Monday, September 19, 2011

Οι νέοι “Τριάκοντα Τύραννοι” ...

Του Στέλιου Παπαθεμελή
 
Οι Τριάντα της ευρωπαϊκής task force, είναι οι νέοι “Τριάκοντα Τύραννοι”. Εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα για να επιβλέψουν την πιστή εκτέλεση του Μεσοπροθέσμου εξ’ ονόματος της Κομισιόν για λογαριασμό των δανειστών μας για τους οποίους και μόνο αγρυπνεί η Επιτροπή.
Το “έργο” έχει ξαναπαιχθεί σ’ αυτόν τον τόπο, τέτοιοι που είναι οι ηγέτες του. Στις αρχές της δεκαετίας του 1950 – προς εκείνη μας σπρώχνουν μανιωδώς τα μέτρα των τροϊκανών – ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα ενημερώνει την Κυβέρνησή του για τα της παρακολούθησης της εφαρμογής του Σχεδίου Μάρσαλ στην Τουρκία ως εξής:
“Οι Τούρκοι είναι ένας υπερήφανος λαός και αυτό που κάναμε στην Αθήνα, να τοποθετήσουμε εκπρόσωπό μας σε κάθε υπουργείο, δεν μπορούμε να το κάνουμε εδώ. Γι’ αυτό η παρακολούθηση του προγράμματος θα γίνει πολύ διακριτικά και μέσω της πρεσβείας μας”. Ο εστί μεθερμηνευόμενον ότι οι Έλληνες, δεν είναι υπερήφανος λαός. Εξού και μας συμπεριφέρονται ως δούλους.
Η Κυβέρνησή μας τελεί υπό επιτροπείαν και όπως κάθε επιτροπευμένος, αποστερείται της διοικήσεως των του οίκου του.  Μόνο που ενώ στο αστικό δίκαιο η επιτροπεία ασκείται προς το συμφέρον του επιτροπευμένου, εδώ ασκείται προς το συμφέρον του επιτρόπου!
Ο Πιττακός αποφαίνονταν ότι καθήκον των συνετών, είναι να προλαβαίνουν το κακό και των ανδρείων, αν συμβεί, να το διορθώνουν. Οι ημέτεροι ούτε συνετοί, ούτε ανδρείοι ανεδείχθησαν.
“Προσέχετε”, γράφει ο αλησμόνητος Κώστας Μόντης, “ποιοι μας συμβουλεύουν, προσέχετε ποιους στεκόμαστε κι ακούμε”!
Μας αιφνιδίασε, εν’ τούτοις θετικά προχθές ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Τζέφρυ Σακς (Βήμα 11/9/11):
-“Η Ελλάδα πρέπει να δράσει(…) αλλά δεν μπορούν να της ζητούν το αδύνατο. (…) Η Ελλάδα πρέπει να πει όχι. Ως εδώ και μη παρέκει. Αν μας πιέσετε περισσότερο θα οδηγηθούμε σε χρεοκοπία και δεν θα ωφελήσει κανένα (…) υπάρχουν όρια και δεν μπορούμε να καταστρέψουμε τη χώρα μας”.
Ποιους όμως επιτέλους ακούει ο Παπανδρέου; Ποιοι του σφύριξαν το απίστευτο “στόχος μας είναι να υπάρχει ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια”! Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου!
Η κυβέρνηση σέρνεται πίσω απ’ τα κελεύσματα της Τρόικας και αδυνατεί να δράσει εναλλακτικά.
Η χώρα χρειάζεται μια ρωμαλέα στρατηγική εξόδου από τη Κρίση για μια δυναμική αναχαίτιση του Κακού.
Ευφυέστεροι οι Κύπριοι αντί του ΔΝΤ πήγαν στη Ρωσία όπου βρήκαν τα 2 δισ. €. Ο δικός μας πήγε εκεί, είδε και απήλθε… Άλλο το σχέδιό του.
Σοφότερος ο Λατίνος Μπερλουσκόνι πάει όχι στις αναξιόπιστες Βρυξέλλες, αλλά στο Πεκίνο από το οποίο, και τη Μόσχα παραιτήθηκε με τη βούλα του Μνημονίου η Ελλάδα.
Οι “Τριάκοντα” επισπεύδουν τις περιβόητες ιδιωτικοποιήσεις. Άξιοι μαθητές του Milton Friedman προωθούν πυρετωδώς τις καταστροφικές θεωρίες του.
Η κρίση χρέους αντιμετωπίζεται με σμίκρυνση και όχι με γιγάντωση του, που στοχεύουν oι τοκογλύφοι και οι ψευδαδελφοί μας των Βρυξελλών.
Το πολιτικό μας σύστημα κουρασμένο, στραπατσαρισμένο και ανήμπορο δεν μπορεί πλέον να εγγυηθεί την έξοδο από την Κρίση. Αυτοί που μας υπήγαγαν εκεί δεν μπορούν να μας βγάλουν από εκεί.
Συντριπτικά μεγάλο και καθημερινά αυξανόμενο ποσοστό τού  λαού μας «αποτάσσεται» τα κατεστημένα κόμματα. Οργίζεται, αγανακτεί, ψάχνεται και ψάχνει…
Πρέπει να βρει τον δρόμο της απελευθέρωσής του, την Οδό Ελευθερίας, και κοινωνικά δίκαιης Ανάπτυξης.
Πολλοί ανήσυχοι και τίμιοι Έλληνες αγανακτούν και εξεγείρονται σήμερα. Άλλοι δρουν ατομικά, άλλοι δημιουργούν γύρω τους ελάσσονες συσπειρώσεις. Κοινόποθούμενο”, η σωτηρία της πατρίδας και το κοινό καλό.
Η επόμενη Βουλή θα είναι μεταβατική, αλλά θα πάρει σοβαρότατες αποφάσεις για τους θεσμούς και το μέλλον του τόπου. Ο δικομματισμός, παρά τα συντριπτικά κατάγματα που έχει δεχθεί, διατηρεί μέγιστη πιθανότητα επιβίωσης όσο οι απεξαρτημένες από αυτόν και τα κατεστημένα κόμματα δυνάμεις παραμένουν διάσπαρτες, ασυντόνιστες και ασυγκρότητες σε ένα ενιαίο Μέτωπο, κατ’ αρχήν εκλογικό. Επείγει όλες αυτές οι δυνάμεις να συσπειρωθούν σε ενιαίο Μέτωπο, έτσι που στην προσεχή Βουλή να υπάρχει ένας κρίσιμος αριθμός βουλευτών που θα εκπροσωπούν τούς ως τώρα ανεκπροσώπητους. Αυτοί θα επιβάλλουν το πρακτέο.
* Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin