.

    Εάν θέλει κανείς να συζητήσει για αυτό, θα έπρεπε πρώτα να απευθυνθεί στο Eurogroup και να πάρει μια ομόφωνη απόφαση προκειμένου να ελευθερωθούν αυτοί οι πόροι», δήλωσε ο κ. Γιέγκερ σε αλλεπάλληλες σχετικές ερωτήσεις και τόνισε ότι «οι πόροι που βρίσκονται πάλι στον EFSF στο Λουξεμβούργο είναι κατά την άποψή μας δεσμευμένοι για συγκεκριμένο σκοπό, διότι είχαν προβλεφθεί για την περίπτωση ανάγκης ανακεφαλαιοποίησης ελληνικών τραπεζών»..............http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113489140
    25/3/15

    ReplyDelete
  45. Ντόναλντ Τουσκ: «Δεν υπήρχαν οι συνθήκες για έκτακτη σύνοδο κορυφής με θέμα την Ελλάδα»...

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ ερωτηθείς στην ευρωβουλή για ποιο λόγο δεν συνεκάλεσε την περασμένη εβδομάδα σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης για την Ελλάδα και προτίμησε τη σύγκλιση της «μίνι συνόδου», απάντησε ότι αυτή ήταν η επιθυμία των περισσότερων κρατών-μελών.

    Ο Ντ. Τουσκ ανέφερε ότι η συνάντηση των ιθυνόντων της ΕΕ με τη συμμετοχή της Μέρκελ και του Ολάντ έγινε κατόπιν αιτήματος του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.

    Ανέφερε επίσης ότι σε διαβουλεύσεις που είχε με άλλους πρωθυπουργούς της ευρωζώνης δεν διαπίστωσε ότι υπήρχαν οι συνθήκες που θα επέτρεπαν μια παραγωγική σύνοδο κορυφής με τη συμμετοχή όλων των κρατών.
    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=688965
    25/3/15

    ReplyDelete
  46. Πολεμικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν επίθεση κατά των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου της πρωτεύουσας της Υεμένης Σαναά τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, σύμφωνα με πηγές που προέρχονται από κατοίκους της πόλης....

    Δεν έγινε γνωστή η εθνικότητα των αεροσκαφών που έπληξαν το αεροδρόμιο αλλά η επίθεση πραγματοποιήθηκε αφού ανακοινώθηκε από τη Σαουδική Αραβία ότι έχει ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση για να υπερασπιστεί την κυβέρνηση του Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι.

    Νωρίτερα, ο πρεσβευτής της Σαουδικής Αραβίας στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε δηλώσει από την Ουάσιγκτον ότι η χώρα του ξεκίνησε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Υεμένη, η οποία μαστίζεται από εσωτερική βία και της οποίας η πρωτεύουσα Σαναά ελέγχεται από τους σιίτες αντάρτες Χούτι.

    ReplyDelete
  47. Ανεπιβεβαίωτες αναφορές στα διεθνή ΜΜΕ περιπλέκουν την εικόνα γύρω από την εικόνα του δυστυχήματος της Germanwings: Οι New York Times υποστηρίζουν, επικαλούμενοι πηγές στην έρευνα, πως ο κυβερνήτης είχε κλειδωθεί έξω από το πιλοτήριο την ώρα της καθόδου.

    Την αναφορά δεν έχουν επιβεβαιώσει επίσημες πηγές ή η αεροπορική.

    ReplyDelete
  48. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος: «Η Ελλάδα έχει αδικηθεί από τους συμμάχους της»!...

    «Λαμβάνοντας υπόψη τους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικού λαού για ελευθερία, έχουμε αδικηθεί από τους συμμάχους μας» τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, απευθύνοντας χαιρετισμό στη δεξίωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, που πραγματοποιήθηκε στο γενικό προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

    «Όταν κοιτάξουμε στην ιστορία μας, διαπιστώνουμε πως η Ελλάδα αδικείται μέχρι σήμερα. Ενώ είναι η χώρα που προσέφερε ίσως τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα, ειδικά την περίοδο του Β’ παγκοσμίου πολέμου, σε σχέση κυρίως με κράτη στη γειτονιά μας που δεν έκαναν απολύτως τίποτα, από πλευράς των συμμάχων μας υπάρχει μια ευνοϊκή συμπεριφορά, ανοήτως ευνοϊκή συμπεριφορά, προς αυτά τα κράτη», είπε ο προκαθήμενος της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική.

    Αναφερόμενος δε στη σημερινή οικονομική κρίση επισήμανε: «Επειδή ανήκω σ” αυτούς που έζησαν τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο ως παιδιά, τότε υπήρχε η βεβαιότητα πως τελικά η νίκη θα ανήκει στους συμμάχους. Αν και βλέπαμε το θάνατο, ξέραμε ότι θα ερχόταν η ελευθερία. Με την οικονομική κρίση, δυστυχώς, έχουμε ένα πρόβλημα, για να είμαστε ρεαλιστές. Και είναι ανάγκη να μη δεχθούμε με κανένα τρόπο συνθηκολογήσεις που είναι του τύπου «δεν γίνεται τίποτε» και ούτω καθεξής. Αυτά δεν είναι για μας. Πρόκειται για σκόπιμη, κακοήθη προπαγάνδα, η οποία χρησιμοποιεί το αδύνατο σημείο μας που είναι η έλλειψη ενότητας»................http://www.crashonline.gr/αρχιεπίσκοπος-αμερικής-δημήτριος-η-ε/
    26/3/15

    ReplyDelete
  49. Βουλευτές ΝΔ προς Βαρουφάκη: Απαντήστε αν πίσω από τη ρήξη κρύβεται ένα Grexit...

    Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, και την κυβέρνηση, απηύθυναν οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Τσιάρας, Μάξιμος Χαρακόπουλος και Κώστας Τζαβάρας, με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου περί «ρήξης».

    Οι τρεις βουλευτές σημειώνουν πως, παρά το γεγονός ότι ούτε ο υπουργός Οικονομικών, ούτε η κυβέρνηση μιλούν για ρήξη με τους εταίρους, από τις δηλώσεις Βαρουφάκη προκύπτει ότι κάτι τέτοιο προετοιμάζεται και επίκειται, παρά το ότι ούτε ο ίδιος ο υπουργός ούτε η κυβέρνηση έχουν εξαγγείλει κάτι τέτοιο, ειδικά μετά την επίσκεψη Τσίπρα στη Γερμανία.

    Κατόπιν αυτών οι τρεις βουλευτές καλούν τον Γιάνη Βαρουφάκη μεταξύ άλλων να απαντήσει πως θα διασφαλιστεί ότι ακόμη και με αυτή την «ρήξη» η χώρα θα παραμείνει στο κοινό νόμισμα.............http://www.huffingtonpost.gr/2015/03/26/varoufakis-riksi_n_6948484.html?utm_hp_ref=greece&ir=Greece
    26/3/15

    ReplyDelete
  50. ΔΝΤ: Διακόπτουμε το πρόγραμμα σε όποιον δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του...

    «Εποικοδομητική συζήτηση» για τα «επόμενα βήματα» και τη «στήριξη του ΔΝΤ» στο ελληνικό πρόγραμμα, είχαν η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου Ουίλιαμ Μάρεϊ, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, απαντώντας σε ερώτηση για την χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού με την επικεφαλής του ΔΝΤ...............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64162339

    ReplyDelete
  51. Μπρεζίνσκι: Η Ελλάδα Μπορεί να Μπλοκάρει Απάντηση του ΝΑΤΟ σε Πιθανή Ρωσική Επίθεση...

    Η Ελλάδα ενδέχεται να καθυστερήσει ή ακόμη και να «παραλύσει» μέσω του βέτο της την απάντηση του ΝΑΤΟ σε μια πιθανή παραβίαση της κοινής του άμυνας από τη Ρωσία. Αυτό εκτιμά, με χθεσινές δηλώσεις του, ο Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

    Μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας το 2014, η Ρωσία επιθυμεί να αυξήσει την επιρροή της στη Μολδαβία, τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν, κάτι που αν συμβεί θα καταστήσει τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία, μέλη του ΝΑΤΟ, «στόχο», προειδοποίησε ο Μπρεζίνσκι σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα σε πολωνική εφημερίδα..............http://www.energia.gr/article.asp?art_id=92160
    26/3/15

    ReplyDelete
  52. Ακυρώνεται ο διαγωνισμός για την ολοκλήρωση της κατασκευής του οδικού τμήματος Πάτρα - Πύργος με απόφαση του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη, προκειμένου να εξεταστεί εκ νέου ο τρόπος δημοπράτησης του έργου παράλληλα με την ένταξή του στο νέο ΕΣΠΑ...

    Σύμφωνα με την απόφαση, που δημοσιεύθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, το σκεπτικό είναι πως με βάση την ειδική διάταξη 46516/2014 το έργο εγκρίνεται υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία πριν την οριστική έγκριση του φακέλου μεγάλου έργου στην ΕΕ. Αναφέρει πως πρόκειται για παρέκκλιση με απόφαση του τότε υπουργού ΠΟΜΕΔΙ ώστε το στάδιο της κατάθεσης των προσφορών να μην είναι ενιαίο αλλά να διαιρείται σε 2 διακριτά επί μέρους στάδια.

    Παράλληλα, κρίνεται σκόπιμο να επανεξεταστεί ο τρόπος δημοπράτησης του έργου σε συνδυασμό με την ένταξη του στο ΣΕΣ 2014-2020 για να είναι δυνατή η δημοπράτηση του σε ενιαίο στάδιο (χωρίς την εφαρμογή παρέκκλισης), το οποίο θα συμβάλλει στο να συντμηθεί ο χρόνος δημοπράτησης και επιπλέον να συνεκτιμηθούν οι πιθανές τροποποιήσεις των τευχών δημοπράτηση ύστερα από την Προδικαστική Προσφυγή της εταιρείας ΜΕΤΚΑ...........http://www.zougla.gr/greece/article/akironete-o-diagonismos-gia-ton-aksona-patra---pirgos

    ReplyDelete
  53. Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα υποβληθούν φέτος οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, ενώ τα εκκαθαριστικά σημειώματα θα εξοφληθούν σε τρεις δόσεις, η πρώτη ως το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη ως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία έως τέλος Νοεμβρίου...

    Τις προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και διευκρινίσεις σχετικά με τους υπόχρεους και τις διαδικασίες υποβολής περιγράφει εγκύκλιος της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου.

    Η εγκύκλιος.............http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231395718

    ReplyDelete
  54. Μία ώρα μπροστά θα πρέπει να μετακινηθούν οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής, 29 Μαρτίου καθώς τίθεται σε ισχύ η θερινή ώρα.

    Στις 3 τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν και να δείχνουν 4 το πρωί. Η θερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (25/10).

    ReplyDelete
  55. Σχέδιο ψηφίσματος που θα προβλέπει τη συγκρότηση μίας ενιαίας αραβικής στρατιωτικής δύναμης συμφώνησαν να συντάξουν οι υπουργοί Εξωτερικών των αραβικών χωρών, όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Αιγύπτου και επιβεβαίωσαν ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ ελ Αράμπι και ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι...

    Η συμφωνία επετεύχθη αφού μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας και αραβικών κρατών-συμμάχων της πραγματοποίησαν σήμερα αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων των σιιτών μουσουλμάνων ανταρτών που πολεμούν με στόχο την ανατροπή του προέδρου της Υεμένης, μια πρωτοβουλία του Ριάντ προκειμένου να ελέγξει την επιρροή της Τεχεράνης στη γειτονική του χώρα χωρίς να χρειάζεται την άμεση στρατιωτική στήριξη της Ουάσιγκτον................http://www.naftemporiki.gr/story/932088/oi-ypeks-ton-arabikon-xoron-sumfonisan-stin-anagki-eniaias-stratiotikis-dunamis

    ReplyDelete
  56. Με συζητήσεις και δημοσιεύματα σχετικά με το περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων που σχεδιάζει να προτείνει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προς τους δανειστές....

    Όπως έχει γίνει γνωστό σε κεντρικό επίπεδο θα βρεθεί η πάταξη της φοροδιαφυγής και της εκτεταμένης διαφθοράς, μετά και τη χθεσινή συνάντηση κυβερνητικών αξιωματούχων με τον Ελβετό υφυπουργό για διεθνή Οικονομικά θέματα Ζακ ντε Βατεβίλ, όπου αποφασίσθηκε η εντονότερη συνεργασία των φορολογικών αρχών Ελλάδας-Ελβετίας και η σύνταξη οδικού χάρτη μεταξύ των δύο χωρών για την αναζήτηση περιπτώσεων φοροδιαφυγής.

    Ωστόσο, δεν γίνεται σαφές τι ακριβώς περιλαμβάνουν τα μέτρα αυτά.

    Την ίδια ώρα, επαφή με τον σκληρό εταίρο της Ελλάδας είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε συνομιλία με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ...................http://www.elzoni.gr/html/ent/337/ent.53337.asp
    27/3/15

    ReplyDelete
  57. Συνολική κριτική στα κυβερνητικά πεπραγμένα του διμήνου έκανε το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ στην πρώτη επίσημη συνεδρίασή του. ....

    «Προτεραιότητα της ΝΔ είναι η πραγματική οικονομία και η καθημερινότητα του πολίτη» επισήμανε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, δίνοντας και το αντιπολιτευτικό του στίγμα, ενώ εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί ολοταχώς τη χώρα σε νέο μνημόνιο».

    Στη συνεδρίαση αναλύθηκε η πολιτική κατάσταση, με ιδιαίτερη έμφαση στις οικονομικές δυσκολίες που έχει η χώρα, τα προβλήματα ρευστότητας και την ασφυξία στην οικονομία. Εκτεταμένη συζήτηση έγινε για τα προβλήματα στην αγορά. Στο προσεχές διάστημα η ΝΔ θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παράγοντες της οικονομίας. Οι δύο πρώτοι μήνες της κυβέρνησης ήταν αρνητικοί, κατ' αρχάς στην οικονομία και ακολούθως και στα κοινωνικά ζητήματα, όπως παιδεία και ασφάλεια- μεταναστευτικό, καταλήψεις, επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας..............http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=202420

    ReplyDelete
  58. Η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει λεπτομέρειες σχετικά με τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που η Ελλάδα πρόκειται να παρουσιάσει μέχρι την Δευτέρα, με την ελπίδα να αποφύγει την χρεοκοπία, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών...

    «Δεν μας παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες πληροφορίες», ανέφερε η Marianne Kothe σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.
    http://www.crashonline.gr/γερμανικό-υποικ-δεν-έχει-έρθει-η-λίστα/
    27/3/15

    ReplyDelete
  59. "Οι διεθνείς εταίροι της Ελλάδας έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην Αθήνα" τόνισε την Παρασκευή ο Αυστριακός Υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, υπογραμμίζοντας ότι η Αθήνα χρειάζεται να τηρήσει τους όρους της υφιστάμενης διάσωσης και ότι νέο κούρεμα χρέους δεν θα ωφελήσει...

    “Έχουμε κρίση εμπιστοσύνης με την Ελλάδα”, δήλωσε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους ο συντηρητικός υπουργός. “Κάθε μέρα αποφασίζεται κάτι, και την επόμενη μέρα δεν ισχύει πια”.

    Όσον αφορά την πιθανότητα νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους ο κ. Σέλινγκ σημείωσε κατηγορηματικά ότι “μπορείτε εύκολα να το υπολογίσετε αυτό: Δεν προσφέρει τίποτα”, προσθέτοντας ότι δεν θα λύσει τα προβλήματα του ελληνικού προϋπολογισμού και τα δημοσιονομικά δεινά της χώρας.

    Τέλος, επισήμανε ότι το ζήτημα της Ελλάδας “θα μας απασχολεί για κάποιο διάστημα... δεν γνωρίζω τι θα προκύψει”.
    http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=202462
    27/3/15

    ReplyDelete
  60. Βενιζέλος: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει σε ρήξη γιατί δεν έχει τέτοια κοινωνική και εθνική εντολή...

    Δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ασκεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την «κυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα / Καμμένου / Βαρουφάκη» ότι «είναι στρατηγικά εγκλωβισμένη και δεν μπορεί να πάει ούτε στη ρήξη γιατί δεν έχει τέτοια κοινωνική και εθνική εντολή, ούτε στη στροφή προς την υπευθυνότητα γιατί δεν έχει τέτοια κοινοβουλευτική πλειοψηφία, και τα στελέχη της είναι αιχμάλωτα των ίδιων τους των ψεμάτων».

    Συμπληρώνει δε ότι «το σύρσιμο πίσω-μπρος έχει όμως τεράστιο κόστος», και καλεί την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι «εντολή και δικαίωμα να μεταφέρουν την Ελλάδα στον τρίτο κόσμο και να ακυρώσουν τις θυσίες και τα επιτεύγματα του λαού, δεν έχουν»..................http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113490645
    27/3/15

    ReplyDelete
  61. «Ότι χρειάζεται να πληρωθεί θα πληρωθεί στην ώρα του – αυτό σημαίνει μισθούς, συντάξεις και τα επιδόματα του ΙΚΑ» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μαρδας στους Financial Times, σχετικά με τις καταβολές στο τέλος του μήνα...

    Ακόμη απορρίπτει ως «απολύτως αβάσιμες» τις εικασίες ότι η κυβέρνηση που αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας θα χρειαστεί να εκδόσει IOUs ύψους 1,7 δις. ευρώ για να καλύψει μέρος του «λογαριασμού».

    Ωστόσο ο κ. Μάρδας δεν μπόρεσε να δώσει οποιεσδήποτε διαβεβαιώσεις για μία ξεχωριστή πληρωμή ύψους 450 εκατ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 9 Απριλίου, κάτι που εποπτεύεται από ξεχωριστό τμήμα εντός του υπουργείου.
    http://www.capital.gr/news.asp?id=2266155
    27/3/15

    ReplyDelete
  62. Τα χρονικά περιθώρια για να στείλει η κυβέρνηση τη λίστα των μεταρρυθμίσεων στους δανειστές στενεύουν, την ώρα που στελέχη της κυβέρνησης αφήνουν πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για ρήξη, αν τελικά δεν υπάρξει συμφωνία με τους Ευρωπαίους...

    Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ξεκίνησε πρώτος αυτό το επικίνδυνο γαϊτανάκι, όταν ζήτησε -μεταξύ σοβαρού και αστείου- από πολίτη στα Χανιά να εξακολουθεί να στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ «και μετά τη ρήξη».

    Η φράση αυτή προκάλεσε αμηχανία στα πολιτικά κόμματα και συναγερμό στην κοινή γνώμη. Από τον ΣΥΡΙΖΑ πάντως απάντησαν ότι ο κ. Βαρουφάκης αναφερόταν στη ρήξη με τα κατεστημένα συμφέροντα, τη διαφθορά και τη διαπλοκή...............http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/03/blog-post_954.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+InfognomonPolitics+%28InfognomonPolitics%29
    27/3/15

    ReplyDelete
  63. Η Ελλάδα είναι μάλλον απίθανο να βγει από την Ευρωζώνη, είτε εκούσια είτε από ατύχημα, αλλά δεν αποκλείεται να αναγκαστεί να εισάγει εναλλακτικό μέσο πληρωμής, παράλληλα με το ευρώ, προκειμένου να καλύψει ορισμένα εγχώρια έξοδα σε περίπτωση που δεν διασφαλιστεί σύντομα συμφωνία με τους εταίρους, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων της Ευρωζώνης...

    "Κάποια στιγμή, όταν η κυβέρνηση δεν θα έχει διαθέσιμα ευρώ για να πληρώσει μισθούς ή λογαριασμούς, μπορεί να ξεκινήσει να εκδίδει IOUs -δηλαδή υποσχετικούς τίτλους που θα λένε πως οι κάτοχοί τους θα λάβουν ένα ποσό Χ σε ευρώ κάποια στιγμή στο μέλλον", δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος.

    "Αυτά τα IOUs θα άρχιζαν τότε γρήγορα να διαπραγματεύονται στη δευτερογενή αγορά με μεγάλη έκπτωση σε σχέση με τα αληθινά ευρώ και θα γίνονταν ‘νόμισμα’ ανεξάρτητα από το ποια θα ήταν η ονομασία του, που θα υπήρχε παράλληλα με το ευρώ» εξήγησε ο αξιωματούχος.................http://www.zougla.gr/money/article/reuters-den-apoklioun-diplo-nomisma-aksiomatouxi-tis-evrozonis-1157949

    ReplyDelete
  64. Ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία...

    Προ των πυλών βρίσκεται η κρίση ρευστότητας, την οποία η ελληνική κυβέρνηση στοχεύει να ανακόψει με την περίφημη πλέον λίστα μεταρρυθμίσεων.

    Ωστόσο, οι πληροφορίες είναι λίγες σχετικά με το από που θα αντληθούν τα απαραίτητα έσοδα, με τις περισσότερες να κάνουν λόγο για παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, αύξηση συντελεστών ΦΠΑ αλλά και συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων.

    Από την πλευρά τους, κυβερνητικά στελέχη επιμένουν ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν θα έχουν υφεσιακό χαρακτήρα, θα «πατάνε πάνω στα μέτρα πάταξης της φοροκλοπής, της φοροδιαφυγής και της πάταξης της διαφθοράς», ενώ σύμφωνα με κυβερνητική πηγή το παραγόμενο αποτέλεσμα εντός του 2015 από τα προτεινόμενα μέτρα θα προσεγγίζει τα 3 δισ.

    Την ίδια ώρα, έντονες είναι οι διεργασίες με τους εταίρους και τα σενάρια ρήξης και στάσης πληρωμών................http://www.elzoni.gr/html/ent/376/ent.53376.asp
    28/3/15

    ReplyDelete
  65. Σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Κάσο...

    Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις 1:34 σε κοντινή απόσταση από την Κάσο, στα 342 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    ReplyDelete
  66. «Ολος ο κόσμος θα μάθει και θα θυμάται το όνομά μου», είπε πει ο πιλότος της μοιραίας πτήσης - Νέες αποκαλύψεις...

    Ο νεαρός πιλότος που πιστεύεται ότι προκάλεσε σκοπίμως τη συντριβή του Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας χαμηλού κόστους Germanwings στις γαλλικές Άλπεις είχε πει ότι κάποια μέρα θα έκανε "κάτι που θα άλλαζε όλο το σύστημα" και ότι "όλος ο κόσμος θα μάθαινε το όνομά του", υποστήριξε μια πρώην σύντροφός του σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Μπιλντ.

    Στη συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα η Μαρία Β., μια αεροσυνοδός 26 ετών που σύμφωνα με την εφημερίδα διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τον 28χρονο Αντρέας Λούμπιτς, είπε πως όταν πληροφορήθηκε το δυστύχημα της ήρθε στο νου μια φράση που είχε πει ο φίλος της: "Μια μέρα θα κάνω κάτι που θα αλλάξει όλο το σύστημα και όλος ο κόσμος θα μάθει και θα θυμάται το όνομά μου"...............http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26511&subid=2&pubid=113491040

    ReplyDelete
  67. Σεισμός 5,3 Ρίχτερ ξαγρύπνησε την Κρήτη...

    Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών σημειώθηκε στις 01:34 σε κοντινή απόσταση από την Κάσο και 342 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κάσου και Κρήτης και συγκεκριμένα 67χλμ βορειοδυτικά της Κάσου.
    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231396099

    ReplyDelete
  68. Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης fitch τοποθετώντας την Ελλάδα στην κλίμακα CCC από Β...

    Όπως αναφέρει ο οίκος η μη πρόσβαση στις αγορές, η αβέβαιη προοπτική για την έγκαιρη εκταμίευση των δόσεων και η στενότητα ρευστότητας του εγχώριου τραπεζικού συστήματος ασκούν πίεση στην χρηματοδότηση της ελληνικής κυβέρνησης.

    Στο πλαίσιο αυτό η Fitch αναμένει ότι η κυβέρνηση θα επιζήσει από το τρέχον πρόβλημα ρευστότητας χωρίς να αθετήσει κάποια από τις υποχρεώσεις της, αλλά τα πολύ υψηλά ρίσκα οδήγησαν στην υποβάθμιση
    http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=202505

    ReplyDelete
  69. Spiegel για Ελλάδα: Μεγαλώνει κατά 20 δισ. ευρώ η «μαύρη τρύπα» στην οικονομία...

    Μηδενικό πλεόνασμα θα έχει φέτος η Ελλάδα σύμφωνα με τους θεσμούς.

    Τις πληροφορίες επικαλείται το Spiegel.

    Μάλιστα σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το γερμανικό περιοδικό, η εκτίμηση είναι ότι θα υπάρξει επιπλέον χρηματοδοτικό κενό 10-20 δισ ευρώ εκτοξεύοντας το συνολικό χρηματοδοτικό κενό στα 30 δισ.
    http://www.crashonline.gr/spiegel-για-ελλάδα-μεγαλώνει-κατά-20-δισ-ευρώ-η/
    28/3/15

    ReplyDelete
  70. Για "παιχνίδι διγλωσσίας" κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, ενώ στο μεταξύ, όπως υποστηρίζει, «επιδεινώνονται όλα τα μεγέθη της οικονομίας»...

    Σε ερώτηση για το αν φοβάται χρεοκοπία ή Grexit, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «ούτε διεθνές πιστωτικό γεγονός με τη νομική έννοια του όρου θα μας αφήσουν να υποστούμε, ούτε Grexit θα γίνει. Η χώρα δυστυχώς σέρνεται και υποβαθμίζεται εντός ευρώ, την ώρα που ήταν έτοιμη να βγει στην επιφάνεια και να περάσει στη συνέχεια στην ομαλότητα» και προσθέτει: «Χάσαμε το πρωτογενές πλεόνασμα και τον θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Έχουμε υστέρηση εσόδων και διαρροή καταθέσεων. Επενδυτική ακινησία και αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Άρα οδεύουμε ολοταχώς προς Μνημόνιο 3, χωρίς να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα οξύτατα τρέχοντα προβλήματα ρευστότητας. Και όλα αυτά εν έτει 2015. Φανταστείτε να ακολουθούσαμε αυτή την πολιτική το 2010, 2011, 2012, 2013, τι θα είχε συμβεί» ............http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113491072
    28/3/15

    ReplyDelete
  71. Εντός των επόμενων εβδομάδων θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters...

    Η Cosco και άλλοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν «πολύ μια ανταγωνιστική προσφορά» είπε ο κ. Δραγασάκης, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στελεχών της ελληνικής κυβέρνησης στην Κίνα.

    Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί μέσα σε εβδομάδες, μετά από μια μικρή καθυστέρηση λόγω της αλλαγής κυβέρνησης, ανέφερε ο κ. Δραγασάκης, ο οποίος υπονόησε ότι η Cosco διαθέτει προβάδισμα, σύμφωνα με το Xinhua.
    http://www.huffingtonpost.gr/2015/03/28/olp-dragasakis_n_6960536.html?utm_hp_ref=greece&ir=Greece

    ReplyDelete
  72. Πακέτο μέτρων ύφους 3 δις - 3,5 δις ευρώ παρουσιάζει σήμερα η κυβέρνηση στον στίβο της πολιτικής διαπραγμάτευσης του Brussels Group. Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι η διενέργεια Eurogroup έως την προσεχή Τετάρτη (σ.σ. μετά αρχίζουν σταδιακά οι αργίες για το Καθολικό Πάσχα), με στόχο την ταχύτερη δυνατή χρηματοδοτική στήριξη προς τα κρατικά ταμεία που βρίσκονται στο «κόκκινο»...

    Ωστόσο, αβέβαιο θεωρούν ότι είναι προς το παρόν ένα Eurogroup μέσα στην επόμενη εβδομάδα κοινοτικές πηγές με τις οποίες μίλησε το Capital.gr. Εκτιμούν ότι ακόμη η διαδικασία «βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και απαιτούνται πρόσθετα βήματα»............http://www.capital.gr/News.asp?id=2266508

    ReplyDelete
  73. Βαρύ το κλίμα στο Brussels Group για τη λίστα της Αθήνας...

    Στο Brussels Group το Σάββατο η λίστα των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης, με στόχο να ανοίξει και πάλι η στρόφιγγα της χρηματοδότησης.

    Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται το Βήμα, η συζήτηση είναι εξαιρετικά δύσκολη και οι ελληνικές προτάσεις δεν γίνονται αποδεκτές ούτε καν στη βάση τους, πόσο μάλλον στις λεπτομέρειες.

    Η ελληνική πλευρά συμμετέχει με τους Γ.Χουλιαράκη, Ν.Θεοχαράκη και την Έλενα Παναρίτη.

    Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου τόνιζαν ότι το πρόγραμμα είναι επεξεργασμένο και κοστολογημένο, προβλέποντας για το 2015 πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ, ενώ θα επιτρέψει θετικό ρυθμό ανάπτυξης, ο οποίος εκτιμάται ότι θα φτάσει το 1,4%.

    Επίσης, διαβεβαιώνουν ότι οι μεταρρυθμίσεις για πρώτη φορά δεν θα οδηγήσουν στα ταμεία τους «συνήθεις υπόπτους», αλλά θα πληρώσουν επιτέλους οι έχοντες και κατέχοντες...................http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231396109

    ReplyDelete
  74. Θεσσαλονίκη: Πορεία κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική...

    Ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας, που διοργάνωσαν οι «επιτροπές αγώνα» ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στην Χαλκιδική, στην οποία συμμετείχαν διαδηλωτές από τη Χαλκιδική και από τη Θεσσαλονίκη.
    Η πορεία ξεκίνησε από τη ΧΑΝΘ και από την οδό Τσιμισκή, μέσω της οδού Ίωνος Δραγούμη, έστριψε στη Λεωφόρο Νίκης και κατέληξε στο ύψος του Λευκού Πύργου.
    Οι διαδηλωτές σταμάτησαν για λίγο, κατά τη διάρκεια της πορείας, στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου σχημάτισαν τη λέξη «SOS» με τις φυλλωσιές δέντρων που κρατούσαν στα χέρια για να αναδείξουν την περιβαλλοντική διάσταση των αιτημάτων τους...............http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=222805

    ReplyDelete
  75. Brussels Group: Μεταρρυθμίσεις «τριών ταχυτήτων» για την Ελλάδα...

    Μεταρρυθμίσεις «τριών ταχυτήτων» περιλαμβάνει η λίστα που κατέθεσε η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες, δηλαδή εμπροσθοβαρή μέτρα, και μέτρα που θα ληφθούν σε δεύτερο και τρίτο χρόνο.

    Ενδεικτικό παράδειγμα είναι το ασφαλιστικό, με την κυβέρνηση να δέχεται ότι χρειάζεται ομαδοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, διευκρινίζοντας όμως ότι οιασδήποτε απόφασης θα προηγηθεί ευρύτερος πολιτικοκοινωνικός διάλογος.

    Η Αθήνα διαβεβαιώνει ότι τα μέτρα που θα ληφθούν δεν είναι υφεσιακά, ούτε τα δημόσια έσοδα θα είναι μειωμένα, ενώ για τις ιδιωτικοποιήσεις παραπέμπει σε ένα μεικτό σχήμα ιδιωτών – δημόσιας συμμετοχής...............http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=202509
    28/3/15

    ReplyDelete
  76. Δραγασάκης: «Πράσινο φως» για ΟΛΠ-«Θέμα εβδομάδων η συμφωνία»...

    H ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που διαθέτει στον ΟΛΠ εντός των επόμενων εβδομάδων, δήλωσε ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα (Xinhua), όπως μετέδωσε το Ρόιτερς...........http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64163311
    28/3/15

    ReplyDelete
  77. Brussels Group: «Απομένει ακόμη πολλή δουλειά» λένε κοινοτικές πηγές...

    Οι συζητήσεις στο Brussels Group συνεχίζονται και θα συνεχιστούν όλο το Σαββατοκύριακο, ανέφεραν σήμερα στο ΑΜΕ-ΜΠΕ καλά πληροφορημένες πηγές από τις Βρυξέλλες.
    Κοινοτικές πηγές σημείωναν ότι είναι ενθαρρυντικό σημάδι το ότι υπάρχει δέσμευση για εποικοδομητική συζήτηση, μετά τις συζητήσεις σε πολιτικό επίπεδο. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι «απομένει ακόμη πολλή δουλειά» και πρόσθεταν: «Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η ίδια η Ελλάδα πρέπει να προετοιμάσει τον συνολικό κατάλογο των μεταρρυθμίσεων κατά τρόπο που να πείθει ότι θα εφαρμοστούν οι δεσμεύσεις του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου»...............http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=222820
    28/3/15

    ReplyDelete
  78. Στο Brussels Group υπήρξε, κατ` αρχήν, συμφωνία ότι πρέπει να σχεδιαστούν οι κατάλληλες πολιτικές που θα μεταθέσουν το βάρος από τα χαμηλότερα εισοδήματα στα υψηλότερα, σε αντίθεση με την πρακτική της προηγούμενης κυβέρνησης, δηλαδή να μην πληρώνουν μόνο οι "συνήθεις ύποπτοι" αλλά και οι "έχοντες και κατέχοντες", αναφέρουν κυβερνητικές πηγές της Ελλάδας...

    Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται στις Βρυξέλλες, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι χθες η συζήτηση ολοκληρώθηκε γύρω από τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και προσθέτουν ότι η συζήτηση είναι ουσιαστική και λεπτομερής, ενώ δίνονται και οι απαραίτητες διευκρινίσεις από κάθε πλευρά.

    Όπως επισημαίνει η κυβέρνηση, το πρόγραμμα είναι επεξεργασμένο και κοστολογημένο και προβλέπει έσοδα πάνω από 3 δισ. ευρώ για το 2015, δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα και οι δράσεις που προτείνονται μπορούν να φέρουν πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ και παράλληλα θα επιτρέψουν θετικό ρυθμό ανάπτυξης που εκτιμάται στο 1,4%.

    Υπογραμμίζουν επίσης ότι οι λεπτομέρειες των μεταρρυθμίσεων που θα συμφωνηθούν, θα συζητηθούν στα τεχνικά κλιμάκια που παραμένουν στην Αθήνα και παραπέμπουν στη δήλωση του πρωθυπουργού, ότι "δεν θα προχωρήσουμε σε περικοπές μισθών και συντάξεων, σε απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων και σε κανένα άλλο υφεσιακό μέτρο που θα επιτείνει την κοινωνική κρίση".
    Πηγή: ΑΠΕ
    http://www.riknews.com.cy/index.php/news/ellada/item/14008-kat-arxin-symfonia-sto-brussels-group-leei-i-athina
    29/3/15

    ReplyDelete
  79. Συνεκμετάλλευση με τις ΗΠΑ της ΑΟΖ του Αιγαίου...

    Την ικανοποίησή του για την στάση των ΗΠΑ στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, την ανάγκη σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και τη συνεργασία της χώρας μας και της Κύπρου με το Ισραήλ, εξέφρασε από τη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ενώ αίσθηση προκαλούν οι χθεσινές δηλώσεις του για συνεκμετάλλευση φυσικών πόρων με τους Αμερικανούς.

    Ο κ. Καμμένος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στις ΗΠΑ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιακώβου και στην μετονομασία οδού στην Αστόρια σε οδό Αρχιεπισκόπου Ιακώβου. Παρέστη επίσης στην ετήσια Εθνική Σύνοδο της Κυπριακής Ομοσπονδίας................http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=202573
    29/3/15

    ReplyDelete
  80. Για το πότε θα μπορούσε να επέλθει η ρήξη της Ελλάδας με τους δανειστές αναφέρεται με άρθρο του στους New York Times ο αρθρογράφος Hugo Dixon...

    Σύμφωνα με την ανάλυση που κάνει μια τέτοια ρήξη, θα μπορούσε να συμβεί στις 9 Απριλίου (Μεγάλη Πέμπτη), την ημερομηνία που Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει μια δόση στο ΔΝΤ, ύψους 448 εκατομμυρίων ευρώ.

    Παράλληλα τη Μεγάλη Τετάρτη το ελληνικό Δημόσιο προχωρά στην έκδοση εντόκων, αλλά είναι αμφίβολο αν θα πετύχει την κάλυψη. Η έκδοση γίνεται διότι στις 14 του μηνός πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν λήξεις γραμματίων ύψους 1,4 δισ. ευρώ. Περισσότερα από τα μισά από αυτά τα ομόλογα βρίσκονται σε ξένες τράπεζες, και πρέπει να πληρωθούν............http://www.crashonline.gr/new-york-times-το-τετραήμερο-της-αργίας-του-πάσχα/

    ReplyDelete
  81. Εκτακτη συνεδρίαση της Βουλής για τη διαπραγμάτευση ζήτησε ο Τσίπρας...

    Την έκτακτη σύγκληση της Ομομέλειας του Ελληνικού Κοινοβουλίου ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το βράδυ της Δευτέρας, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Κυριακής και την ώρα που συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η διαδικασία της διαπραγμάτευσης στο Brussels Group για το πακέτο μέτρων που έχει καταθέσει η Ελλάδα.............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64163624
    29/3/15

    ReplyDelete
  82. Eurostat: Ρωσία και η Τουρκία Βασικοί Εμπορικοί Εταίροι της Ελλάδας το 2014...

    Ο κύριος προορισμός των ελληνικών εξαγωγών αγαθών το 2014 ήταν η Τουρκία και η κύρια χώρα καταγωγής των εισαγόμενων προϊόντων η Ρωσία, σύμφωνα με έκθεση της Eurostat, που δημοσιεύθηκε στις 27 Μαρτίου.

    Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο και Μάλτα ήταν τα μόνα κράτη μέλη της ΕΕ που εξήγαγαν περισσότερα αγαθά σε χώρες εκτός ΕΕ το 2014, σύμφωνα με την Ε urostat.................http://www.energia.gr/article.asp?art_id=92241

    ReplyDelete
  83. Διαβουλεύσεις στο Brussels Group, ίσως μετά τις 6 Απριλίου το Eurogroup...

    Εποικοδομητικές χαρακτήριζαν κοινοτικές πηγές στις Βρυξέλλες τις διαβουλεύσεις επί της λίστας μεταρρυθμίσεων οι οποίες συνεχίζονται στο Brussels Group.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι συζητήσεις προχωρούν, προκειμένου να μπορέσει να συνεδριάσει το EuroWorking Group την ερχόμενη Τετάρτη μέσω τηλεδιάσκεψης.

    Αυτό, όμως, θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα προχωρήσουν οι διαβουλεύσεις στο Brussels Group για να οριστικοποιηθεί ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης.

    Σε κάθε περίπτωση, κοινοτικές πηγές εκτιμούν πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το έκτακτο Eurogroup θα συγκληθεί εντός της εβδομάδας.

    Είναι πιθανότερο, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το Eurogroup να συγκληθεί μετά τις αργίες του καθολικού Πάσχα, δηλαδή μετά τη Δευτέρα 6 Απριλίου...............http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231396269
    29/3/15

    ReplyDelete
  84. Να ξεκαθαρίσει τα περί «συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου» κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το Ποτάμι, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου...

    «Από τις δηλώσεις του κ. Καμμένου στην Αμερική μάθαμε περί πρότασης συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με ποσοστό 70-30. Αν δεν πρόκειται για μια από τις γνωστές αστείες δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας, τα πράγματα γίνονται πολύ σοβαρά», τόνισε το Ποτάμι.

    Το Ποτάμι αναρωτήθηκε αν η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τις ΗΠΑ με ποσοστά 70-30 είναι η επίσημη θέση της κυβέρνησης.

    «Από ποιόν έχει αποφασιστεί και με ποια δεδομένα; Πως είναι δυνατόν να επιδεικνύεται τόση ελαφρότητα σε τόσο κρίσιμα θέματα;», διερωτάται το Ποτάμι.
    http://www.naftemporiki.gr/story/933042/potami-na-ksekatharisei-o-prothupourgos-ta-peri-sunekmetalleusis-tou-aigaiou

    ReplyDelete
  85. Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την κυβέρνηση...

    Όλο και πιο ασφυκτικά γίνονται τα περιθώρια της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο και να συγκληθεί το πολυαναμενόμενο Eurogroup.

    Την ώρα που ευρωπαϊκές πηγές στις Βρυξέλλες χαρακτήριζαν με τρόπο γενικό ως εποικοδομητικές τις διαβουλεύσεις για τη λίστα μεταρρυθμίσεων, οι οποίες συνεχίζονται στο Brussels Group, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει σήμερα τη Βουλή για ζητήματα που άπτονται της τρέχουσας διαπραγμάτευσης.

    Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές της ΕΕ, που επικαλέστηκε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι συζητήσεις προχωρούν, προκειμένου να μπορέσει να συνεδριάσει το EuroWorking Group την ερχόμενη Τετάρτη μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ αμφίβολο είναι ότι το έκτακτο Eurogroup θα συγκληθεί εντός της εβδομάδας.

    Είναι πιθανότερο, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το Eurogroup να συγκληθεί μετά τις αργίες του καθολικού Πάσχα, δηλαδή μετά τη Δευτέρα 6 Απριλίου............http://www.elzoni.gr/html/ent/399/ent.53399.asp

    ReplyDelete
  86. Μπασάρ αλ Aσαντ: Οι δυνάμεις του ΙΚ έχουν αυξηθεί σημαντικά...

    Ολοένα και περισσότερα μέλη εντάσσονται στις δυνάμεις της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) από όταν ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις της διεθνούς συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, υποστήριξε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ..............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64163776
    30/3/15

    ReplyDelete
  87. Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (FN) απέτυχε να κερδίσει σε οποιαδήποτε διοικητική περιφέρεια στις τοπικές εκλογές, ο δεύτερος γύρος των οποίων διεξήχθη χθες Κυριακή, παραδέχθηκε ο δεύτερος τη τάξει στην ιεραρχία του πολιτικού αυτού κόμματος Φλοριάν Φιλιπό...

    “Είναι σίγουρο”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φιλιπό, ερωτηθείς εάν επιβεβαιώνει ότι το κόμμα του δεν κατάφερε να κερδίσει καμιά περιφέρεια ή νομό, παρά τη νέα εκλογική του άνοδο. Η πρόεδρος του FN Μαρίν Λεπέν είχε χαρακτηρίσει πρόσφατα “αξιόπιστο” το ενδεχόμενο το κόμμα της να κερδίσει στις διοικητικές περιφέρειες Βοκλίζ (νότια) και Εν (βόρεια), ενώ διεκδικούσε επίσης την περιφέρεια Πα ντε Καλέ.
    Πηγή:www.capital.gr

    ReplyDelete
  88. Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) της Γαλλίας ηττήθηκε στον δεύτερο γύρο των τοπικών και περιφερειακών εκλογών από τη δεξιά αντιπολίτευση, η οποία επιβλήθηκε σε 64-70 από τις 101 περιφέρειες που κρίνονται σε αυτήν την αναμέτρηση, σύμφωνα με προβολές ινστιτούτων δημοσκοπήσεων αλλά και δημοσκοπήσεις εξόδου...

    Το δεξιό κόμμα Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) του Νικολά Σαρκοζί και οι σύμμαχοί του εξασφαλίζουν 66 ως 70 νομαρχιακά συμβούλια (από 41), σύμφωνα το exit poll του ινστιτούτου CSA που μετέδωσε το βράδυ της Κυριακής τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.

    Ο Νικολά Σαρκοζί, τρία χρόνια μετά την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του 2012, επιστρέφει στο πολιτικό σκηνικό της Γαλλίας ως κυρίαρχη δύναμη.

    Στον αντίποδα οι Σοσιαλιστές του προέδρου Φρανσουά Ολάντ υπέστησαν βαριά ήττα, καθώς χάνουν περίπου στους μισούς από τους 61 νομούς και τις επαρχίες που έλεγχαν, κερδίζοντας 27-31...............http://www.tanea.gr/news/world/article/5223749/gallia-megalh-htta-twn-sosialistwn-stis-perifereiakes-ekloges/

    ReplyDelete
  89. Έντονος προβληματισμός στην Άγκυρα για την κυβέρνηση Τσίπρα...

    Τα τελευταία μηνύματα, τα οποία λαμβάνει η τουρκική πλευρά από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προκαλούν έντονη δυσαρέσκεια και προβληματισμό στην Άγκυρα. Δυο μήνες μετά τον σχηματισμό της νέας ελληνικής συγκυβέρνησης, η τουρκική πλευρά βλέπει να προβλήματα και νέες εστίες εντάσεων στα ελληνοτουρκικά.

    Τις προηγούμενες ώρες, οι νέες δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος σχολιάστηκαν στην τουρκική πρωτεύουσα και ήρθαν να δώσουν διαστάσεις στον προβληματισμό της τουρκικής πλευράς. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν στα πρωτοσέλιδα τους τις νέες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου. Ο τουρκικός τύπος υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, το Αιγαίο είναι μια «ελληνική θάλασσα»............http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=202603
    30/3/15

    ReplyDelete
  90. Forbes: Η ελληνική λίστα δεν «περνάει» τις… εξετάσεις των δανειστών...

    Όλο και πιο πιθανό είναι, σύμφωνα με το Forbes, το… Grexident καθώς η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που έστειλε η ελληνική πλευρά δεν φαίνεται να περνά τις… εξετάσεις των δανειστών.

    Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται στο δημοσίευμα, οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις δεν κρίνονται επαρκείς από τους Θεσμούς. «Το πιθανότερο σενάριο είναι η Ελλάδα να αθετήσει τις υποσχέσεις της και να εξέλθει από το ευρώ όχι βάσει σχεδίου, αλλά ατυχήματος. Και αυτό διότι οι διαπραγματεύσεις δεν θα καταλήξουν σε συμφωνία............http://www.crashonline.gr/forbes-η-ελληνική-λίστα-δεν-περνάει-τις-ε/

    ReplyDelete
  91. Reuters: H ελληνική λίστα με τις μεταρρυθμίσεις δεν έχει ολοκληρωθεί. «Έκθεση ιδεών», σύμφωνα με αξιωματούχο...

    Η Ελλάδα και οι δανειστές της συνέχισαν τις συνομιλίες μέσα στο σαββατοκύριακο σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις, με σκοπό το «ξεκλείδωμα» της χρηματοδότησης, και η Αθήνα τηρεί αισιόδοξη στάση, αλλά οι δανειστές θεωρούν ότι θα χρειαστούν ακόμα αρκετές ημέρες πριν ετοιμαστεί μια «σωστή» λίστα μέτρων, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters.

    Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, η Αθήνα υποστήριξε ότι έστειλε λίστα μεταρρυθμίσεων την Παρασκευή, με μέτρα που προορίζονται να συγκεντρώσουν τρία δισ. ευρώ, αποφεύγοντας «υφεσιακά μέτρα», όπως οι μειώσεις μισθών και συντάξεων. Αλλά οι δανειστές θεωρούν ότι επρόκειτο μάλλον για μια συλλογή/ έκθεση ιδεών παρά για κάτι που θα μπορούσε να παρουσιαστεί στο Eurogroup.......................http://www.huffingtonpost.gr/2015/03/30/reuters-metarry8miseis_n_6966880.html?utm_hp_ref=greece&ir=Greece
    30/3/15

    ReplyDelete
  92. Τι φοβάται η Μέρκελ και δεν αφήνει την Ελλάδα να βγει από το ευρώ...

    Αρθρο για τους φόβους που έχει η Ανγκ. Μέρκελ σε ότι αφορά το ελληνικό πρόβλημα, δημοσιεύουν οι Financial Times.

    Οπως τονίζεται, η Γερμανία παρ' ότι είναι πανίσχυρη στην Ευρώπη δεν θέλει να χρεωθεί μια έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ. Μιας Ελλάδας η οποία αποτελεί το «μαξιλάρι» της Ευρώπης σε ότι αφορά το κύμα μεταναστών.

    Τονίζεται επίσης ότι το ερχόμενο καλοκαίρι θα δοκιμαστεί η εικόνα της κ. Μέρκελ και της Γερμανίας..........http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26533&subid=2&pubid=113492047
    30/3/15

    ReplyDelete
  93. 8.500 Νέα Λουκέτα Μικρομεσαίων Εταιρειών στο Προσεχές Εξάμηνο...

    Το μεν πνεύμα πρόθυμον, η δε σαρξ ασθενής. Αυτό φαίνεται ότι ισχύει στην περίπτωση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, οι οποίοι μέχρι τουλάχιστον τα τέλη Φεβρουαρίου εμφανίζονταν περισσότερο αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας το επόμενο εξάμηνο, αναμένοντας από τη νέα κυβέρνηση να προχωρήσει γρήγορα σε μέτρα που θα έβγαζαν τις επιχειρήσεις από το επενδυτικό τέλμα και τον φαύλο κύκλο της υπερχρέωσης...........http://www.energia.gr/article.asp?art_id=92256
    30/3/15

    ReplyDelete
  94. Μάρδας: Τα εργασιακά βασικό θέμα διαφωνίας με τους θεσμούς...

    Τα εργασιακά παραμένουν, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, το βασικό θέμα διαφωνίας, στο Brussels Group.


    «Λέμε όχι στις ομαδικές απολύσεις, δεν υπάρχει κόντρα για συντάξεις και ΦΠΑ» ανέφερε ο κ. Μάρδας στον ΑΝΤ1. «Αξίζει για τα δύο-τρια θέματα να υπάρξει ρήξη; Αυτό είναι ένα βασικό ερώτημα στο Brussels Group και στους πολιτικά ιστάμενους» τόνισε.

    Μιλώντας για το περιεχόμενο της λίστας των μεταρρυθμίσεων, ο κ. Μάρδας ζήτησε να μην υπάρχει βιασύνη για το θέμα του ΕΝΦΙΑ, σημείωσε ότι οι προτάσεις της Ελλάδας είναι ποσοτικοποιημένες, ότι έχουν κατατεθεί ισοδύναμα..............http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231396379
    30/3/15

    ReplyDelete
  95. Τι περιλαμβάνει η λίστα Βαρουφάκη.....Προσδοκά σε έσοδα της τάξης των 3,7 δισ ευρώ...

    Σε μέτρα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής στηρίζεται η λίστα της κυβέρνησης που προσδοκά σε έσοδα της τάξης των 3,7 δισ ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, η λίστα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

    - 725 εκατ. ευρώ από τους ελέγχους καταθέσεων εξωτερικού
    - 350 εκατ. ευρώ από την καταπολέμηση απάτης στον ΦΠΑ
    - 350 εκατ. ευρώ από τις τηλεοπτικές άδειες
    - 600 εκατ. ευρώ από τις νέες ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών
    - 300 εκατ. ευρώ από αλλαγές στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος
    - 270 εκατ. ευρώ από την λοταρία αποδείξεων κατά τα πρότυπα της Πορτογαλίας
    - 250 εκατ. ευρώ από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων και καπνού
    - 225 εκατ. ευρώ από την ενίσχυση των μηχανισμών είσπραξης δημοσίων εσόδων
    - 200 εκατ. ευρώ από μέτρα για το ηλεκτρονικό στοίχημα................http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=202692
    30/3/15

    ReplyDelete
  96. ΥΠΟΙΚ: Κανονικά θα πληρωθεί η δόση του ΔΝΤ...

    Θα πληρωθεί κανονικά η δόση του ΔΝΤ στις 9 Απριλίου διαβεβαιώνουν κορυφαίες πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Οι ίδιες πηγές, αν και επισημαίνουν ότι ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να αλλάξει, δεν αποκλείουν να παραμείνει ως έχει φέτος, ενώ σε ό,τι αφορά την αύξηση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος στα 12.000 ευρώ σημειώνουν ότι θα γίνει σταδιακά.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχει παραδοθεί στους θεσμούς το ελάχιστο ποσό εσόδων που μπορεί να προσδοκάται είναι 3,2 δισ. ευρώ, ενώ στη καλύτερη περίπτωση μπορεί οι εισπράξεις να υπερβούν και τα 4 δισ. ευρώ.

    Εξάλλου, από το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδουν ότι υπάρχει Fat TAX (φόρος στα προϊόντα με υψηλά λιπαρά), όπως και σκέψεις για αυξήσεις φόρων σε ποτά και τσιγάρα. Αναφέρουν, πάντως, ότι εκτός από την πρώτη λίστα των μεταρρυθμίσεων που εστάλη στους πιστωτές της χώρας υπάρχει και δεύτερο σημείωμα με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει αποσταλεί.

    Στόχος του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, δεν είναι η αύξηση του ΦΠΑ αλλά η ενίσχυση της εισπραξιμότητάς του. «Υπάρχει πρόβλημα στην εισπραξιμότητα» λένε και αναρωτιούνται «πώς είναι δυνατόν με διπλασιασμό τουρισμού στη Μύκονο να έχουμε μείωση ΦΠΑ 30%»
    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113492545
    30/3/15

    ReplyDelete
  97. Μέρκελ: Η Ελλάδα μπορεί να καθορίσει τις δικές της μεταρρυθμίσεις αλλά πρέπει να βγάζουν νόημα...

    Η Ελλάδα έχει κάποια ευελιξία όσον αφορά τον καθορισμό των μεταρρυθμίσεων, αλλά το γενικό πλαίσιο πρέπει να έχει νόημα, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

    «Το ερώτημα είναι αν η Ελλάδα μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που όλοι έχουμε» είπε, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Ελσίνκι.

    «Το είδαμε αυτό στην Ιρλανδία, όταν η νέα κυβέρνηση άλλαξε μέρη του οικονομικού προγράμματος» πρόσθεσε, σημειώνοντας όμως ότι «στο τέλος πρέπει να αποκατασταθεί η οικονομική σταθερότητα της χώρας».

    Η Γερμανίδα καγκελάριος επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι σε συζητήσεις με τους θεσμούς και τώρα και «περιμένουμε το αποτέλεσμα αυτών των συνομιλιών». Στη συνέχεια θα περιμένουμε την αξιολόγηση των θεσμών, συμπλήρωσε...............http://www.huffingtonpost.gr/2015/03/30/politiki-merkel-ellada_n_6968842.html?utm_hp_ref=greece&ir=Greece

    ReplyDelete
  98. Οι συζητήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών και της Ελλάδας δεν είναι εύκολες, αλλα γίνονται σε «καλό κλίμα», δήλωσε ενώπιον της Ευρωβουλής ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί...

    Αναζητούμε μια συμφωνία που θα λαμβάνει υπόψη τις προτεραιότητες της οικονομίας και τις επιθυμίες του ελληνικού λαού, αλλά και που θα σέβεται τις υποχρεώσεις της Ελλάδας έναντι των εταίρων, επισήμανε.

    «Το χρονικό διάστημα που απομένει είναι μετρημένο, υπάρχουν προθεσμίες που πλησιάζουμε, εργαζόμαστε σε καλό πνεύμα, και δεν είναι απλά τα πράγματα, δεν είναι εύκολο, οι ομάδες εργαζονται μέρα και νύχτα και Σαββατοκύριακα, έχουν κινητοποιηθεί όλοι» κατέληξε.
    http://www.naftemporiki.gr/finance/story/933484/moskobisi-oi-suzitiseis-den-einai-eukoles-ginontai-omos-se-kalo-klima

    ReplyDelete
  99. Αποστάσεις Μαξίμου από ΥΠΟΙΚ για ΕΝΦΙΑ...

    «Ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας άμεσα», ανέφεραν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, απαντώντας σε πληροφορίες που του υπουργείου Οικονομικών που έκαναν λόγο για διατήρησής του και το 2015.

    Σύμφωνα με το Μαξίμου, η αντικατάσταση ενός από τους πιο άδικους φόρους που έχουν υπάρξει, με έναν κοινωνικά δίκαιο φόρο, είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης.

    Νωρίτερα, τη Δευτέρα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής του ΕΝΦΙΑ και το 2015. έως ότου σχεδιασθεί νέος φόρος ακινήτων, αλλά και χρονική μετάθεση της αύξησης του αφορολογήτου ορίου στις 12.000 ευρώ.
    http://www.elzoni.gr/html/ent/445/ent.53445.asp

    ReplyDelete
  100. Μετωπική στη σκιά της διαπραγμάτευσης...

    Με ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κινήθηκε η αντιπαράθεση των αρχηγών χθες στη Βουλή για την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους. Την υιοθέτηση κόκκινων γραμμών, στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας, ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας.

    Σε συμφωνία με βάση τις «εθνικές κόκκινες γραμμές» για την έξοδο από τις πολιτικές του Μνημονίου και την πολυετή κρίση κάλεσε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια μιας θυελλώδους συνεδρίασης για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64164244

    ReplyDelete
  101. Ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί άμεσα από τον ΦΜΑΠ...

    Διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου τις αναφορές αξιωματούχων του οικονομικού επιτελείου για τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ ως έχει για το 2015. Οπως διευκρινίζουν κυβερνητικές πηγές, ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας άμεσα.

    «Η αντικατάσταση ενός από τους πιο άδικους φόρους που έχουν υπάρξει, με έναν κοινωνικά δίκαιο φόρο, είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης» τονίζουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου.

    Οι παράγοντες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, σε ενημέρωση σχετικά με τη λίστα των μέτρων που συζητώνται με τους εκπροσώπους των θεσμών, είχαν αναφέρει ότι ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να αλλάξει, ωστόσο δεν αποκλείεται να παραμείνει ως έχει φέτος.
    http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=222938

    ReplyDelete
  102. Χωρίς συμφωνία οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group-Αύριο EuroWorking Group...

    Ολοκληρώθηκαν, χωρίς ωστόσο να υπάρξει συμφωνία, οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group ανάμεσα στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και τους θεσμούς. Η ελληνική αποστολή επιστρέφει πλέον στην Αθήνα, όπου θα συνεχιστούν οι συζητήσεις την επόμενη εβδομάδα, ενώ αύριο θα συνεδριάσει το EuroWorking Group.............http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64164534

    ReplyDelete
  103. Χρησιμοποιώντας εικόνες από τις ουρές για αναλήψεις που έκαναν χθες χιλιάδες συνταξιούχοι η προκλητική και λαϊκίστικη εφημερίδα Bild, κάνει προβοκάτσια με το τραπεζικό σύστημα μιλώντας για μαζική φυγή καταθέσεων....

    «Συνωστισμός σε ελληνικές τράπεζες», σχολιάζει στο σχετικό άρθρο της η Bild. Έλληνας ειδικός σε χρηματοπιστωτικά θέματα υποστηρίζει στη γερμανική εφημερίδα ότι πολλοί Ελληνες, υπό τον φόβο ότι τελικά η χώρα τους θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη, αποσύρουν τις καταθέσεις τους.............http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113492858

    ReplyDelete
  104. Το Brussels Group τελείωσε, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται...

    Επιστρέφουν στην Αθήνα τα μέλη της ελληνικής ομάδας που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις του Brussels Group από την περασμένη Παρασκευή. Η εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε, πάντως, πως οι συνομιλίες της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές της δεν έχουν ολοκληρωθεί. Την Τετάρτη συνεδριάζει το EuroWorking Group, ενώ η ελληνική πλευρά επιδιώκει συνεδρίαση του Eurogroup.

    «Οι εποικοδομητικές συνομιλίες συνεχίζονται από την Παρασκευή, αλλά ακόμη δεν φτάσαμε στο τέλος, γι' αυτό θα πρέπει να συνεχιστούν. Το EurogroupWorking Group θα συζητήσει το θέμα στην επόμενη συνεδρίασή του» την Τετάρτη, δήλωσε η Μίνα Αντρέεβα.

    «Οι συνομιλίες είναι εποικοδομητικές και συνεχίζονται» δήλωσε η ίδια..............http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231396744

    ReplyDelete
  105. Στο Τελευταίο Κρίσιμο 24ωρο Εισήλθαν οι Συνομιλίες για το Πυρηνικό Πρόγραμμα του Ιράν...

    Διανύουμε το τελευταίο 24ωρο των διαπραγματεύσεων για τα πυρηνικά του Ιράν, και το οποίο, σύμφωνα με όλες τις πλευρές, είναι ζωτικής σημασίας ώστε να μπορέσει να καταρτιστεί προκαταρκτική συμφωνία και να υπερπηδηθεί το αδιέξοδο 12 χρόνων. Ωστόσο, οι δυσκολίες παραμένουν και η έκβαση των συνομιλιών είναι αβέβαιη. Κι αυτό γιατί, αν και η Τεχεράνη αλλά και οι Έξι έχουν δείξει ετοιμότητα για συμβιβασμό, ο ρυθμός υποχώρησης από τις κυρώσεις και το ζήτημα των εργασιών για εμπλουτισμό ουρανίου είναι ακόμη συμεία διαφωνίας. Κατά συνέπεια, παραμέναι ακόμη σε εκκρεμότητα το αν θα επιτευχθεί ή όχι συμφωνία..............http://www.energia.gr/article.asp?art_id=92327
    31/3/15

    ReplyDelete
  106. Γκουρία: Δεν φταίει η τρόικα για τα προβλήματα της Ελλάδας...

    «Η τρόικα δεν φταίει για τα προβλήματα της Ελλάδας» δήλωσε ο γραμματέας του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα «Il Sole 24 ore».

    «Το να κατηγορεί κάποιος την τρόικα δεν είναι παραγωγικό» γιατί «τα προβλήματα στην Ελλάδα δεν γεννήθηκαν πριν από 5 χρόνια αλλά πολύ νωρίτερα, όταν οι κυβερνήσεις δήλωναν πως το έλλειμμα ήταν στο 5% ενώ στην πραγματικότητα ήταν 15%, ξεχνώντας τον αριθμό 1 μπροστά» δήλωσε ο γραμματέας του ΟΟΣΑ.

    «Ο ΟΟΣΑ» κατέληξε ο γενικός γραμματέας «εργάζεται στενά με την ελληνική κυβέρνηση για θέματα που αφορούν στην φορολογία και την καταπολέμηση της διαφθοράς», για την «προώθηση της ανταγωνιστικότητας», ενάντια στα μονοπώλια και για τις «μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα».
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64164638
    31/3/15

    ReplyDelete
  107. Νέο γύρο πιέσεων με σενάρια Grexit, ασκούν οι δανειστές λίγες ώρες μετά τον τερματισμό των συνομιλιών στις Βρυξέλλες και την παράταση της αγωνίας για συμφωνία...

    Την ίδια στιγμή τρόμο προκαλεί το δημοσίευμα του Reuters το οποίο αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κάνει ήδη ασκήσεις προσομοίωσης ώστε να διαπιστώσει τις αντοχές σε ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

    Συγκεκριμένα, σε ανάλυσή του το πρακτορείο αναφέρει ότι «ένα Grexit θα μπορούσε θα μπορούσε να σκάψει βαθιά στις τσέπες της ΕΚΤ. Καθώς η πολιτική αντιπαράθεση με την Αθήνα «παγώνει» την πρόσβαση της χώρας σε δάνεια από τα κράτη της Ευρωζώνης, η Ελλάδα έχει αντλήσει σημαντικά ποσά από την ΕΚΤ αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τον «λογαριασμό», τονίζει..............http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113493063
    31/3/15

    ReplyDelete
  108. Έμμεση προειδοποίηση προς την ελληνική κυβέρνηση έστειλε η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ Ντανιέλ Νουί...

    Η κ. Νουί δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων πως παρακολουθεί στενά τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών.

    Παράλληλα, διέψευσε τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σύγκρουσή της με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ με αντικείμενο το όριο έκδοσης εντόκων γραμματίων από την Ελλάδα αλλά και την πρόταση του Εποπτικού Μηχανισμού για «πάγωμα» των αγορών εντόκων γραμματίων από τις ελληνικές τράπεζες.
    http://www.crashonline.gr/έμμεση-προειδοποίηση-του-εποπτικού-μ/
    31/3/15

    ReplyDelete
  109. Επιβραδύνθηκε το Μάρτιο ο ρυθμός εκροής των καταθέσεων των ελληνικών τραπεζών, φτάνοντας τα 3 δισ. ευρώ, ανέφεραν ανώνυμες πηγές στο Bloomberg...

    Ως εκ τούτου οι καθαρές εκροές τους τελευταίους τέσσερις μήνες διαμορφώνονται στα 28 δισ. ευρώ, αφήνοντας το συνολικό ύψος των καταθέσεων στα περίπου 137 δισ. ευρώ -το χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα άνω των 10 ετών.

    Αύριο συνεδριάζει το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ για το όριο χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού ELA, σύμφωνα με τις πηγές. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα έδωσε πρόσβαση σε περισσότερα από 1 δισ. ευρώ, αυξάνοντας το όριο σε λίγο πάνω από 71 δισ. ευρώ.
    Πηγή:www.capital.gr
    31/3/15

    ReplyDelete
  110. Τι Ζήτησαν οι Κινέζοι από την Ελλάδα για να Συμμετάσχουν στα Έντοκα ...

    Την τοποθέτηση κεφαλαίων στις επικείμενες εκδόσεις εντόκων γραμματίων της Ελλάδας ζήτησε, μεταφέροντας κυβερνητικό αίτημα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, κατά το πρόσφατο ταξίδι του στο Πεκίνο.

    Το αίτημα αφορούσε, πρωτίστως, στην έκδοση εντόκων της 8ης Απριλίου ύψους 1,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 700 εκατ. ευρώ πρέπει να καλυφθούν από το ελληνικό δημόσιο ή από άλλη πηγή καθώς πρόκειται για αποπληρωμή εντόκων προς ξένες τράπεζες που δεν αναμένεται να μετέχουν στη διαδικασία και να ανανεώσουν τους τίτλους που είχαν αγοράσει στην προηγούμενη δημοπρασία προ εξαμήνου.

    Oι Κινέζοι σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησαν ως αντάλλαγμα μεγαλύτερη επενδυτική πρόσβαση στο λιμάνι του Πειραιά και στις μεταφορές (ΟΣΕ)..............http://www.energia.gr/article.asp?art_id=92334
    31/3/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin