Sunday, April 6, 2014

Σαράντος Καργάκος: "Το μόνο δροσερό που αισθάνθηκα τον τελευταίο καιρό ήσαν οι πρώτες σταγόνες της βροχής, που, όταν έγιναν βροχή, καθάρισαν κάπως τον εξωτερικό μας ρύπο."

(Σαράντος Καργάκος: 26-09-10 -Ιστορική & προφητική μαζί ατάκα: «Δεν διαπρέπουν οι απόγονοι του Λεωνίδα αλλά του Εφιάλτη και του Νενέκου»)

Συνέντευξη στον Αποστόλη Ζώη

«Για το τίποτε δεν έχω να πω τίποτε. Αυτό το τίποτε συγκροτείται από κάποια κομματικά ή οικογενειακά φέουδα. Αλλά, όταν μοιράζεις το τίποτε, εισπράττεις ένα τίποτε. Έχουμε μια τιποτένια πολιτική, διότι...
 εξαιτίας κυρίως του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού εκμαυλισμού εδώ και καιρό συγκροτούμε ένα σύνολο χαυνοπολιτών, δηλαδή κεχηναίων και χασκόντων πολιτών».
Αυτά δηλώνει σήμερα στην ΕΡΕΥΝΑ ο γνωστός ιστορικός, φιλόλογος και συγγραφέας κ. Σαράντος Καργάκος, χειμαρρώδης στο λόγο του και κατασταλαγμένος στις σκέψεις του. Λάτρης του πολυτονικού συστήματος και της αρχαίας γλώσσας, ενώ οι απαντήσεις που δίνει είναι γραμμένες στο πολυτονικό, όπως όλα τα βιβλία και τα άρθρα του....

  • - Ποια είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ελληνικής κοινωνίας σήμερα, ποια είναι η προσωπικότητά της και οι αρχές οι οποίες τη διέπουν; Εκτιμάτε ότι η ελληνική κοινωνία δεν έχει πρόσωπο;

«Το μόνο δροσερό που αισθάνθηκα τον τελευταίο καιρό ήσαν οι πρώτες σταγόνες της βροχής, που, όταν έγιναν βροχή, καθάρισαν κάπως τον εξωτερικό μας ρύπο. Για ποια ελληνική κοινωνία μιλάτε; Αυτό το πληθυσμιακό αμάρευμα (=κατακάθι) δεν είναι κοινωνία , είναι α-κοινωνία. Με ποιον ή με τι κοινωνούμε; Το τι είμαστε, το έχει προσδιορίσει προφητικά και χλευαστικά ο Ηράκλειτος: «Σάρμα εική κεχυμένον ο κάλλιστος κόσμος μας» (=Σκουπίδια άτακτα χυμένα ο ωραιότατος κόσμος μας)! Στο μόνο που διακρινόμαστε είναι η παραγωγή και η έκθεση σκουπιδιών. Δημιουργούμε – όντας σκουπίδια της ιστορίας – τον «Πολιτισμό των Σκουπιδιών». Ας μη μιλάμε πια για πρόσωπο. Όπως συχνά έχω γράψει, είμαστε μια απρόσωπη έκφραση προσωπικότητας. Δεν έχουμε πρόσωπο και γι’ αυτό, όπως έλεγε ο λαός, όταν ήταν λαός κι όχι πολτός, «δεν βλέπουμε Θεού... πρόσωπο»!


  • - Δομικοί κοινωνικοί θεσμοί της χώρας μας όπως φερ΄ ειπείν η παιδεία, η πολιτεία, η δικαιοσύνη, η εκκλησία και άλλα απαξιώνονται τόσο πολύ από τους ίδιους τους πολίτες... Μήπως αυτό είναι επικίνδυνο;

“Οι θεσμοί, για να είναι θεσμοί, πρέπει να είναι δεσμοί, όχι με την έννοια της αλυσίδας. Πρέπει να μας δένουν με κάτι (π.χ. με μια πίστη σε μια αξία) αναμεταξύ μας. Οι θεσμοί έχουν παραλύσει. Έχουν αυτοδιαλυθεί. Ουσιαστικά οι φορείς τους έχουν αυτοπαραιτηθεί. Η παρουσία τους είναι προσχηματική και... μισθολογική. Ένα παράδειγμα: η τήρηση των νόμων στην Ελλάδα είναι προαιρετική. Ποιος μεγάλος κλέφτης μπήκε φυλακή; Κι αν μπήκε, σε πόσο χρόνο βγήκε; Ασφαλώς κι είναι επικίνδυνη η απαξίωση των θεσμών εκ μέρους των πολιτών. Αλλά κατά πόσον οι κατά ταυτότητα Έλληνες είναι πολίτες; Είναι ιδιώτες και, όπως, εννοούσε τη λέξη ο Περικλής και όπως εννοούν τη λέξη idiot οι ξένοι. Δεν έχουμε αίσθημα πατρίδας, για να έχουμε σοβαρούς θεσμούς και σοβαρή πίστη στους θεσμούς. Τα όρια της πατρίδας μου είναι τα όρια της... τσέπης μου”.


  • - Τι έχετε να πείτε για την απαξίωση της πολιτικής και των εκπροσώπων της;

“Για το τίποτε δεν έχω να πω τίποτε. Αυτό το τίποτε συγκροτείται από κάποια κομματικά ή οικογενειακά φέουδα. Αλλά, όταν μοιράζεις το τίποτε, εισπράττεις ένα τίποτε. Έχουμε μια τιποτένια πολιτική, διότι εξαιτίας κυρίως του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού εκμαυλισμού εδώ και καιρό συγκροτούμε ένα σύνολο χαυνοπολιτών, δηλαδή κεχηναίων και χασκόντων πολιτών”.


  • - Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας μας, το οποίο θα μπορούσε ίσως να θεωρηθεί η βασική αιτία της γενικότερης και κοινώς αναγνωριζόμενης κοινωνικής παθογένειας σήμερα και ποια η προτεινόμενη λύση του;

“Υπό άλλες συνθήκες θα σας έλεγα ότι είναι η «απαιδία», όπως τη λέγει ο Πολύβιος. Η υπογεννητικότητα. Διότι οι αρχοντοχωριάτες (με δανεικά παρακαλώ!) κατά ταυτότητα Έλληνες προτιμούν ν’ ανατρέφουν σκυλιά και όχι παιδιά. Αν ήμουν υποκριτής θα σας έλεγα ότι είναι η φερόμενη (έτσι δε λέμε τώρα;) οικονομική κρίση. Αλλά μια κρίση δεν κάνει κακό. Η ακρισία, που μας έδερνε τόσον καιρό, ήταν το μεγάλο κακό. Η κρίση μπορεί να μας κάνει καλό: να «μάσουμε» όχι μόνο τα λεφτά αλλά κυρίως τα... μυαλά μας. Την μόνη λύση που εδώ και δύο χρόνια προτείνω με την αρθρογραφία μου είναι η προτροπή του Σεπτιμίου Σεβήρου: Laboremus (=ας εργαζόμαστε) και όχι το... ξαπλαρέμους”.


  • - Προσφέρεται σήμερα παιδεία από το κράτος; Ή προσφέρεται κακοπαιδεία, υποπαιδεία και υπνοπαιδεία;

“Δεν υπάρχει κράτος, υπάρχει ακράτεια. Το φερόμενο ως κράτος είναι ένας φορομπηχτικός μηχανισμός κι ένας τεράστιος εσμός παρασίτων. Συνεπώς, αυτό που προσφέρεται σαν παιδεία είναι μια παρασιτική λειτουργία. Τους τίτλους «κακοπαιδεία», «υποπαιδεία», «υπνοπαιδεία» χρησιμοποιώ εδώ και μια τριακονταετία. Τα βιβλία μου «Αλαλία» και «Αλεξία» και το πρόσφατα εκδοθέν από τον «Αρμό», «Ελληνική παιδεία: Ένας νεκρός με... μέλλον», ξέρω ότι ενόχλησαν πολλούς. Αλλά αυτό νομίζω ότι είναι η αποστολή του πνευματικού ανθρώπου: να γίνεται σωκρατικός οίστρος, έστω κι αν το βραβείο με το οποίο θα τιμηθεί είναι το... κώνειον!”.


  • - Πως πρέπει να σταθεί η Ελλάδα απέναντι στην πρόκληση της εποχής μας; Πως μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο;

“Η Ελλάς, ως έννοια πνευματική και ηθική, ναι, οι φερόμενοι τώρα ως Έλληνες όχι. Εκτός πια κι αν επιτραπεί στην Ελλάδα να επιστρέψει στον τόπο της. Το να λες πως είσαι Έλληνας σήμερα στην Ελλάδα κάνει κακό στην υγεία και στη σταδιοδρομία. Δεν διαπρέπουν οι απόγονοι του Λεωνίδα αλλά του Εφιάλτη και του Νενέκου. Ωστόσο, η ανθρωπότητα που διαρκώς βουλιάζει μέσα στο τέλμα μιας προόδου που δίνει την αίσθηση και το άρωμα του βόθρου, θα αισθανθεί κάποια στιγμή την ανάγκη μιας υγιούς αναπνοής. Όπως τα χρόνια της Αναγεννήσεως (αλλά και μετά) ιδανικό πρότυπο έγινε ο Έλληνας Άνθρωπος, το ίδιο θα συμβεί και στα προσεχή χρόνια. Θα ξαναρχίσει διεθνώς (στην Κίνα άρχισε πυρετωδώς) η σπουδή της αρχαίας μας γλώσσας, που, όπως έγραψε παλιά ο Wilhelm Schultze, είναι «η ανώτερη εκδήλωση του ανθρώπινου γλωσσοπλαστικού δαιμονίου» (Höchste Manifestation des sprachbildendem Menschengreistes). Τότε υπάρχει ελπίδα να υψωθεί και τούτος ο ασπόνδυλος, σαν μαλάκιο λαός, σε έθνος. Διότι, όπως σωστά λένε οι Γερμανοί, που μας φόρεσαν το καπίστρι της «Τρόικας», το έθνος είναι η γλώσσα (“Die Nation ist die Sprache”). Η κατάπτωσή μας άρχισε από την κατάπτωση της γλώσσας μας. Έτσι εγίναμε, όπως λέει ο Μακρυγιάννης, «παλιόψαθα των Εθνών». Αλλ’ αν θαύματα γίνονταν και στο παρελθόν, γιατί να μη γίνουν και στο μέλλον; Οι πραγματικά θρησκεύοντες προσδοκούν «ανάστασιν νεκρών». Εγώ, πιο ολιγαρκής, προσδοκώ την ανάσταση του φιλοτίμου μας. Κι αν είναι να πεθαίνουμε, να πεθαίνουμε για ένα φιλότιμο... Άμποτες!”.

[ethnosnews.com]
20/2/11 

32 comments:

  1. Συγχαρητήρια στον κ. Καργάκο και σε σας που το αναδημοσιεύσατε!

    ReplyDelete
  2. Ηταν πολλά τα λεφτά στα εξοπλιστικά...

    Μέχρι τώρα είχαμε την αίσθηση και τη γενική πληροφόρηση ότι σε κάθε τομέα του Δημοσίου και ειδικά στους εξοπλισμούς, όπου διακινούνται τεράστια ποσά, είχε στηθεί ένα εκτεταμένο δίκτυο προμηθειών και μιζών, από το οποίο επωφελούνταν όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες, υπηρεσιακά στελέχη και πολιτικά πρόσωπα.

    Ποτέ όμως δεν είχαμε μια αναλυτική μαρτυρία από τα μέσα, για το πώς λειτουργούσε το παράνομο κύκλωμα διαφθοράς και διαπλοκής. Αυτό το υλικό μάς το πρόσφερε -και με το παραπάνω- η κατάθεση του πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών του Πενταγώνου, Αντώνιου Κάντα, που πιάστηκε με τους λογαριασμούς στα πράσα και αναγκάστηκε να ομολογήσει πολλά.

    Προφανώς και ο κ. Κάντας δεν είπε όλα όσα γνωρίζει για τις υποθέσεις των προμηθειών στα εξοπλιστικά προγράμματα. Περιέγραψε όμως με ζωηρό τρόπο το διαχρονικό πάρτι της μίζας, στο οποίο ο ίδιος συμμετείχε από το 1988 τουλάχιστον, με αποτέλεσμα να μη θυμάται καν πόσα χρήματα είχε πάρει!

    Η περίπτωση Κάντα είναι όντως χαρακτηριστική. Σκιαγραφεί την αμαρτωλή διαπλοκή μεταξύ πολιτικών προσώπων και συνεργατών τους από τη μια μεριά (πολλών στρατιωτικών συμπεριλαμβανομένων) και των εκπροσώπων των εταιρειών εξοπλιστικών εταιρειών από την άλλη. Ολα ήταν στο Πεντάγωνο ένα κοινό, απαγορευμένο μυστικό. Ολοι ήξεραν ποιοι και με πόσα λαδώνονταν για τα εξοπλιστικά, και όμως κανείς δεν μιλούσε. Ενας πέπλο ένοχης σιωπής σκέπαζε τα πάντα.

    Η ομερτά έσπασε, όμως, το τελευταίο διάστημα. Ο κ. Κάντας, που συνελήφθη με τα 15.000.000 δολάρια στα χέρια (13.000.000 τα υπολογίζει εκείνος, συν 2.000.000 από τις επενδύσεις), έδωσε πολλά ονόματα, κυρίως επιχειρηματιών που δωροδοκούσαν. Περιέγραψε τους τρόπους πληρωμής, τα σακ βουαγιάζ με το ζεστό χρήμα, που μπαινόβγαιναν στο Πεντάγωνο, το δίκτυο των εξωχώριων εταιρειών που στήθηκε για να σβηστούν τα ίχνη των ενόχων.

    Αναφέρθηκε και σε ονόματα πολιτικών, εμπλέκοντας -άλλοτε λίγο, άλλοτε περισσότερο- γνωστά ονόματα υπουργών που πέρασαν μέχρι το 2004 από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Ο κ. Κάντας υποθέτει ότι, αφού ο ίδιος, ένας αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών, δωροδοκήθηκε με τέτοια ποσά, και οι παραπάνω στην ιεραρχία υπουργοί θα πήραν πολύ περισσότερα.

    Ο κ. Κάντας δεν αμφισβητεί τις μίζες και τις δωροδοκίες. Επικαλείται μάλιστα και έναν στενό συνεργάτη επιχειρηματία, για να καταθέσει ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος έπαιρνε χρήματα απ' ευθείας από εκείνον.

    Οι χειμαρρώδεις αποκαλύψεις του, αν και δεν έφεραν στο φως παντελώς άγνωστα πράγματα, συνεχίζουν να εκπλήττουν. Οχι για το σκάνδαλο της διαφθοράς, αλλά για το απύθμενο μέγεθός της.
    http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=406885
    28/12/13

    ReplyDelete
  3. Σάλο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις του Αντώνη Κάντα για τις μίζες που δίδονταν για τα εξοπλιστικά προγράμματα, όχι μόνο στην εσωτερική πολιτική σκηνή αλλά και στη Γερμανία, με τη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung να προχωρά σε εκτενές ρεπορτάζ για το πως μοιράζονταν τα χρήματα και κάποιες από τις εμπλεκόμενες εταιρίες να διαψεύδουν ότι δωροδόκησαν για να πετύχουν συμβόλαια...........

    Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα οι αποκαλύψεις Κάντα ταυτίζονται με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι γερμανικές αρχές και δη η Εισαγγελία της Βρέμης, ενώ την ίδια ώρα οι εμπλεκόμενες γερμανικές εταιρείες διαψεύδουν οιαδήποτε συμμετοχή τους σε σκάνδαλο δωροδοκιών στην Αθήνα.

    Συγκεκριμένα, το εκτενές ρεπορτάζ της Süddeutsche Zeitung, που τιτλοφορείται «Καλές σχέσεις», αναφέρεται στην απολογία Κάντα και στην παρουσίαση του τρόπου που εισπράχτηκαν οι μίζες προς διάφορους Έλληνες αξιωματούχους για την αγορά αρμάτων μάχης και τον εκσυγχρονισμό υποβρυχίων και άλλων οπλικών συστημάτων.

    «Περίπου 18 εκατομμύρια ευρώ υποστηρίζεται ότι διοχετεύθηκαν σε Έλληνες αξιωματούχους για τον εκσυγχρονισμό υποβρυχίων του τύπου «Ποσειδών». Επίσης υποστηρίζεται ότι κατεβλήθησαν μίζες και για την αγορά των αντιαεροπορικών συστημάτων Asrad από την Rheinmetall» γράφει η εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι η εισαγγελία της Βρέμης «γνωρίζει με ποιους πολύπλοκους τρόπους διοχετεύθηκαν εκατομμύρια ευρώ στην Αθήνα».

    Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Κάντας παραδέχεται ότι ένα μέρος των χρημάτων έφτασε στον ίδιο, «μέσω ενός μεσάζοντα της Rheinmetall και της Atlas».

    Άμεση ήταν η αντίδραση της Rheinmetall που σημειώνει επισήμως ότι δεν έχει ιδέα για άνομες πληρωμές και ότι δεν έχει δώσει οδηγίες για κάτι τέτοιο.

    Το ρεπορτάζ συνεχίζει με αναφορά στην αγορά των 170 αρμάτων μάχης Leopard 2A6 Hel από τη γερμανική Krauss-Maffei Wegmann (KMW), για την οποία ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών κ. Κάντας κατέθεσε ότι εισέπραξε συνολικά 1,7 εκατομμύρια ευρώ από κάποιον Έλληνα αντιπρόσωπο της εταιρείας.

    Η Krauss-Maffei Wegmann αντέδρασε με τη σειρά της υποστηρίζοντας ότι δεν «λάδωσε» ούτε επιφόρτισε κάποιον άλλον για να «λαδώσει» τον Κάντα ή κάποιον άλλον. Και η γερμανική εταιρεία προσθέτει ότι «όλοι οι συνεργάτες και οι εταίροι της υποχρεούνται να συμπεριφέρονται απολύτως νόμιμα».

    Η Krauss-Maffei Wegmann αναφέρει μάλιστα ότι η συμφωνία για τα Leopard συνιστά αποτέλεσμα «διάφανης διαδικασίας ανάθεσης» στην οποία εκείνη επικράτησε.

    Το όλο θέμα και η καταιγίδα των αποκαλύψεων έχει προκαλέσει σάλο στις εμπλεκόμενες εταιρείες καθώς η δωροδοκία αξιωματούχων στο εξωτερικό είναι από το 1999 αξιόποινη πράξη στη Γερμανία και πρωτίστως γιατί εάν οι κατηγορίες αποδειχθούν, τότε το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί, καθώς η συναλλαγή δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού για παράδειγμα η Ελλάδα χρωστά ακόμη στην KMW μερικά εκατομμύρια ευρώ!

    Ιδιαίτερη εντύπωση πάντως προκαλεί και ο ισχυρισμός της Süddeutsche Zeitung ότι “εκπρόσωποι γερμανικών κυβερνήσεων έχουν επανειλημμένα ασκήσει πιέσεις στην Αθήνα, προκειμένου αυτή να αγοράσει οπλικά συστήματα από τη Γερμανία”.
    http://www.protothema.gr/politics/article/340370/salos-kai-sti-germania-apo-tis-apokalupseis-kada/
    28/12/13

    ReplyDelete
  4. Δύο εντάλματα για τις μίζες.....

    Η απολογία του Αντώνη Κάντα φαίνεται πως άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» για τις αποκαλύψεις περί διακίνησης μαύρου χρήματος στον τομέα των εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας - Σύλληψη 78χρονου από την Οικονομική Αστυνομία.

    Δύο εντάλματα σύλληψης για άτομα που να εμπλέκονται στις μίζες για τα εξοπλιστικά, εκδόθηκαν μετά την απολογία του Αντώνη Κάντα, στην οποία κατονόμασε τα πρόσωπα αυτά να έχουν συμμετοχή στη διακίνηση μαύρου χρήματος.

    Τα εντάλματα εξέδωσε η προϊσταμένη εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου σε συνεργασία με τον αρμόδιο ανακριτή υποθέσεων διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία ένας 78χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για ενεργητική και παθητική δωροδοκία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και λοιπά αδικήματα.

    efsyn.gr
    http://www.efsyn.gr/?p=162507
    30/12/13

    ReplyDelete
  5. Πάνω από 7 εκ. ευρώ επέστρεψε ο Κάντας στο Δημόσιο....

    Ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών Αντ. Κάντας, κατηγορούμενος για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, κατέθεσε σε ειδικό λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδος 7.039.000 ευρώ.

    Σε ανακοίνωση του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα τονίζεται ότι «σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος έχει ήδη κατατεθεί ποσό 7.039.000 ευρώ που αποτελεί προϊόν εγκληματικών ενεργειών κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα».

    Ο Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι «με απόφαση της κυβέρνησης το ποσό αυτό θα διατεθεί για τις ανάγκες του χώρου της υγείας και της παιδείας».

    Οι δικηγόροι του Αντ. Κάντα, Γιάννης Μαντζουράνης και Ηλίας Μπίσιας, δήλωσαν ότι «η σημερινή επιστροφή στο Ελληνικό Δημόσιο των πρώτων 7.500.000 ευρώ επιβεβαιώνει εμπράκτως την δέσμευση που ανέλαβε ο κ. Κάντας να συνδράμει με κάθε τρόπο στο έργο της Δικαιοσύνης, αποτελεί αδιάψευστη υλοποίηση των προθέσεων του για άμεση επανόρθωση και απόδειξη ειλικρινούς μεταμέλειας. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να ακολουθήσει εντός των επομένων ημερών η επιστροφή και των υπολοίπων χρημάτων από το εξωτερικό».

    Προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή έλαβε ο Δημήτρης Παπαχρήστος, εκπρόσωπος γερμανικής εταιρείας που προμήθευσε το υπουργείο Άμυνας αυτοκινούμενα πυροβόλα όπλα.

    Οι συνήγοροί του αναφέρουν ότι ο πελάτης τους δηλώνει ότι είναι στη διάθεση των αρχών και ότι θα εισφέρει στην ανάκριση όσα στοιχεία γνωρίζει για την υπόθεση. Πάντως, σημειώνουν ότι ο 78χρονος Δημήτρης Παπαχρήστος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων και αμνησία.

    Ο Δ. Παπαχρήστος συνελήφθη τη Δευτέρα, αφού τον κατονόμασε στην απολογία του ο Αντώνης Κάντας.

    Newsroom Enet με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
    http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=407441
    31/12/13

    ReplyDelete
  6. Mίζες 3 εκατ. ευρώ σε δέκα πρόσωπα φέρεται να ομολογεί ο Π.Ευσταθίου...

    Ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή απολογείται από το πρωί της Πέμπτης ο 83χρονος εκπρόσωπος γερμανικής εταιρείας ΑΤΛΑΣ Παναγιώτης Ευσταθίου για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, με τον ανακριτή να ζητά διευθύνσεις και ονόματα για τις μίζες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων ο Π.Ευσταθίου, τον οποίο κατονόμασε ο Α.Κάντας, μέχρι τώρα έχει ομολογήσει ότι έδωσε μίζες περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ σε τουλάχιστον 10 πρόσωπα για δύο εξοπλιστικά προγράμματα (υποβρύχια και πρόγραμμα Ασραντ).

    Ωστόσο, οι πληροφορίες θέλουν τα ονόματα αυτά να ήταν γνωστά στις ανακριτικές αρχές ήδη από τον αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα. Η έλειψη νέων στοιχείων κάνει πιο δύσκολο το έργο των ανακριτών.

    Ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει κατονομάσει δύο πρώην αρχηγούς των Ένοπλων Δυνάμεων, ο ένας εκ των οποίων έχει πλέον αποβιώσει, αλλά και μέλη επιτροπών, ενώ έχει αναφερθεί στον ρόλο που είχαν 3-4 μεγαλοστελέχη της γερμανικής εταιρείας.

    Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να έχει κατονομάσει ακόμα, πρώην επικεφαλής της ΕΒΟ ότι έλαβε χρήματα προκειμένου να τα δώσει σε επίσης στέλεχος της Βιομηχανίας Όπλων (αντιπρόεδρος και μετέπειτα διευθύνων σύμβουλος), ο οποίος ήταν και κουμπάρος του Ακη Τσοχατζόπουλου.

    Στις επίμονες ερωτήσεις του ανακριτή, αν δόθηκαν μίζες στους ήδη καταδικασμένους για τις χρυσές μίζες Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο, ο κατηγορούμενος απάντησε αρνητικά. Αρνητική φέρεται να ήταν η απάντησή του και για το εάν δόθηκε μίζα στον πρώην υπουργό Άμυνας, Γιάννο Παπαντωνίου.

    Αντίθετα, καταγγέλλει τον συγκατηγορούμενό του και ήδη προφυλακισμένο Α. Κάντα ως εκβιαστή υποστηρίζοντας ότι αυτός του ζήτησε χρήματα, προκειμένου να μην μπλοκάρει τη διαδικασία προμήθειας των επίμαχων οπλικών συστημάτων...................http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=196635
    2/1/14

    ReplyDelete
  7. Συνολικά 9 εκατ. έχει επιστρέψει ο Κάντας στο Δημόσιο ...

    Στα εννέα εκατομμύρια ευρώ έφτασαν τα χρήματα που έχει επιστρέψει μέχρι σήμερα ο προφυλακισμένος πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντών εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας.

    Σύμφωνα με δήλωση των δικηγόρων του κατηγορούμενου, Γιάννη Μαντζουράνη και Ηλία Μπίσια: «Σήμερα εμβάσθηκαν υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου σε τραπεζικό λογαριασμό του κ. Α. Κάντα στην EUROBANK 2.000.000,00 € σε υλοποίηση της δέσμευσης του για επιστροφή χρημάτων στο Ελληνικό Δημόσιο και αποκάλυψη της αλήθειας. Εντός των επόμενων ημερών θα ολοκληρωθεί η επιστροφή και των υπολοίπων χρημάτων».
    http://www.zougla.gr/greece/article/sinolika-9-ekat-exi-epistrepsi-o-kantas-sto-dimosio
    3/1/13

    ReplyDelete
  8. «Κι άλλος πολιτικός του ΠΑΣΟΚ εμπλέκεται στα εξοπλιστικά»...

    Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος τού Παναγιώτη Ευσταθίου, δήλωσε πως εμπλέκεται και άλλος πολιτικός πρώτης γραμμής του ΠΑΣΟΚ - εκτός του Άκη Τσοχατζόπουλου - στις μίζες για τα εξοπλιστικά συστήματα.

    Ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Αtlas, Παναγιώτης Ευσταθίου, έχει κατονομάσει, κατά την απολογία του στον ανακριτή για την υπόθεση χρηματισμών για τα εξοπλιστικά προγράμματα, ένα πολιτικό πρόσωπο «πρώτης γραμμής» που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, και δεν είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

    Το παραπάνω ανέφερε στον «Σκάι» ο δικηγόρος τού Π. Ευσταθίου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Εξάλλου, ο κ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε πως ο κ. Ευσταθίου έχει κατονομάσει 30 έως 40 πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται, άμεσα ή έμμεσα, σε χρηματισμούς και δωροδοκίες. Από αυτούς, το 90% είναι στρατιωτικοί και το 10% προέρχεται από το χώρο της πολιτικής.

    Προφυλακιστέος ο Παπαχρήστος, εγγύηση από Ευσταθίου

    Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος στην Ελλάδα της γερμανικής εταιρείας WEGMANN, Δημήτρης Παπαχρήστος, που κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του για τις προμήθειες στα εξοπλιστικά προγράμματα, φέρεται να ομολόγησε ότι ποσό 2 εκατομμυρίων ευρώ από τα χρήματα που εντοπίστηκαν σε τραπεζικούς του λογαριασμούς, διακινήθηκαν σε «παράνομες αμοιβές».

    Αντίθετα, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε έπειτα από την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ο 83χρονος Πάνος Ευσταθίου.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος προανήγγειλε αλλαγές στο σύστημα προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων.
    http://www.efsyn.gr/?p=163196
    3/1/13

    ReplyDelete
  9. Rüstungsgeschäfte mit Athen Griechische Justiz inhaftiert ehemaligen KMW-Mitarbeiter....

    03.01.2014 · Athens Staatsanwaltschaft hat einen Unternehmer inhaftiert. Dimitrios Papachristou soll einen Beamten bestochen haben, damit Griechenland Panzerhaubitzen der deutschen Waffenschmiede KMW kauft.

    In der griechischen Affäre um Millionen-Schmiergelder von Rüstungskonzernen ist der Unternehmer Dimitrios Papachristou nach einer mehrstündigen Aussage inhaftiert worden. Dies teilte die Staatsanwaltschaft von Athen am Freitag mit.

    Der ehemalige Mitarbeiter des deutschen Waffenbauers Krauss-Maffei Wegmann (KMW) soll den früheren Vizeleiter des Direktorats für Rüstungsbeschaffungen, Antonis Kantas, mit 750.000 Euro bestochen haben. Kantas sollte für diese Summe keine Schwierigkeiten machen beim Kauf von 24 Panzerhaubitzen 2000 durch die griechische Armee. Dies hatte Kantas vergangene Woche gestanden.

    Bereits am Donnerstag hatte der ehemalige Vertreter von Atlas Eletronik in Athen, Panos Efstathiou, der Staatsanwaltschaft die Bestechung von zwei früheren Mitgliedern des Generalstabes gestanden. Efstathiou (83) wurde am Freitag gegen 500.000 Euro Kaution unter der Bedingung, im Land zu bleiben, bis zum Prozess auf freien Fuß gesetzt. In den kommenden Tagen sollen weitere Funktionäre aussagen. Der ehemalige griechische Verteidigungsminister Akis Tsochatzopoulos wurde bereits wegen passiver Bestechung und Geldwäsche beim Kauf von Waffen und U-Booten zu 20 Jahren Haft verurteilt.

    Auch andere Unternehmen aus Deutschland, Schweden und Russland sollen in der Affäre verwickelt sein. In den vergangenen Tagen hatte Kantas gestanden, Schmiergelder auch für den Kauf von 170 Leopard-2-Panzern durch Athen kassiert zu haben. Vor der Staatsanwaltschaft räumte Antonis Kantas ein, ungefähr acht Millionen Euro Bestechungsgeld erhalten zu haben. Davon seien rund 3,2 Millionen Euro aus Deutschland gekommen. Kantas Rechtsanwalt erklärte am Freitagabend, sein Mandant werde alle Schmiergelder zurückzahlen.

    In Deutschland hatte zuerst die „Süddeutsche Zeitung“ darüber berichtet. Ihr gegenüber bestritt Krauss-Maffei Wegmann, für das Panzergeschäft Schmiergeld gezahlt zu haben. Der Kaufvertrag datiere vom 20. März 2003, Griechenland sei dabei nicht von Kantas vertreten worden.
    http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/europa/ruestungsgeschaefte-mit-athen-griechische-justiz-inhaftiert-ehemaligen-kmw-mitarbeiter-12736724.html
    3/1/14

    ReplyDelete
  10. Schmiergeldaffäre: Deutsche Justiz prüft Panzerdeal mit Athen...

    Der deutsche "Leopard"-Hersteller KMV soll in einen neuen Schmiergeldskandal in Griechenland verwickelt sein.

    Die Staatsanwaltschaft im München ermittelt laut einem Bericht von "Spiegel Online" im 1,7 Milliarden Euor schweren Verkauf von "Leopard 2"-Panzern an Griechenland Anfang der 2000er Jahre. Hintergrund ist ein Geständnis des früheren Spitzenbeamten im griechischen Verteidigungsministerium, Antonios Kantas. Er hatte kurz vor Weihnachten in einer Aussage vor Athener Staatsanwälten behauptet, er habe 600.000 Euro von dem griechischen Industriellen Thomas Liakounakos erhalten. Liakounakos arbeitet seit den achtziger Jahren eng mit dem "Leopard"-Hersteller Krauss-Maffei (KMV).
    Ex-Mitarbeiter inhaftiert

    Dimitrios Papachristou, ein ehemaliger Mitarbeiter des deutschen Waffenbauers in Griechenland, wurde am Samstag verhaftet. Er soll Kantas mit 750.000 Euro bestochen haben. KMV weist alle Vorwürfe zurück.

    Bereits am Donnerstag hatte der ehemalige Vertreter von Atlas Eletronik in Athen, Panos Efstathiou, der Staatsanwaltschaft die Bestechung von zwei früheren Mitgliedern des Generalstabes gestanden. Efstathiou (83) wurde am Freitag gegen 500.000 Euro Kaution unter der Bedingung, im Land zu bleiben, bis zum Prozess auf freien Fuß gesetzt. In den kommenden Tagen sollen weitere Funktionäre aussagen. Der griechische Ex-Verteidigungsminister Akis Tsochatzopoulos wurde bereits wegen passiver Bestechung und Geldwäsche beim Kauf von Waffen und U-Booten zu 20 Jahren Haft verurteilt.
    3,2 Millionen Euro aus Deutschland

    Auch andere Unternehmen aus Deutschland, Schweden und Russland sollen in der Affäre verwickelt sein. In den vergangenen Tagen hatte Kantas gestanden, Schmiergelder auch für den Kauf von 170 Leopard-2-Panzern durch Athen kassiert zu haben. Vor der Staatsanwaltschaft räumte Antonis Kantas ein, ungefähr acht Millionen Euro Bestechungsgeld erhalten zu haben. Davon seien rund 3,2 Millionen Euro aus Deutschland gekommen. Kantas Rechtsanwalt erklärte am Freitagabend, sein Mandant werde alle Schmiergelder zurückzahlen.

    Bericht auf "Spiegel Online"

    (Red./APA/dpa)
    http://diepresse.com/home/wirtschaft/international/1513048/Schmiergeldaffaere_Deutsche-Justiz-pruft-Panzerdeal-mit-Athen?from=rss
    4/1/14

    ReplyDelete
  11. Greek defence probe brings belated gains....

    ATHENS: A corruption probe into long-forgotten defence contracts has given authorities in Greece a small financial victory, along with the promise of revelations into decade-old graft.

    The sum of over 9.0 million euros ($12.3 million dollars) has been handed over to the state by Antonis Kantas, a former defence ministry official turned state witness.

    Kantas, 72, was a deputy procurement director at the defence ministry from 1997 to 2002.

    He has admitted pocketing over 10 million euros from kickbacks related to the purchase of submarines, rockets, fighter aircraft and tanks.

    "I took so many bribes that I cannot remember them all," Kantas said in his testimony, according to press reports.

    Kantas had served under socialist defence minister Akis Tsochatzopoulos, 73, who was jailed in October for money laundering.

    That 20-year prison sentence has loosened tongues after years of silence.

    Kantas was originally arrested in September, but the bulk of his testimony began pouring out last week.

    He has since named about a dozen other suspects, most of them businessmen and weapons intermediaries, but justice officials are hoping to net bigger fish among the Greek political elite.

    "We are determined, any hint of corruption will be investigated to the end," government spokesman Simos Kedikoglou said on Friday................http://www.channelnewsasia.com/news/world/greek-defence-probe/943412.html
    5/1/14

    ReplyDelete
  12. Γερμανική έρευνα για τις μίζες στα εξοπλιστικά....

    Το Spiegel αναφέρει πως ο εισαγγελέας του Μονάχου κίνησε διαδικασία έρευνας για πιθανές δωροδοκίες στην πώληση αρμάτων μάχης «Leopard 2». Η γερμανική εταιρεία εξοπλισμών KMW απαντά στις καταγγελίες με ανάθεση έρευνας σε επιτροπή ανεξάρτητων ειδικών.

    Ο εισαγγελέας του Μονάχου κίνησε διαδικασία έρευνας σε σχέση με πιθανές δωροδοκίες για την πώληση αρμάτων μάχης «Leopard 2» στην Ελλάδα, στις αρχές της δεκαετίας του 2000. To γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» θεωρεί ως ιστορική την ομολογία του Αντώνη Κάντα, πρώην υπεύθυνου για τις αμυντικές συμβάσεις στο υπουργείο Άμυνας.

    Το Spiegel, αφού αναφέρει τις τελευταίες εξελίξεις επί ελληνικού εδάφους, προσθέτει στο δημοσίευμά του πως οι αρχές του Μονάχου είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση αυτή το 2004, όμως στην έρευνα δεν συνέβαλε η ελληνική πλευρά.

    Από την πλευρά της, η γερμανική εταιρεία εξοπλισμών Krauss-Maffei Wegmann (KMW) αρνείται τις κατηγορίες και απαντά με ανάθεση της σχετικής έρευνας σε επιτροπή ανεξάρτητων ειδικών. Η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung έγραψε ότι η KMW φέρεται να δελέασε την Ελλάδα για την αγορά των «Leopard 2» με αντάλλαγμα διαφιλονικούμενα αντισταθμιστικά οφέλη, ωστόσο η ΚMW ισχυρίζεται ότι η πώληση των τεθωρακισμένων έγινε μέσω «διαφανούς διαδικασίας ανάθεσης».

    Σύμφωνα με την εφημερίδα του Μονάχου, οι νέες αμφιβόλου χαρακτήρα πρακτικές που έρχονται στο φως αφορούν στη συμφωνία πώλησης 170 αρμάτων μάχης τύπου Leopard 2 στην Ελλάδα, συνολικής αξίας 1,7 δισ. ευρώ. Ως αντάλλαγμα για την αγορά των αρμάτων της, το 2003, η KMW συμφώνησε να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στη χώρα, προσελκύοντας παράλληλα νέους επενδυτές. Ο όγκος ανταποδοτικών οφελών ή των επενδύσεων φέρεται να ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ......................http://www.efsyn.gr/?p=163620
    5/1/14

    ReplyDelete
  13. Schmiergeldskandal in Griechenland: Korruption bei Rüstungsgeschäften...

    Es geht um Schmiergeldzahlungen in Millionenhöhe: Der wichtigste Waffeneinkäufer Griechenlands hat gestanden, Bestechungsgelder von Rüstungsfirmen kassiert zu haben. Auch deutsche Firmen zahlten offenbar für lukrative Aufträge.

    Von Hans-Jürgen Maurus, ARD-Hörfunkstudio Zürich

    Wieder geht es um einen Rüstungsskandal, wieder geht es um Korruption, und wieder stehen gleich mehrere Schweizer Banken im Visier internationaler Ermittlungen. Drei Schweizer Banken sind offensichtlich in den griechischen Korruptionsskandal um Waffengeschäfte zwischen Deutschland und Griechenland verwickelt, bei denen Schmiergelder in Millionenhöhe geflossen sind.

    Die griechischen Behörden, aber auch die Schweizer Bundesanwaltschaft, ermitteln gegen Antonios Kantas, den ehemaligen wichtigsten Waffeneinkäufer Griechenlands, wegen Korruption und Transaktionen, die Ende der 90er-Jahre getätigt wurden. Kantas hat zugegeben, für rund ein Dutzend Rüstungsgeschäfte mehr als acht Millionen Euro an Bestechungsgeldern entgegengenommen und auf Schweizer Bankkonten geparkt zu haben..............http://www.tagesschau.de/ausland/waffendealgriechenland100.html
    5/1/14

    ReplyDelete
  14. Αυτοί κυβερνούσαν την Ελλάδα τόσα χρόνια!.....

    Του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΗΛ. ΛΕΤΤΑ


    Ο πρώην βουλευτής και υπουργός επί σειρά ετών σε κυβερνήσεις της Ν.Δ. Μιχάλης Λιάπης, το χαϊδεμένο παιδί του αείμνηστου Κων/νου Καραμανλή, άργησε, αλλά τελικά έκανε το… θαύμα του!
    Χτυπημένος... και αυτός, καθώς ομολόγησε στους αστυνομικούς, από την οικονομική κρίση, με μηνιαίο εισόδημα άνω των 10.000 ευρώ και με 18 πανάκριβα 18 ακίνητα στην κατοχή του, προσπάθησε να ξεπεράσει... τη φτώχεια με παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., που κόντεψαν να ξεπεράσουν και το αδίκημα του πλημμελήματος!
    Οδήγησε στην Αθήνα το πανάκριβο τζιπ του με πλαστές πινακίδες, χωρίς ασφάλεια και χωρίς άδεια κυκλοφορίας και δίπλωμα, παραβίασε ΣΤΟΠ, αλλά για κακή του τύχη συνελήφθη από Αστυνομικούς της Τροχαίας, οι οποίοι, προς τιμήν τους, εξετέλεσαν το καθήκον τους στο ακέραιο, χωρίς να υπολογίσουν, την πάλαι ποτέ υπουργική του θητεία.
    Σταμάτησαν τον χαρακτηριστικό αυτόν άντρα της πολιτικής «σκακιέρας», του έκαναν έλεγχο, διεπίστωσαν την πληθώρα των παραβάσεών του και αμέσως έθεσαν σε ενέργεια το νόμο. Του φόρεσαν τα βραχιόλια του εγκληματία, τις χειροπέδες και ως κακούργος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, όπου του απαγγέλθηκε το κατηγορητήριο, σε βαθμό πλημμελήματος και ορίστηκε η αυτόφωρη διαδικασία, για την καταδίκη του. Ζήτησε όμως 48ωρη προθεσμία, την οποία και έλαβε για να ετοιμάσει την απολογία του.
    Δυστυχώς όμως, ο ασυνείδητος και αδιάντροπος πολιτικός, αντί να παρουσιαστεί στο δικαστήριο μετά την παρέλευση της προθεσμίας, ζήτησε διά του συνηγόρου του άλλη προθεσμία και μαζί με τη φίλη του, αναχώρησε για τη Μαλαισία, προκειμένου να… ξεσκάσει και να διασκεδάσει τις παραβάσεις του και την αδιαντροπία του! «Θου Κύριε φυλακή τω στόματί μου»!
    Βλέπετε ο... μεγάλος πολιτικός Μιχάλης Λιάπης, είχε να πληρώσει 300 ευρώ τη βραδιά στο πεντάστερο ξενοδοχείο της Μαλαισίας. Για να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας και τα άλλα υποχρεωτικά, για την κυκλοφορία του αυτοκινήτου του δεν είχε.
    Η πράξη αυτή του κ. Λιάπη εξόργισε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα και όλοι εξέφραζαν την οργή τους λέγοντας: «Αλίμονό μας, τι άνθρωποι μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια»! Η ποταπή αυτή συμπεριφορά του, δεν απαξίωσε μόνο τη μεγάλη οικογένειά του, αλλά ντρόπιασε με τον χειρότερο τρόπο όλους τους πολιτικούς. Πού είσαι, καημένε Κων/νε Καραμανλή, να δεις την συμπεριφορά του αγαπημένου σου ανιψιού!
    Την ίδια εβδομάδα, εκτός από την ανεπάντεχη συμπεριφορά του κ. Λιάπη είχαμε και άλλα φαινόμενα κακοπιστίας πολιτικών. Η δημοσίευση του πόθεν έσχες των βουλευτών μας δημιούργησε στον ελληνικό λαό που δεινοπαθεί από την κρίση αλγεινές εντυπώσεις.
    Ενώ πολλοί Έλληνες στερούνται ακόμη και τον επιούσιον, κάποιοι ουκ ολίγοι δυστυχώς, από αυτούς που μας κυβέρνησαν αρκετά χρόνια και είναι αίτιοι της κρίσης και γενικά της διαφθοράς, πλημμυρίζουν στον πλούτο και την ευμάρεια.
    Εκατομμύρια καταθέσεις, τόσο στις Ελληνικές Τράπεζες, όσο και στις Τράπεζες του εξωτερικού, ανήκουν σε πολλούς πολιτικούς της πατρίδας μας. Δεν είδα όμως κανέναν από αυτούς, με τον αμύθητο πλούτο να στρέψει το κεφάλι προς κάποιο φτωχό και να του προσφέρει βοήθεια.
    Ο λαός μας αγανακτεί, όταν ακούει κάποιων πολιτικών τα ονόματα, που μας κυβέρνησαν πολλά χρόνια, όπως των Τζοχατζοπουλαίων, των Παπαντωνίων, των Μαντέληδων, των Κάντων και τόσων άλλων, που για να γραφούν τα ονόματά τους απαιτούνται αμέτρητα μέτρα χαρτιού!...................http://www.proinoslogos.gr/component/content/article/35/22781
    4/1/14

    ReplyDelete
  15. Η Μεγάλη του Γένους Κλοπή...

    Του Γιώργου Κράλογλου

    Το 1975 μέχρι το 1995 μας βούτηξαν 1 τρισ. δραχμές για τους αφισοκολλητές «κρατικούς βιομήχανους» που τα σπατάλησαν σε 33 προβληματικές βιομηχανίες χωρίς να ανοίξει μύτη . Μέχρι το 2009 έφαγαν ότι βάλαμε στο χρηματιστήριο και βγήκαν λάδι. Το 2009 μέχρι το 2013 μας έφαγαν όσα μπόρεσαν σε ομόλογα, μισθούς και συντάξεις. Από το 2014 μας τρώνε και τα σπίτια.

    Το «τυράκι» για να βουτήξουν ό,τι προλαβαίνουν και από τα σπίτια είναι η μείωση του φόρου μεταβίβασης που πληρώνει ο αγοραστής. Η «φάκα» είναι ο φόρος υπεραξίας (από την τιμή κτήσης) του σπιτιού που πουλάει ακόμη και ο εξαθλιωμένος ιδιοκτήτης για να κάνει εγχείριση ή να νοσηλευτεί.

    Η «λογική» τους είναι ότι δεν πρέπει να κερδίσεις απολύτως τίποτε γιατί έχεις αναγκαστικό συνεταίρο την ελληνική σοβιετία που εκδικείται κάθε μορφής ιδιοκτησία και ειδικά κάθε μορφής κέρδος από ιδιοκτησία. Έστω και αν το σπίτι το αγόρασες πριν μισό αιώνα ή το κληρονόμησες από τον πατέρα σου που το πήρε τότε.

    Το πρόβλημά μας όμως δεν είναι μόνο η σοβιετική αντίληψη στην οικονομία και την πολιτική του τόπου.

    Είναι ότι την Μεγάλη του Γένους Κλοπή… την κάνουν όλοι αυτοί που εμείς επιλέγουμε ως πολιτικούς και με την κάλυψη της Βουλής, του βουλευτή και του υπουργού μας κλέβουν με πάθος και χωρίς φόβο...

    Και να πως μας κλέβουν σύμφωνα με όσα οι ίδιοι μας «αφηγούνται».

    Την 20ετία 1975-1995 πληρώσαμε όσα-όσα για να βουτήξουν (μετοχοποίηση χρεών και κοινωνικοποίηση το είπαν) όποια επιχείρηση (για κλείσιμο) έβρισκαν μπροστά τους προκειμένου να την χαρίσουν στις συντεχνίες, τους δικτατορίσκους συνδικαλιστές και τις κλαδικές ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. ώστε να φάνε ό,τι προλάβουν μέχρι να τις πετάξουν στα σκουπίδια… όπως και έγινε.

    Αφισοκολλητές, κακομοίρηδες, επαγγελματίες εργατοπατέρες, κλακαδόροι και άλλοι τυχάρπαστοι έγιναν τότε νοματαίοι... με σπίτια και αυτοκίνητα που ούτε είχαν περάσει από την φαντασία τους

    Αποκλειστικοί χρηματοδότες της ρεμούλας αυτής ήταν η μεσαία τάξη των εργαζομένων και των επαγγελματιών του ιδιωτικού τομέα που πλήρωναν κανονικά (από τους μισθούς τους) φόρους και εισφορές σε ΙΚΑ και ΤΕΒΕ. Τα υπόλοιπα τα βρήκαμε από δανεικά.......http://www.capital.gr/news.asp?id=1934845
    7/1/14

    ReplyDelete
  16. Δεκαπέντε εντάλματα σύλληψης για τα θαλασσοδάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου....

    Δεκαπέντε εντάλματα σύλληψης σε βάρος γνωστών επιχειρηματιών και πρώην στελεχών της διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου εξέδωσε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, σχετικά με την υπόθεση των επισφαλών δανείων που είχε εκδόσει το ίδρυμα και τα οποία είχαν αποτελέσει το αντικείμενο εκτεταμένης έρευνας της Δικαιοσύνης.
    Δεκαπέντε εντάλματα σύλληψης για τα θαλασσοδάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

    Οπως είχε αποκαλύψει το «Εθνος της Κυριακής» από τον περασμένο Ιούλιο, το πάρτι είχε εντοπίσει η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και η «μαύρη τρύπα» υπολογίζεται σε 500 εκατομμύρια ευρώ.

    Τα χρηματικά ποσά εκτιμάται ότι μεταφέρθηκαν και διακινήθηκαν μέσω του τραπεζικού συστήματος με τρόπο ώστε να κρυφτεί η εγκληματική τους προέλευση, αλλά και για να δεσμευτούν τα χρήματα, καθώς - όπως αναφέρεται - «το εγκληματικό προϊόν απεκρύβη τελικά και δεν είναι δυνατή δέσμευσή του».

    Η αρχή έγινε με την αποκάλυψη δύο συμβάσεων ομολογιακών δανείων, τις οποίες το ΤΤ σύναψε στις 23 Μαρτίου και στις 12 Αυγούστου 2009, για ποσά 7.000.000 και 10.000.000 ευρώ αντίστοιχα, με την εταιρεία «C and C International Ανώνυμος Εταιρεία, Εμπορική, Ξενοδοχειακή, Τουριστική και Εταιρεία Συμμετοχών», συμφερόντων των επιχειρηματιών Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα.

    Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Αρχή, εκτός από τα δάνεια των 17 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία - σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σχετικό πόρισμα - «έχουν καταστεί ανεπίδεκτα εισπράξεως», το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο φέρεται ότι χρηματοδότησε για δεύτερη φορά τρεις ακόμη εταιρείες των ίδιων επιχειρηματιών με ποσά συνολικού ύψους 2.385.000 ευρώ.

    Το συνολικό ύψος της ζημιάς του ΤΤ υπολογίζεται σε 19.885.000 ευρώ, ενώ το σχετικό πόρισμα της Αρχής αποτελεί «πιλότο» για τη συνέχεια της έρευνας και τον εντοπισμό και των υπολοίπων χαριστικών δανείων, που δόθηκαν σε «φίλους και ημέτερους» από τις διοικήσεις και άλλων τραπεζών και φέρονται να ανέρχονται σε περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ!
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63944976
    8/1/14

    ReplyDelete
  17. More Arrests: Greece Makes Progress on Arms Deal Corruption....

    Greek prosecutors last week arrested two more people suspected of having taken bribes from German armaments firms during the last decade. The detentions are the latest in the country's intensified efforts to go after corrupt, high-ranking officials.

    The case involving German firms that allegedly payed bribes to Greek officials in exchange for arms deals is not new. Years ago, prosecutors in the northern German city of Kiel launched an investigation into top managers at the Kiel-based HDW shipyard on suspicion of corruption. But a lack of cooperation by Greek authorities led to the investigation being abandoned...............http://www.spiegel.de/international/europe/greece-arrests-two-suspects-in-submarine-bribery-case-a-944446.html
    20/1/14

    ReplyDelete
  18. «Δεν υπήρχαν προμήθειες δίχως πάρτι μίζας»...

    Κι ενώ τα χοντρά πακέτα από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων βρίσκονται καλά κρυμμένα στις offshore ανά τον κόσμο, προσπαθούμε μέσα σ΄ ένα θολό τοπίο να καταμερίσουμε ευθύνες σ’ αυτό το μεγάλο πανηγύρι εκμαυλισμού. Σε πολιτικούς, ιδιώτες, αξιωματικούς αποστράτους και εν ενεργεία. Ο αρχιπλοίαρχος ε.α και συγγραφέας Αντώνης Κακαράς, ο οποίος έχει υπηρετήσει επί δεκαετία στο ΓΕΝ, μιλάει γι’ αυτό το γαϊτανάκι διαφθοράς με το οποίο το κυβερνητικό πολιτικό σύστημα μπόλιασε τις Ενοπλες Δυνάμεις.
    «Από την γκρίζα περίοδο του Κοσκωτά μέχρι τις σημερινές αποκαλύψεις περί τα εξοπλιστικά, μικροί και μεγάλοι, αναλόγως το πόστο τους, λαδώνονται πάντα μέσω offshore (στις περιπτώσεις σοβαρών ποσών) από τους αντιπροσώπους ή απ’ ευθείας από τις εταιρείες κατασκευών για να διευθετηθεί γρήγορα κάθε ζήτημα της προμήθειας. Εκμαυλισμένος δεν είναι αυτός που υπηρετεί στο γραφείο του αντιπροσώπου της HDV, αλλά ο αξιωματικός στη διεύθυνση προδιαγραφών που δωροδοκείται για να παραποιήσει στοιχεία και να προβάλει το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα. Μην ξεχνάμε ότι έμπορος είναι ο κατασκευαστής και όχι ο μεσάζων. Ο Ευθυμίου, για παράδειγμα, που δηλώνει τη «νόμιμη» αμοιβή του στην Εφορία. Ακούω ονόματα, αλλά ποιος είναι σίγουρος; Οποιος κι αν τιμωρηθεί δεν υπάρχει περίπτωση το σύστημα να στραφεί εναντίον των… σωθικών του. Γι’ αυτό οι αποκαλύψεις δεν με συγκινούν. Πιστεύω ότι οι μίζες –όχι η προμήθεια του μεσάζοντα– για τα υποβρύχια δεν ήταν 70 εκατομμύρια, αλλά πολύ παραπάνω. Τη μία μέρα η Μέρκελ αποκαλούσε τους Ελληνες απαράδεκτους και την επομένη μας αποκαλούσε συνεπείς… Γιατί; Επειδή το βράδυ μεσολάβησε μια παραγγελία οπλικών συστημάτων, ίσως τα Λέοπαρντ…»................http://www.efsyn.gr/?p=169452
    27/1/13

    ReplyDelete
  19. Former CEO of Greek Postal Bank extradited to face charges after arrest in Turkey...

    The former chief executive of the Hellenic Postbank, being investigated over an unsecured loans scandal, returned to Greece on Feb. 5 to face charges following his arrest in Istanbul last month, officials said.

    Angelos Filippidis was arrested at Athens airport and will be taken to a prosecutor later in the day, a justice source told AFP.

    He had been arrested in Turkey in January under an international warrant and spent the ensuing three weeks in an Istanbul prison.

    Filippidis has denied any wrongdoing, noting that the loans were issued with unanimous decisions by the Hellenic Postbank board. An unsecured loan is particularly advantageous to the borrower since no guarantee or collateral is required.

    Over twenty people have been charged in the probe into losses by the bank of over 400 million euros ($541 million)............http://www.hurriyetdailynews.com/former-ceo-of-greek-postal-bank-extradited-to-face-charges-after-arrest-in-turkey.aspx?pageID=238&nID=62037&NewsCatID=345
    5/2/14

    ReplyDelete
    Replies
    1. Grèce: l'ex-Pdg d'une banque arrêté pour fraude après son retour dans le pays....

      L'ex-Pdg de la banque postale grecque (TT), recherché pour son rôle dans une affaire retentissante de fraude, a été arrêté mercredi à l'aéroport d'Athènes après son retour de Turquie, a-t-on appris de source judiciaire.

      Anguelos Filippidis doit être transféré devant le parquet d'Athènes, selon la même source.

      Il avait été arrêté en janvier à Istanbul et placé en détention provisoire pendant trois semaines, en vertu d'un mandat international issu à la suite des poursuites pénales lancées à son encontre par la justice grecque pour des prêts de complaisance sans garantie de plusieurs millions accordés à des hommes d'affaires en Grèce.

      L'accusé a nié ces accusations en soulignant que les prêts ont été accordés à la suite des décisions prises à l'unanimité par le conseil d'administration de la TT.............http://www.rtl.be/info/monde/europe/1067116/grece-l-ex-pdg-d-une-banque-arrete-pour-fraude-apres-son-retour-dans-le-pays
      5/2/14

      Delete
  20. NY Times για εξοπλιστικά: Έχει χαθεί το μέτρημα με τις μίζες.....

    Νέα Υόρκη: Εκτενές ρεπορτάζ για τη διαφθορά στην Ελλάδα με αφορμή την ομολογία Κάντα για τα εξοπλιστικά φιλοξένησαν στο εξώφυλλό τους οι «New York Times»: «Η διαφθορά ήταν τόσο εκτεταμένη εντός του ελληνικού Πενταγώνου, που, ακόμα κι ένας σχετικά χαμηλός στην ιεραρχία αξιωματούχος -ο Α. Κάντας- μπορούσε να συγκεντρώσει 19 εκατομμύρια δολάρια, μόλις μέσα σε 5 χρόνια σ' αυτή τη θέση».

    Το κείμενο έχει τίτλο «Τόσες πολλές μίζες, που ένας αξιωματούχος δεν μπορεί ούτε καν να τις θυμηθεί όλες». Στην ανταπόκριση από την Αθήνα παρουσιάζονται στοιχεία σχετικά με τη δραστηριότητα του κ. Κάντα, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι χρηματίστηκε για 12 εξοπλιστικά συμβόλαια, καθώς και για το πως διακινούσε τα χρήματα μεταξύ λογαριασμών του εξωτερικού, όπως επισημαίνεται.........- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/184440/ny-times-gia-exoplistika-echei-chathei-to-metrima-me-tis-mizes#sthash.CE7w5IQU.dpuf
    9/2/14

    ReplyDelete
  21. Στο στόχαστρο οι μίζες στην Ελλάδα ...

    Μετά από παράκληση της Αθήνας, η εισαγγελία του Μονάχου έκανε έφοδο στα γραφεία της κατασκευάστριας των τανκς Leopard, KMW με αφορμή τις έρευνες των ελληνικών εισαγγελικών αρχών για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος.

    Η εισαγγελία του Μονάχου πραγματοποίησε αυτή την εβδομάδα έρευνα στα γραφεία της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας Krauss-Maffei-Wegmann (KMW), στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας. Αφορμή οι υποψίες για την καταβολή προμηθειών σε Έλληνες δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι, την τελευταία δεκαετία γνωμοδότησαν υπέρ της αγοράς τεθωρακισμένων τύπου Leopard 2 συνολικού ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Όπως μεταδίδουν οι γερμανικές δημόσιες ραδιοφωνίες NDR, WDR και δημοσιεύει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung η έρευνα της εισαγγελίας του Μονάχου έγινε μετά από παράκληση των εισαγγελικών αρχών στην Αθήνα.

    Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης στο μικροσκόπιο των ελληνικών εισαγγελικών αρχών βρίσκεται και η αγορά από την KMW των οβιδοβόλων PzH 2000 για σχεδόν 190 εκατομμύρια ευρώ. Τόσο στην περίπτωση των Leopard όσο και στην περίπτωση των PzH 2000 αρμόδιοι για αμυντικές προμήθειες και υπάλληλοι του στρατού στην Ελλάδα ενδέχεται να έλαβαν μίζες από μεσάζοντες. Μέχρι σήμερα πάντως η γερμανική αμυντική βιομηχανία KMW απορρίπτει όλες τις σε βάρος της κατηγορίες..................http://dw.de/p/1Do5A
    15/11/14

    ReplyDelete
  22. Στη Δικαιοσύνη παραπέμπεται ο Γ. Καρατζαφέρης ...

    Στον αρμόδιο εισαγγελέα εφετών παραπέμπεται ομοφώνως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης με απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου του «Πόθεν Έσχες» για ανακριβή δήλωση και παράνομη συμμετοχή σε off-shore.

    Επίσης, ζητείται καταλογισμός από το Ελεγκτικό Συνέδριο των δυο επίμαχων εμβασμάτων που φέρεται να κατέληξαν στην υπεράκτια εταιρεία Catalina Ltd. συμφερόντων του κ. Καρατζαφέρη, ύψους 1,65 εκατ. ευρώ, ως παρανόμως κτηθέντος, ώστε να περιέλθει το ποσό αυτό στο Δημόσιο.

    Όπως προκύπτει στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δεν έχει αναφέρει μετά το 1993 την υπεράκτια εταιρεία «Catalina» που κατείχε αρχικά με το γιό του, αλλά ούτε και τη δεύτερη εταιρεία με την ονομασία «Hommeric» που απέκτησε στη συνέχεια.

    Υπενθυμίζεται ότι απαγόρευση κατοχής off shore εταιρείας, ισχύει για τους βουλευτές από το 2003, ενώ με διάταξη του 2010 η απαγόρευση συμπεριέλαβε ρητά και ενδεχόμενα παρένθετα πρόσωπα.
    http://www.elzoni.gr/html/ent/111/ent.50111.asp
    21/11/14

    ReplyDelete
  23. Δεν είμαστε θύματα, είμαστε συνεργοί...

    Ο Καρατζαφέρης και ο Τσοχατζόπουλος αποτελούν χαρακτηριστικά υποδείγματα της ποιότητας των πολιτικών της μεταπολίτευσης. Μπήκαν στην πολιτική φτωχοί και έγιναν πλούσιοι. Τσουκάτος, Μαντέλης, Παπαντωνίου, Παυλίδης, Ρίζος και δεκάδες χιλιάδες άλλοι πολιτικοί και συνδικαλιστές έπονται. Ή μήπως η αριστερά που δεν κυβέρνησε "υιοθετώντας" έναντι ψήφων το δεξί χέρι του Άκη Τσοχατζόπουλου παραμένει έξω από το κάδρο; Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών που διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας από όλα τα κόμματα μπήκε στην πολιτική χωρίς δεκάρα και μόνο στο πόθεν έσχες που δημοσιεύουν στη Βουλή εμφανίζουν περιουσίες εκατομμυρίων................http://www.capital.gr/stoupas/?i=i27112014
    27/11/14

    ReplyDelete
  24. Süddeutsche Zeitung: «Υποψία διαφθοράς» στην αγορά των Λέοπαρντ ...

    Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου επαναφέρει την υπόθεση προμήθειας των γερμανικών αρμάτων τύπου Leopard 2 στην Ελλάδα και κάνει λόγο για «υποψία διαφθοράς».

    Όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα, δύο μεσάζοντες στην αγοραπωλησία έχουν παραδεχθεί πράξεις διαφθοράς, αλλά ένας τρίτος μεσάζοντας, που θα ήταν και ο πιο σημαντικός, αρνείται κάθε εμπλοκή.

    Ωστόσο, ένα ντοκουμέντο από τη Γερμανία φαίνεται να γνωστοποιεί επιβαρυντικά στοιχεία για τον μεσάζοντα αυτό, αλλά και για τον εντολέα του, τη γερμανική εταιρεία Krauss-Maffei- Wegmann.

    Συγκεκριμένα, η Süddeutsche Zeitung, όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, επικαλείται τρισέλιδο σημείωμα ενός μάνατζερ της εταιρείας STN Atlas, που προωθούσε την υπόθεση Leopard 2 στην Ελλάδα, και στο οποίο το στέλεχος της εταιρείας αναφέρει ότι «εκδηλώνεται πλέον έντονη πίεση, ακόμα και πολιτική πίεση, από τους ανταγωνιστές στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Βρετανία και στη Γαλλία, και γι” αυτό οι Γερμανοί θα πρέπει να «συντονίσουν» τις ενέργειές τους, αναζητώντας κατάλληλους «συμβούλους» στην Ελλάδα».
    http://www.crashonline.gr/suddeutsche-zeitung-υποψία-διαφθοράς-στην-αγορά-των/
    3/12/14

    ReplyDelete
  25. Την Καταβολή Μιζών στην Ελλάδα Παραδέχεται η Rheinmetall...

    Για πρώτη φορά μια γερμανική αμυντική βιομηχανία παραδέχεται την καταβολή μιζών για να προωθήσει συμβόλαιό της στο εξωτερικό και μάλιστα στην Ελλάδα. Όπως έγινε γνωστό στην «Κ» και τη Sueddeutsche Zeitung από πηγές της εισαγγελίας της Βρέμης και κύκλους της εταιρείας, η εταιρεία Rheinmetall Defenece Electronics, θυγατρική της εταιρείας του Ντίσελντορφ Rheinmetall AG, προχώρησε σε συμβιβασμό με την εισαγγελία της Βρέμης στην υπόθεση της πώλησης στην Ελλάδα των αντιαεροπορικών συστημάτων Asrad (ύψος σύμβασης 150 εκατ. ευρώ) αποδεχόμενη πληρωμές μιζών από τον αντιπρόσωπό της Πάνο Ευσταθίου ύψους 10 εκατομμυρίων.

    Για την παραδοχή αυτή θα πληρώσει πρόστιμο 300.000 ευρώ, το περιθώριο κέρδους που η εισαγγελία θεωρεί ότι αποκόμισε 36,7 εκατ. και 6,4 εκατ. σε φόρους επειδή τα ποσά των δωροδοκιών είχαν δηλωθεί ως έξοδα επί των πωλήσεων, κάτι που δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια. Συνολικά, η εταιρεία θα πληρώσει για τις «μίζες» στο συμβόλαιο αυτό 43 εκατ. ευρώ.....................http://www.energia.gr/article.asp?art_id=88443
    11/12/14

    ReplyDelete
  26. Οι διαδρομές της μίζας για τα υποβρύχια ...

    Μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ δόθηκαν για την προμήθεια των υποβρυχίων και των ηλεκτρονικών συστημάτων τους. Αυτό καταγράφεται στην πρότασή του εισαγγελέα κ. Ευστάθιου Βεργώνη για την παραπομπή 32 εκ των 34 κατηγορουμένων στην υπόθεση, κυρίως για δωροδοκίες και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

    Σύμφωνα με Το Βήμα, ο τρόπος που διακινήθηκαν τα χρήματα μέσω εταιρειών οι οποίες είχαν ως δικαιούχους εταιρίες, χωρίς έδρα -μόνο ταχυδρομικά κουτιά υπήρχαν-, με μεσάζοντες περιώνυμους τραπεζίτες, μέσω υπεράκτιων και ιδρυμάτων μοιάζει με σενάριο ταινίας. Δείχνει γλαφυρά το πώς οι έλληνες αξιωματούχοι, από υπουργούς μέχρι αξιωματικούς, προσπαθούσαν να κρύψουν τα σκοτεινά ίχνη των δωροδοκιών τους.

    Μίζες 40.000.000 ευρώ που αφορούσαν δωροδοκίες για τις συμβάσεις προμήθειας και εκσυγχρονισμού των υποβρυχίων τύπου 214 και 209 αντίστοιχα, αλλά και των συστημάτων ASRAD καταβάλλονταν από τη γερμανική εταιρεία STN Atlas Elektronik στις εταιρείες συμφερόντων του Πάνου Ευσταθίου, αντιπροσώπου της στην Ελλάδα.

    Όπως εξηγεί στην πρότασή του ο εισαγγελέας κ. Βεργώνης, τα ποσά αυτά διακινήθηκαν μέσω υπεράκτιων εταιρειών με τη μεσολάβηση τρίτων και σε πολλές τράπεζες του εξωτερικού. Μάλιστα την περίοδο 2002-2009 μόνο στην τράπεζα Barclays στη Βρετανία, σύμφωνα πάντα με τον εισαγγελέα, διακινήθηκαν στους λογαριασμούς αυτούς 18.000.000 ευρώ...........................http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231370812
    13/12/14

    ReplyDelete
  27. Ανάλγητοι δανειστές ανεπαρκείς πολιτικοί!....

    Είναι γνωστόν, πως τα κράτη δεν έχουν αισθήματα, παρά μόνον συμφέροντα. Οι Λαοί όμως είναι απαθείς ή ευαίσθητοι και συναισθηματικοί ή σκληροτράχηλοι. Ο Γερμανικός Λαός, στην πλειονότητά του, ανήκει στους τελευταίους. Γερμανοί αξιωματικοί οργάνωσαν τον τουρκικό στρατό, που διέπραξε τις πλέον απάνθρωπες ωμότητες κατά των Ελλήνων, των Αρμενίων και των άλλων μειονοτήτων της Μικράς Ασίας. Γερμανοί αξιωματικοί και στρατιώτες έστρεψαν τα όπλα κατά αμάχου πληθυσμού και εξόντωσαν ολόκληρα χωριά και κωμοπόλεις της ελληνικής υπαίθρου, αλλά και ολόκληρες συνοικίες της πρωτευούσης. Η Γερμανική Μεραρχία «Εντελβάις» αιματοκύλησε την Ήπειρο κατά τα έτη 1943-1944. Μέσα σε λίγους μήνες κατέκαυσε εκατοντάδες χωριά και έκανε τα ολοκαυτώματα στο Κομμένο της Άρτας, στους Λιγκιάδες των Ιωαννίνων και στη Μουσιωτίτσα, ενώ εξολόθρευσε τον εβραϊκό πληθυσμό των Ιωαννίνων και σκότωσε στην Ήπειρο πάνω από 2.500 αμάχους, μεταξύ των οποίων ήσαν γυναίκες, γέροντες και μωρά παιδιά, αλλά και 10.000 Ιταλούς αιχμαλώτους στην Ήπειρο και την Κεφαλονιά.
    Κάθε χρόνο την Πεντηκοστή στο Μίτενβαλντ της Βαυαρίας βετεράνοι του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και νοσταλγοί του ναζιστικού καθεστώτος συναντώνται και θυμούνται τα εγκληματικά κατορθώματα της γερμανικής μεραρχίας «Εντελβάις». Δήμαρχος στην περιοχή υπήρξε ο γιος του αιμοσταγούς συνταγματάρχη Ζάλμινγκερ, ευθυνομένου για τις περισσότερες σφαγές. Η απάνθρωπη θηριωδία των γερμανικών στρατευμάτων εξόντωσε τα χωριά Κάνδανο, Ανώγεια και Διάνο της Κρήτης, την Κλεισούρα της Κοζάνης, τα Καλάβρυτα με 521 νεκρούς, το Δίστομο με 218 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 45 έφηβοι και παιδιά, 20 βρέφη και 114 γυναίκες. Οι Γερμανοί εκτέλεσαν 128 επιστήμονες της Σπάρτης στο Μονοδένδρι για να εκδικηθούν το θάνατο ενός Γερμανού στρατιώτη. Μεταξύ Λεβαδείας και Θηβών εξετέλεσαν 70 ομήρους για τον ίδιο λόγο, ενώ στο Χορτιάτη εξόντωσαν 149 κατοίκους. Τί να αναμείνει η ατυχής Ελλάς από τους γόνους των αξιωματικών και στρατιωτών των στρατευμάτων κατοχής;
    Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ, σε σχετικώς πρόσφατο βιβλίο του, αποκαλύπτει ότι στη Σύνοδο των G7 στον Καναδά το Φεβρουάριο του 2010, η Μέρκελ, ο Σόιμπλε και ο Ντράγκι, είπαν: «Θα δώσουμε στους Έλληνες ένα μάθημα. Είναι φρικτοί, μας είπαν ψέματα και θα τους συντρίψουμε». Εν τούτοις, οι Γερμανοί είναι εκείνοι οι οποίοι καθιέρωσαν την προμήθεια των πολιτικών, προκειμένου να πωλήσουν βιομηχανικά προϊόντα και εξοπλισμούς. Οι πολίτες, πάντως, ευλόγως διερωτώνται: Όταν λέγεται ότι εδόθη ποσόν 1,6 εκατομμυρίων ευρώ σε αναρμόδιο πολιτικό, αν είναι αληθή τα αναγραφόμενα εις τον τύπο, πόσα πρέπει να έχουν δοθεί στους αρμοδίους Υπουργούς, τους υπογράψαντες συμφωνίες αγοράς πολεμικού υλικού;.................. Γράφει ο ΒΑΣ. Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ, Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.....................http://www.proinoslogos.gr/arthrografia/28591-ανάλγητοι-δανειστές-ανεπαρκείς-πολιτικοί
    18/12/14

    ReplyDelete
  28. Η πρόσφατη δικαστική υπόθεση με κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου φέρνει στο φως σημεία και τέρατα για τους λογαριασμούς που συμπεριλαμβάνονται στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ....

    Στην λίστα Λαγκάρντ, εκτός από στρατιωτικούς και δικαστικούς, στις περιπτώσεις του στενού δημοσίου τομέα περιλαμβάνονται και πανεπιστημιακοί, υπάλληλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης και πρώην στελέχη της ΔΕΗ

    Ανάμεσα στα άλλα βλέπουμε και την υπόθεση δημοσίας υπαλλήλου που εμφανίζεται να συνδέεται με τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό ύψους 4 εκ. Ευρώ.

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» η συγκεκριμένη υπάλληλος εργάστηκε στην ΕΥΠ στα μέσα της δεκαετίας του 1980, πριν μεταταχθεί σε υπουργείο.

    Η ίδια καθώς και σύζυγος της που συνδέεται με λογαριασμούς καταθέσεων ύψους 19 εκ. δολαρίων σε τράπεζες του εξωτερικού κλήθηκαν να καταθέσουν στην βουλή.

    Το ρεπορτάζ των Νέων κάνει λόγο για 2,148 λογαριασμούς της λίστας Λαγκάρντ που αφορούν σε πρόσωπα που σχετίζονται με την Ελλάδα, και ανάμεσα σε αυτά συνολικά 34 περιπτώσεις συνδέονται με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα...............http://www.crashonline.gr/τι-συμβαίνει-με-την-λίστα-λαγκάρντ/
    21/3/15

    ReplyDelete
  29. Οι εξηγήσεις που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, για το δημοσίευμα του Βήματος ότι ως δικηγόρος έπαιρνε προμήθεια 12% για την επαναπρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων, μπορεί να κάλυψαν το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά όχι τη αντιπολίτευση. Και σήμερα, Κυριακή, τα κόμματα αντιδρούν με ανακοινώσεις τους.....http://www.huffingtonpost.gr/2015/03/22/politiki-antipoliteush-gia-katrougkalo_n_6919146.html

    ΝΔ

    Επανερχόμενος στο θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης διερωτήθηκε γιατί δεν έχει αποπεμφθεί ακόμη ο κ. Κατρούγκαλος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι καλύπτει τον αναπληρωτή υπουργό. «Όπως φαίνεται, ο αντιμνημονιακός αγώνας για κάποιους ήταν με το αζημίωτο. 12% το κεφάλι», σχολίασε.

    «Όμως ευθύνη δεν έχει μόνο ο κ. Κατρούγκαλος, αλλά και η κυβέρνηση που τον καλύπτει. Όπως αποδεικνύεται το ήξεραν εδώ και καιρό και τον κρατούσαν», πρόσθεσε.

    «Αντί να απολογηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση που έσπευσε βιαστικά και άκριτα να υιοθετήσει το ψευδές δημοσίευμα για τον κ. Κατρούγκαλο, ζητάει και τα ρέστα.Τη στιγμή που οι συκοφαντίες έχουν καταπέσει επιμένει να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα. Ας το καταλάβουν όμως καλά. Η διαφθορά και η διαπλοκή είναι δικό τους μονοπώλιο», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, τονίζοντας ότι «η δικαιοσύνη θα αποδοθεί σύντομα».

    ReplyDelete
  30. Το Ποτάμι...

    Υπάρχει ένα θέμα τάξεως, τονίζει το Ποτάμι. «O κ. Κατρούγκαλος υπηρετεί σε μια κυβερνητική θέση, η οποία έχει διεπαφή με το επάγγελμα που ασκούσε πριν τοποθετηθεί σ’ αυτήν. Για το ζήτημα αυτό πρέπει να δώσει εξηγήσεις τόσο ο ίδιος όσο και ο Πρωθυπουργός, που τον επέλεξε. Να πάψουν να κρύβονται πίσω από διαδικαστικά και νομικά φύλλα συκής» τονίζεται σε ανακοίνωση.

    «Πέραν, όμως, του προσωπικού θέματος υπάρχει ένα άλλο σοβαρότατο θέμα: Έχει να κάνει με το ανεπαρκές πλαίσιο, που ρυθμίζει τα ασυμβίβαστα των βουλευτών/υπουργών με τις λοιπές επαγγελματικές δραστηριότητές τους. Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα, με αφορμή την υπόθεση Κατρούγκαλου να κάνουμε έναν δημόσιο και ειλικρινή διάλογο.

    Το Ποτάμι έχει μιλήσει από νωρίς για την παθογένεια του πολιτικού συστήματος, στο οποίο έχει γίνει κανόνας η αδιαφάνεια, η διαπλοκή μεταξύ κομματικής νομενκλατούρας και κρατικής εξουσίας ή μεταξύ παραγόντων της αγοράς και κρατικής εξουσίας. Δε θα πρέπει το πολιτικό σύστημα να δίνει την εικόνα ότι κρύβεται πίσω από την ατομική ευθύνη καθενός, που ανά καιρούς κατηγορείται ότι καταχράστηκε δημόσια εξουσία. Να δείχνει δηλαδή με το δάχτυλο σήμερα τον κ. Κατρούγκαλο και αύριο τον επόμενο και να λέει “εγώ είμαι αθώος του αίματος”. Χρωστάμε στην κοινωνία μία σε βάθος συζήτηση, που πρέπει να γίνει δημόσια, στη Βουλή, και κάθε κόμμα να καταθέσει τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση φαινομένων σύγκρουσης συμφερόντων, ασυμβίβαστων λειτουργιών και επιλογής πολιτικού προσωπικού, ιδίως σε θέσεις του σκληρού πυρήνα της εκτελεστικής εξουσίας»..................http://www.huffingtonpost.gr/2015/03/22/politiki-antipoliteush-gia-katrougkalo_n_6919146.html
    22/3/15

    ReplyDelete
  31. Griechenland will deutsche Rüstungsfirmen klagen ...

    Neue Unstimmigkeiten kurz vor dem Besuch von Griechen-Premier Tsipras in Berlin: Athen will wegen Korruption auf mehrere hundert Millionen Euro klagen.

    ......Auch wenn beide Seiten um Entspannung der Lage bemüht sind, das aktuelle Vorhaben der griechischen Regierung könnte es erschweren. Wie die "Bild"-Zeitung am Montag unter Berufung auf Dokumente des Verteidigungsministeriums berichtet, will man deutsche Rüstungsfirmen verklagen. Diese sollen in Korruptionsfälle verwickelt sein. Namentlich erwähnt wurde unter anderem der deutsch-französische Konzern Eurocopter. Über 41 Millionen an Schwarzgeld sollen geflossen sein. 15 weitere Fälle sollen derzeit untersucht werden.......http://diepresse.com/home/politik/eu/4691631/Griechenland-will-deutsche-Rustungsfirmen-klagen-?from=rss
    23/3/15

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin