Monday, February 7, 2011

Ή εμείς ή κανείς!...

    Αυτές τις μέρες γίνονται συζητήσεις σε επίπεδο κορυφής στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την οικονομική της ομοιογένεια. Το βασικό χαρακτηριστικό της πρότασης του Γαλλογερμανικού άξονα είναι η εξομοίωση όλων των ευρωπαϊκών οικονομιών με βάση τη Γερμανική. Αξιώνουν μάλιστα από την Ελλάδα να ενσωματώσει στο σύνταγμά της την πολιτική αυτή!
Την πολιτική που γνωρίσαμε με το μνημόνιο. Την πολιτική της πλήρους καταστροφής της παραγωγικής δυνατότητας της μεσαίας τάξης. Μόνο και μόνο για να δείχνουν καλοί οι ¨δείκτες¨ τους.
Αυτό σημαίνει, Έλληνα πολίτη, πως η πολιτική του μνημονίου γίνεται μόνιμη. Το είπε άλλωστε και ο κ. Παπακωνσταντίνου προ ημερών, η λιτότητα θα συνεχιστεί. Μάλλον επ’ άπειρον. Η δύναμη της ελληνικής οικονομίας αποστραγγίζεται. Οι δυνατότητες για αυτόνομες επενδύσεις εξαλείφονται. Η ελπίδες για την ανάπτυξη εξανεμίζονται. Οι Έλληνες θα πάψουν να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις μικρές εκείνες επενδύσεις που θα τους κάνουν αφεντικά στη δουλειά τους. Το μέλλον επιφυλάσσει σε όλους μας το ρόλο του υπάλληλου.
Το ξέρουν αυτό οι ¨δανειστές¨; Σαφώς! Τους ενδιαφέρει η δυναμική της μεσαίας ελληνικής τάξης; Καθόλου!
Το μόνο που πραγματικά τους απασχολεί είναι η δημοσιονομική κατάσταση και η εξασφάλιση των δανεικών. Το έχουμε αντιληφθεί πλήρως τους μήνες του μνημονίου. Τους είναι μάλιστα και θελκτική η προοπτική να έλθουν μετά να επενδύσουν σε μια χώρα που οι κάτοικοί της δεν θα έχουν τη δυνατότητα επενδύσεων. Για να μπορέσουν να μονοπωλήσουν την ελληνική αγορά. Και επειδή η Ελλάδα δεν είναι ούτε Βουλγαρία, ούτε Ρουμανία, να έχουν για υπαλλήλους Έλληνες πτυχιούχους με μισθούς υποπολλαπλάσιους από τους αντίστοιχους των πτυχιούχων στις χώρες τους.
Χιλιοειπωμένα αυτά και τα ξέρουμε πλέον όλοι. Και την απάντηση τη σιγοψιθυρίζουμε επίσης.
Ή εμείς οι Έλληνες θα βγούμε από τη δύσκολη θέση, ή κανείς δεν θα έρθει να μας βγάλει και θα παραμένουμε στη γωνία. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε τον από μηχανής θεό από τη Δύση να μας σώσει. Δεν θα το κάνει. Μόνοι μας θα πρέπει να δουλέψουμε και να παράγουμε τον απαιτούμενο πλούτο και για να ξεχρεώσουμε αλλά και για να οικοδομήσουμε ένα κοινωνικό κράτος. Όχι σαν αυτό του ΠΑΣΟΚ που στρεβλά το έχτισε και τώρα εξίσου στρεβλά το γκρεμίζει κοιτώντας να διασώσει αν είναι δυνατόν τις αργομισθίες των ημετέρων του και να το κάνει πλήρως πλέον αναποτελεσματικό.
Αν μόνοι μας δεν αρχίσουμε να μπαίνουμε στη διαδικασία της παραγωγής πλούτου ποτέ δεν θα βγούμε από το περιθώριο της οικονομικής κρίσης. Και για αυτό θέλουμε μια κυβέρνηση σύμμαχό μας στον αγώνα αυτό. Μια κυβέρνηση χωρίς ομφάλιους λώρους με τη μηντιακή ελίτ της χώρας. Μια κυβέρνηση που δεν θα ζητιανεύει τη βοήθεια της ΕΕ και του ΔΝΤ πριν εξαντλήσει τα περιθώρια δικών της προσπαθειών και κινήσεων. Μια κυβέρνηση που θα βοηθάει τον Έλληνα να επενδύσει και να παράγει.
Στηρίζουμε, ειδικά τώρα, τις πολιτικές δυνάμεις που σκοπό έχουν να βγάλουν την ελληνική μεσαία τάξη από το περιθώριο και να της δώσουν τη δυνατότητα να γίνει μια πραγματική αστική τάξη η οποία θα παρεμβαίνει και θα μπορεί να δημιουργεί. Τις πολιτικές δυνάμεις που δεν θέλουν τα λαϊκά στρώματα δέσμια των όποιων συνδικαλιστικών ηγεσιών που στηρίζουν στην ουσία το σημερινό καθεστώς επενδύοντας στον ¨κοινωνικό αυτοματισμό¨. Σε μια κυβέρνηση που δεν θα έχει τα πανεπιστήμια της να ασχολούνται με την κατανομή των κρατικών κονδυλίων και να κάνουν μικροπολιτική για να διατηρήσουν την όποια εξουσία προκύπτει από τη στρέβλωση της ¨αυτοδιοίκησης¨των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ. Σε μια κυβέρνηση που δεν αλλάζει την ιστορία όταν αυτή δεν τη βολεύει.
Είμαστε μόνοι μας και μόνοι μας θα τα καταφέρουμε. Και ας μην πιστεύουν οι διαχειριστές της εξουσίας ότι εδώ δεν είναι Αίγυπτος και Τυνησία που ο κόσμος βγήκε να διαδηλώσει επειδή πείναγε. Στην Ελλάδα μπορεί να μην πεινάμε, αλλά έχουμε να παλέψουμε για τις ελπίδες μας. Και θα το κάνουμε! Μεταξύ άλλων και με την ψήφο μας στις εκλογές. Όποτε κι αν γίνουν.
Κάσσανδρος ο Κυανός

πηγη

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin