Monday, September 14, 2015

Ο Κάμερον «θα επιδιώξει συναίνεση» για τη διεξαγωγή επιθέσεων ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επρόκειτο να επιδιώξει συναίνεση για τη διεξαγωγή επιθέσεων ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στην Συρία, παρά την εκλογή νέου ηγέτη του Εργατικού Κόμματους (αξιωματική αντιπολίτευση) που τάσσεται εναντίον του πολέμου.

«Ο πρωθυπουργός πιστεύει πως υπάρχουν επαρκείς λόγοι για την ανάληψη δράσης ενάντια στο ΙΚ στη Συρία, με τον ίδιο τρόπο που η Βρετανία έχει αναλάβει δράση ενάντια στο ΙΚ στο γειτονικό Ιράκ», δήλωσε η εκπρόσωπος του Κάμερον.

«Αυτή παραμένει η άποψη του. Δεν έχει αλλάξει επειδή εκλέχθηκε νέος ηγέτης της αντιπολίτευσης, αλλά, όπως έχει πει στο παρελθόν, επιθυμεί να συνεχίσει επιτυγχάνοντας συναίνεση σε αυτό το θέμα και πιστεύω ότι θα συνεχίσω με αυτό τον τρόπο να προσεγγίζει το θέμα».

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, που εκλέχθηκε νέος ηγέτης των Εργατικών το Σάββατο, τάσσεται υπέρ της απεμπόλησης των πυρηνικών όπλων της Βρετανίας και έχει δηλώσει πως θα εναντιωθεί σε οποιαδήποτε απόπειρα επέκτασης της στρατιωτικής αποστολής στη Συρία.

Ο Κάμερον πραγματοποίησε σήμερα επαφές στον Λίβανο και στην Ιορδανία όπου συζήτησε σχετικά με την κρίση των προσφύγων και τον πόλεμο στη Συρία.

Σύμφωνα με το ιορδανικό πρακτορείο ειδήσεων Petra ο Ντέιβιντ Κάμερον συζήτησε με τον Ιορδανό μονάρχη Αμπντάλα Β΄ «για τις διμερείς σχέσεις καθώς και για τις εξελίξεις στην περιοχή και διεθνώς».

  tanea.gr
14/9/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin