Sunday, September 20, 2015

Το κοινό exit poll έδωσαν στη δημοσιότητα τα πέντα κανάλια.

Σύμφωνα με αυτό, το εύρος των ποσοστών των κομμάτων έχει ως εξής: 

ΣΥΡΙΖΑ: 30% έως 34

ΝΔ: 28,5 έως 32,5

Χρυσή Αυγή: 6,5 έως 8

ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ: 5,5 έως 7

ΚΚΕ: 5,5 έως 7

Ποτάμι: 4 έως 5,5%

Ενωση Κεντρώων 3,2 έως 4,2

ΑΝΕΛ: 3 έως 4%

Λαϊκή Ενότητα: 2,5 έως 3,5%

Η εκτίμηση αποτελέσματος σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμο του ΣΚΑΙ είναι: 


ΣΥΡΙΖΑ:  31 – 35

Ν.Δ.  29 - 33

Χρυσή Αυγή  6 - 8

Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ  5 - 7

Ποτάμι 3,5 – 5,5

ΚΚΕ   5 - 7

Ένωση Κεντρώων  2,5 – 4, 5

Λαϊκή Ενότητα  2,5 – 3,5

Ανεξάρτητοι Έλληνες  2,5 – 4,5

Λοιπά 2-3%

 naftemporiki.gr
20/9/15
--
-

8 comments:

  1. Exit polls: Μικρό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ - 1,5% από ΝΔ ...

    Στην Ελλάδα, έκλεισαν οι κάλπες στο πλαίσιο των εκλογών για ανάδειξη νέας κυβέρνησης.

    Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της δημοσκόπησης εξόδου, που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται πρώτη εκλογική δύναμη, με μικρό προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας. Αναλυτικά, τι καταδεικνύει το exit poll:

    ΣΥΡΙΖΑ: 30-34%
    ΝΔ: 28,5-32,5%
    Χρυσή Αυγή: 6,5-8%
    ΚΚΕ: 5,5-7%
    ΠΑΣΟΚ: 5,5-7%
    Το Ποτάμι: 4-5,5%
    Ένωση Κεντρώων: 3,2-4,2%
    Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3-4%
    Λαϊκή Ενότητα: 2,5-3,5%
    ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.: 0,5-1,5%
    Άλλο: 1,4-1,8%

    Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση εξόδου διενεργήθηκε από την ίδια εταιρεία για λογαριασμό όλων των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας.
    Στις 20:30 θα δοθεί το οριστικό αποτέλεσμα των exit polls, ενώ η πρώτη επίσημη ασφαλής πρόβλεψη για το εκλογικό αποτέλεσμα αναμένεται από το Υπουργείο Εσωτερικών, λίγο μετά τις 9 το βράδυ.............riknews.com.cy

    ReplyDelete
  2. Οι πρώτες αντιδράσεις των διεθνών ΜΜΕ για τα exit polls...

    Την μικρή διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν στις πρώτες αντιδράσεις τους μετά από την ανακοίνωση των exit polls, τα διεθνή μέσα ενημέρωση.

    Το Bloomberg επισημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται έτοιμος να επιστρέψει στην εξουσία στην Ελλάδα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε μια εκλογική νίκη για δεύτερη φορά μέσα σε οκτώ μήνες.

    Το Bloomberg υπογραμμίζει ακόμη την τρίτη θέση που καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή στα exit polls. Το διεθνές πρακτορείο επισημαίνει ότι όποιο κόμμα και αν κερδίσει τελικά, αυτό που ακολουθεί είναι μια περίοδος διαπραγματεύσεων με τα μικρότερα κόμματα προτού καταστεί ξεκάθαρη η δημιουργία νέας κυβέρνησης.

    Σε αντίθεση με τις εκλογές του Ιανουαρίου, που ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με την υπόσχεση να εγκαταλείψει την λιτότητα και να αψηφήσει τους Ευρωπαίους ηγέτες, ο νέος συνασπισμός έχει μικρό περιθώριο ελιγμών αφού ο Τσίπρας υπέκυψε στις απαιτήσεις των πιστωτών για περισσότερες περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων, αναφέρει το Bloomberg,

    To Politico επισημαίνει ότι εάν τα exit polls είναι ακριβή ("και είναι απλώς exit polls"), θα είναι μια πολύ αμφίρροπη μάχη μεταξύ της κεντροδεξιάς και της άκρας αριστεράς.

    Στο CNBC, η δημοσιογράφος Catherine Boyle τόνισε ότι φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το κόμμα που θα κερδίσει τις εκλογές στην Ελλάδα, με τα exit polls να υποδηλώνουν ότι υπάρχει προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας.
    capital.gr

    ReplyDelete
  3. Σε τρεις μέρες θα έχουμε κυβέρνηση...

    «Σε τρεις μέρες θα έχουμε κυβέρνηση» δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις πρώτες εκτιμήσεις των εταιρειών δημοσκοπήσεων για το εκλογικό αποτέλεσμα.

    Επισημαίνοντας ότι ακόμα αυτές οι εκτιμήσεις δεν μπορούν να αποτυπώσουν την ακριβή σύνθεση της νέας Βουλής, το ίδιο στέλεχος τόνισε ότι «είναι αδιαμφισβήτητο το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ».

    Η ίδια πηγή από τον ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία θα κυμανθεί μεταξύ 2 και 6 μονάδων.
    in.gr

    ReplyDelete
  4. Eάν επιβεβαιωθούν και από την επίσημη κάλπη τα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκόποι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει 132 βουλευτές, η ΝΔ 79, η Χρυσή Αυγή 19, το ΠΑΣΟΚ 16 όσο και το ΚΚΕ, το Ποτάμι 12, η Ενωση Κεντρώων 9, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 9 και η Λαϊκή Ενότητα 8....

    Κατ' επέκταση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρειαστεί τουλάχιστον 19 επιπλέον βουλευτές για να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας ή 30-35 βουλευτές για να δημιουργήσει κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία.

    Ο εκτιμώμενος υπολογισμός των εδρών που θα λάβει κάθε κόμμα εφόσον επιβεβαιωθούν τα exit poll έγινε με αναγωγή στο μέσο ποσοστό κάθε κόμματος και με βάση το κοινό exit poll των καναλιών στο οποίο φαίνεται ότι λαμβάνουν:

    ΣΥΡΙΖΑ 30-34%
    ΝΔ 28,5-32,5%
    Χρυσή Αυγή 6,5-8%
    Ποτάμι 4-5,5%
    ΚΚΕ 5,5-7%
    ΑΝΕΛ 3-4%
    ΠΑΣΟΚ 5,5-7%
    ΛΑΕ 2,5-3,5%
    Ενωση Κεντρώων 3,2-4,2%

    Για τον υπολογισμό των εκτιμώμενων εδρών, δηλαδή του αριθμού των βουλευτών που κάθε κόμμα θα εκλέξει στην επόμενη Βουλή, δεν ελήφθησαν υπόψη οι ακρότατες τιμές αλλά ο μέσος όρος, δηλαδή για τον ΣΥΡΙΖΑ υπολογίστηκε ποσοστό 32% και για τη ΝΔ ποσοστό 30,5%............protothema.gr

    ReplyDelete
  5. Τα επίσημα αποτελέσματα περιμένουν στο επιτελείο της ΝΔ, που εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα των exit poll, δεν αποτελούν ασφαλή βάση για οριστικά συμπεράσματα...

    Έχουμε μεγάλο ποσοστό αποχής, άρνηση των ψηφοφόρων να απαντήσουν στα exit polls» λένε...


    Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Κυριακού Μητσοτάκη στο Mega «ακόμα δεν μπορεί κάποιος με βεβαιότητα ποιό θα είναι το πρώτο κόμμα»

    Στη ΝΔ, επίσημαίνουν ότι «η ΝΔ, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, κατάφερε να κάνει την εκλογική μάχη ντέρμπι, διαψεύστηκαν όσοι εκτιμούσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει έναν εκλογικό περίπατο, όσοι έλεγαν ότι θα μας τέλειωναν στις 20 Σεπτεμβρίου και όχι μόνο δεν έγινε αυτό, αλλά φαίνεται ότι η ΝΔ είναι ο ασφαλής εγγυητής της ομαλής πορείας της χώρας».
    tovima.gr

    ReplyDelete
  6. Πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά δίνουν τα διακαναλικά exit polls που μεταδόθηκαν στις 19:00, αμέσως με το κλείσιμο της κάλπης των εθνικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου...

    Από τα πρώτα συμπεράσματα φαίνεται ότι η διαφορά θα κλειδώσει πάνω από 3 μονάδες.

    Εκτός κι αν υπάρξουν εκπλήξεις φαίνεται ότι δεν θα έχουμε θρίλερ για την πρώτη θέση, αλλά θα υπάρξει ενδιαφέρον στην... ουρά για το πόσα και ποια κόμματα θα μπουν στη Βουλή.Οι ανατροπές και οι εκπλήξεις αφορούν περισσότερο τα μικρά κόμματα, όπου άλλα έδειχναν οι προεκλογικές δημοσκοπήσεις για τα ποσοστά τους και άλλα βγάζουν οι κάλπες των exit polls.

    Από τα στοιχεία φαίνεται να μπαίνουν στη Βουλή και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες αλλά και ο Βασίλης Λεβέντης με την Ενωση Κεντρώων ενώ το «παλεύει» η Λαϊκή Ενότητα του Π. Λαφαζάνη.

    Μάχη δίνεται για την τρίτη θέση, αν και φαίνεται να έχει «κλειδώσει» υπέρ της Χρυσής Αυγής..............imerisia.gr

    ReplyDelete
  7. Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 33%-35% έναντι 28,5%-30% της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν τα αποτελέσματα του διακαναλικού exit poll για τις εθνικές εκλογές που μεταδόθηκε στις 8:00 το βράδυ της Κυριακής...

    Συγκεκριμένα, τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα εξής:

    ΣΥΡΙΖΑ: 33%-35%
    ΝΔ: 28,5%-30%
    Χρυσή Αυγή: 7%-8%
    Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ): 6%-7%
    ΚΚΕ: 5,5%-6,5%
    Ποτάμι: 4%-4,5%
    Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3%-4%
    Λαϊκή Ενότητα: 2,5%-3%
    Ένωση Κεντρώων: 3%-4%
    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500026867

    ReplyDelete
  8. Σε στάση αναμονής και χωρίς επίσημη αντίδραση βρίσκεται το Ποτάμι, περιμένοντας, όπως επισημαίνουν τα στελέχη του, τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών οπότε και θα υπάρχει ασφαλής εικόνα...

    Διευκρινίζουν πάντως ότι το Ποτάμι, επιμένει στη πάγια θέση του «για ανάγκη συνεργασίας την επόμενη μέρα όλων των κομμάτων που στήριξαν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, αυτό σημαίνει και τη ΝΔ» και προσθέτουν ότι, αυτό άλλωστε δείχνει και η μεγάλη αποχή.

    Τα ίδια στελέχη και στο ερώτημα για το τι είδους κυβέρνηση πιστεύουν ότι θα πρέπει να συγκροτηθεί, παρέπεμψαν στα δύο μεγάλα κόμματα του 30% τονίζοντας ότι αυτά θα πρέπει να απαντήσουν.

    «Εμείς δεν θα γίνουμε δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ. Η στάση μας θα εξαρτηθεί από τις θέσεις τις οποίες θα πάρει το κόμμα που θα κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Θα δούμε, θα κρίνουμε και αν χρειαστεί θα δώσουμε ψήφο ανοχής», ανέφεραν.
    imerisia.gr

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin