Friday, December 2, 2011

Υποκριτικός ο ντόρος για καταθέσεις βουλευτών στο εξωτερικό.

Ανακοίνωση για την αναθέρμανση της αποπροσανατολιστικής συζήτησης για το «πόθεν έσχες» των βουλευτών, εξέδωσε χτες το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, στην οποία σημειώνει:

«Η εκ νέου ανακίνηση της συζήτησης, που δεν μπαίνει στην ουσία, σχετικά με το πόθεν έσχες των βουλευτών είναι αποπροσανατολιστική, συγκαλύπτει τις πραγματικές αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης και επιπλέον δεν αφορά τους βουλευτές του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ επαναφέρει για άλλη μια φορά τις προτάσεις του, που επανειλημμένα έχει διατυπώσει στη Βουλή και που πεισματικά αρνούνται το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να τις αποδεχθούν:
  • Τη μετατροπή των ανώνυμων μετοχών των εταιρειών, των ανώνυμων τίτλων του Δημοσίου και των άλλων χρηματοοικονομικών προϊόντων σε ονομαστικούς, ώστε να μπορεί να ελεγχθεί τι κατέχει ο καθένας.
  • Τον έλεγχο στην εξαγωγή κεφαλαίων από τη χώρα.
  • Την κατάργηση του επιχειρηματικού, του εμπορικού, του τραπεζικού και του φορολογικού απορρήτου ώστε να καθίσταται δυνατή η εξακρίβωση στοιχείων.
Η άρνηση των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων να υιοθετήσουν αυτά τα στοιχειώδη μέτρα ελέγχου που θα διευκόλυναν να αποκαλυφθούν φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς δείχνει και την υποκρισία τους».
Τη σχετική συζήτηση ανατροφοδότησε η πρόσκληση που απηύθυνε χτες η Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών της Βουλής στον ελληνικής καταγωγής βουλευτή της Ελβετίας Ι. Ζησιάδη να προσέλθει εντός 15 ημερών και να καταθέσει ό,τι στοιχεία έχει για καταθέσεις στο εξωτερικό Ελλήνων βουλευτών και πολιτικών προσώπων. Το ζήτημα προέκυψε από μαρτυρία του Ελληνοελβετού βουλευτή σε ελληνική τηλεοπτική εκπομπή και την αναφορά που ακολούθησε προς τον πρόεδρο της Βουλής από τους βουλευτές της ΝΔ Γ. Γιακουμάτο και Κ. Τζαβάρα.
Ο τρόπος με τον οποίο αξιοποιείται η υπόθεση από αστικά κόμματα και τα ΜΜΕ συγκαλύπτει την ουσία. Τη στιγμή που 600 δισ. ευρώ, κλεμμένος ιδρώτας του λαού, βρίσκονται κλειδωμένα στις θυρίδες της ντόπιας πλουτοκρατίας στην Ελβετία, το αστικό πολιτικό προσωπικό επιχειρεί να περιορίσει το ζήτημα στο ενδεχόμενο Ελληνες βουλευτές να διατηρούν καταθετικούς λογαριασμούς στην Ελβετία. Για το θέμα ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος είχε δηλώσει ανέξοδα ότι «εφόσον προκύψουν σχετικά στοιχεία», θα «διαβιβαστούν για τα πολιτικά πρόσωπα στη Βουλή» και για τις «άλλες κατηγορίες προσώπων», συγκεκριμένα για αυτές που υπόκεινται στη δήλωση για το λεγόμενο «πόθεν έσχες», στην αρμόδια Αρχή.

 Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin