Tuesday, December 27, 2011

Κόλαφος στα φοβικά μας σύνδρομα οι αποκαλύψεις Γιλμάζ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ
Με τα περιορισμένα στοιχεία που είχαν περιέλθει σε γνώση μας το 1994 για τον μεγάλο εμπρησμό της Ρόδου το καλοκαίρι εκείνο, ο τότε Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου με σαφείς υπαινιγμούς, και ο τότε Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και νυν Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής ευθέως και απεριφράστως, κατήγγειλαν το τουρκικό κράτος και παρακράτος για το έγκλημα.
Όταν τον επόμενο καιρό πολλαπλασιάστηκαν τα στοιχεία, ιδίως μετά το επεισόδιο Susurluk (Νοέμβριος 1996)***, όφειλαν οι αρμόδιοι να καταγγείλουν, με όλους τους τρόπους, και να αναδείξουν διεθνώς την αδίστακτη τουρκική εγκληματικότητα.
Δυστυχώς, το κατάπιαμε και αυτό ως να μη συνέβη τίποτα. Γι’ αυτό επαναλαμβάνεται στη διαπασών.
Οι αποκαλύψεις Γιλμάζ αποτελούν κόλαφο στα φοβικά μας σύνδρομα απέναντι στην αδιάκοπη και κλιμακούμενη τουρκική κακουργία.
Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να ξυπνήσουμε; 
Δημοκρατική Αναγέννηση

 ΣΧΕΤΙΚΑ:

1.Ελληνικό ΥΠΕΞ : Η ελληνική πλευρά αναμένει να ενημερωθεί από τις αρμόδιες Αρχές της Τουρκίας για τις δηλώσεις Γιλμάζ

2. Διάβημα μετά τις "πύρινες" δηλώσεις Γιλμάζ

3. Ολόκληρη η επίμαχη συνέντευξη Γιλμάζ.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ(Τουρκικές/Κουρδικές σελίδες ) :

Mesut Yılmaz'dan yangın tornistanı!

Atina'dan ‘Türkiye ormanlarımızı yaktı' tazminatı 

YUNANİSTANLA ORMAN YANGINI KRİZİ

 -----------------------------------------------------------------

 ***Susurluk (Νοέμβριος 1996)

 Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: Οι Τούρκοι παρακρατικοί έκαιγαν τα ελληνικά νησιά - Στόχος του Τούρκου ακροδεξιού μαφιόζου Αμντουλλάχ Τσατλί ήταν και ο εμπρησμός δασών σε ελληνικά νησιά, που υποτίθεται ότι έγιναν σε αντίποινα γιατί “η Ελλάδα βρισκόταν πίσω από τους εμπρησμούς των τουρκικών δασών στο Αιγαίο”. - Κείμενο της 28ης Νοεμβρίου 1996, μετά που ξέσπασε το σκάνδαλο Σουσουρλούκ στην Τουρκία.   • Σημερινή: ΕΙΡΗΣΘΩ: Η Ελλάς σαν Σμύρνη καίγεται - Ένας εχθρός στυγερός και αδίστακτος. Άγνωστος και αθέατος. Και γι’ αυτό πολύ πιο επικίνδυνος, πυρπολεί τη χώρα. Προκαλώντας βιβλική καταστροφή, δεκάδες νεκρούς, εκατοντάδες ανέστιους, χιλιάδες καταστραμμένους και εκατομμύρια τρομοκρατημένους. Δεν το χωρεί ο νους του ανθρώπου ότι πρόκειται για τυχαίες πυρκαγιές. Ή έστω περί μιας δαιμονικής συμπτώσεως τόσο μεγάλης εγκληματικής αμέλειας τόσων πολλών, ταυτοχρόνως, ασυνείδητων και ανεγκέφαλων πυρομανών. Δεν είναι καν το σύνηθες απεχθέστατο προϊόν των κακούργων «οικοπεδοφάγων», καταπατητών της δασικής γης της χώρας. Εδώ πρόκειται περί προσχεδιασμένης μαζικής επίθεσης εμπρησμού της Ελλάδος. Σχέδιο μετατροπής της Ελλάδος σε Σμύρνη του Εικοσιδυό. Ένα σατανικό σχέδιο επίθεσης, που υλοποιείται κατά κυριολεξίαν εμπρηστικώς, απέναντι σ’ ένα κράτος - το ελλαδικό - εντελώς ανίκανο ν’ αντιμετωπίσει μια τέτοια επίθεση. Ένα κράτος που - παρά τα προειδοποιητικά σήματα και τα πύρινα προμηνύματα - δεν κατάφερε έγκαιρα να σχεδιάσει ορθά και να υλοποιήσει αποτελεσματικά την προστασία, απέναντι σε εχθρική επίθεση εμπρησμού της χώρας. Προ δεκαετίας που συγκλόνιζαν στην Τουρκία οι αποκαλύψεις γύρω από το Σκάνδαλο Σουσουρλούκ ‘96 και την χρησιμοποίηση από τις μυστικές υπηρεσίες του βαθέος κράτους, των βρόμικων υπηρεσιών της μαφίας και των Γκρίζων Λύκων, Τούρκοι ακροδεξιοί φασίστες ομολόγησαν ότι διεκπεραίωσαν αποστολές πυρπόλησης των δασών της Ελλάδας. Έκτοτε δεν θα έπρεπε να τεθεί ύψιστη ελλαδική αποστολή η άμυνα απέναντι στους εμπρηστές;
• Καθημερινή: Σουσουρλούκ: το ατύχημα αποκάλυψη των παρακρατικών - Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ σε όλες τις άλλες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ τα παρακλάδια της μυστικής οργάνωσης GLADIO στη δεκαετία του 1980 ατροφούν, στην Τουρκία, η περιβόητη Διεύθυνση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) μετεξελίχθηκε και ενισχύθηκε για να εξυπηρετήσει αμιγώς εθνικούς στόχους. Για την ακρίβεια, το είχε κάνει ήδη, αφού είναι αυτή που έχει πρωτοστατήσει και στο πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης το 1955 και στην ίδρυση της ένοπλης οργάνωσης των Τουρκοκυπρίων ΤΜΤ το 1957.
• Το Βήμα: Το παρακράτος της Τσιλέρ: Ακροδεξιοί, μαφιόζοι και έμποροι ναρκωτικών - Ποιος ήταν ο Αμπντουλά Τσατλί; Το «ομορφόπαιδο», που ανασύρθηκε μέσα από τα συντρίμμια της μαύρης Μερτσέντες στο πολυσυζητημένο ατύχημα του Σουσουρλούκ, δεν ήταν ένας κοινός εκτελεστής στην υπηρεσία της τουρκικής μαφίας, μπλεγμένος στο λαθρεμπόριο ηρωίνης. Νεότερα στοιχεία αμερικανικής προελεύσεως αποκαλύπτουν πως όχι μόνο εργαζόταν για τις μυστικές υπηρεσίες της γείτονος, αλλά η δράση του συνδέεται με μία από τις σκοτεινότερες πτυχές του ΝΑΤΟ: το δίκτυο «Gladio». Από τη «Σφαγή της Πρωτομαγιάς» το 1977 στην Κωνσταντινούπολη ως την απόπειρα δολοφονίας του Πάπα και τις μυστικές επιθέσεις εναντίον των Αρμενίων και των Κούρδων, ο μίτος της ζωής του Τσατλί ξετυλίγει μια παράξενη ιστορία και αποδεικνύει πόσο μακριά φθάνουν τα πλοκάμια του τουρκικού παρακράτους.
• Wikipedia: Γενικά περί του σκανδάλου Σουσουρλούκ 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin