Wednesday, December 7, 2011

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ: Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s στη τελευταία του «αξιολόγηση» [1] ρίχνει ολόκληρη την ευρωζώνη σε καθεστώς επιτήρησης. Εκτός των οικονομιστικών αιτιάσεων αυτής της απόφασης που αποτρέπει τις επενδύσεις από το χρηματοπιστωτικό υπερκράτος και τα κοράκια των διεθνών επενδυτών , εντοπίζει το πρόβλημα στο πεδίο της πολιτικής και συγκεκριμένα «στις συνεχιζόμενες πολιτικές διαφωνίες για την αντιμετώπιση της κρίσης και στη διασφάλιση βαθύτερης οικονομικής διακυβέρνησης».

Με λίγα λόγια , το χρηματοπιστωτικό υπερκράτος μαζί με τα κοράκια που το συνοδεύουν ζητά πολιτική δικτατορία με το προσωπείο της σύγκλισης και συναίνεσης των συστημικών πολιτικών δυνάμεων από την αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά. Η δικτατορία που επιθυμούν και μόνο αυτή θα δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης στις λεγόμενες αγορές για να έρθουν στη συνέχεια να καταληστεύσουν τα έθνη , να αρπάξουν σε τιμή ευκαιρίας τον ορυκτό και γεωστρατηγικό τους πλούτο καθώς και την εθνική εργασία με μισθούς πείνας και εξαθλίωσης .
Καλούν τις πολιτικές συμμορίες των ευρωπαϊκών κρατών να αναλάβουν αυτό το ανόσιο έργο, που δεν είναι τίποτα άλλο από την υποβάθμιση της αξίας της εργασίας και την χειραγώγηση της , για να αποπληρωθεί ο σκουπιδόκοσμος των τραπεζών.
Σε απάντηση αυτών των μεθοδεύσεων , οι εθνικές λαϊκές δυνάμεις έχουν ένα καθήκον : Να συνδράμουν με όλη τους τη δύναμη στην ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ τόσο στο οικονομικό όσο και πολιτικό πεδίο.
Από τα ερείπια αυτού του συστήματος θα πάρει πίσω ο λαός ότι του έκλεψαν πατώντας πάνω στα αποκαΐδια της συστημικής νομιμότητας . Μόνο έτσι θα κλείσει παραγωγικά η κρίση που προκάλεσαν οι ίδιοι οι χρηματοπιστωτές για να αναδυθούν νέες ρωμαλέες δυνάμεις στην οικονομία και τη πολιτική .
Η καταστροφή της οικονομικο-πολιτικής τυραννίας είναι η καλύτερη λύση που μπορούν και επιβάλλεται να δώσουν οι λαϊκές δυνάμεις σε όλα τα έθνη της Ευρώπης.

Λουκάς Σταύρου

---------------------------------------------------------------------------
[1] Υπό επιτήρηση και οι 17 της Ευρωζώνης
  
Πρωτοφανής για τα διεθνή οικονομικά δεδομένα χαρακτηρίζεται η ενέργεια του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor’s να θέσει, χθες το βράδυ και μετά το κλείσιμο των αγορών στη Γουόλ Στριτ, το σύνολο της Ευρωζώνης, περιλαμβανομένων ακόμα και των ισχυρών οικονομιών με άριστη αξιολόγηση ΑΑΑ, σε καθεστώς επιτήρησης για πιθανή υποβάθμιση (Credit Watch Negative).


Η ανακοίνωση του διεθνούς οίκου αφορά 15 κράτη μέλη της Ευρωζώνης. Η Κύπρος δεν περιλαμβάνεται στη λίστα επειδή ήδη βρισκόταν σε Credit Watch Negative, και ούτε η Ελλάδα επειδή βρίσκεται ακόμα πιο χαμηλά, στη βαθμίδα CC/Negative.


Ουσιαστικά ο οίκος S&P απειλεί με υποβάθμιση ακόμα και τη Γερμανία, όπως και την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Φινλανδία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο. Οι υπόλοιπες χώρες, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται και η Γαλλία, απειλούνται με υποβάθμιση κατά δύο μονάδες. Στην ανακοίνωση ο οίκος εξηγεί ότι η απόφασή του «πηγάζει από την πεποίθηση ότι οι συστημικές πιέσεις στην Ευρωζώνη έχουν ενισχυθεί τις τελευταίες εβδομάδες, σε βαθμό που δημιουργούν πτωτική πίεση στην πιστοληπτική θέση της Ευρωζώνης ως σύνολο».



Ο οίκος επικαλείται πέντε παράγοντες στους οποίους αποδίδει τις ανησυχίες του για νέους κινδύνους: στις ολοένα και πιο σφιχτές πιστωτικές συνθήκες σε όλη την Ευρωζώνη, στα αυξανόμενα spreads ακόμη και για χώρες με αξιολόγηση ΑΑΑ, στις συνεχιζόμενες πολιτικές διαφωνίες για την αντιμετώπιση της κρίσης και στη διασφάλιση βαθύτερης οικονομικής διακυβέρνησης, και τέλος στα υψηλά ποσοστά χρέους σε πολλά κράτη και στον κίνδυνο ύφεσης στο σύνολο της Ευρωζώνης το 2012.

Το Credit Watch Negative σημαίνει πως ο οίκος S&P δίνει περιθώριο μία στις δύο πιθανότητες να μην υποβαθμίσει τις συγκεκριμένες χώρες κατά τις επόμενες ενενήντα ημέρες. Αναφέρει, μάλιστα, ότι θα εξετάσει τις αξιολογήσεις αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Παρασκευή εννέα Δεκεμβρίου, και θα κινηθεί αναλόγως.

Σημειώνεται ότι η πιθανότητα υποβάθμισης της Γαλλίας αποτελεί ενδεχόμενο που έχει συζητηθεί και δεν εξέπληξε. Ωστόσο, το να αμφισβητηθεί η άριστη πιστοληπτική ικανότητα της Γερμανίας θα προξενούσε όχι μόνο έκπληξη, αλλά ενδεχομένως και νέα «καταιγίδα» στις ήδη ταραγμένες αγορές.
.ikypros.com 

Δραχμή – Ευρώ – Χρέος



No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin