Saturday, January 21, 2012

Όλοι στο πλευρό των δύο Εισαγγελέων! ....

-
Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η ατιμωρησία υπονομεύει την οικονομία της χώρας, τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων της. Η εικόνα της στο εξωτερικό κάθε άλλο παρά κολακευτική είναι αφού ο ίδιος ο τέως πρωθυπουργός της κ. Γ. Παπανδρέου, στην πρώτη του έξοδο στο εξωτερικό δήλωνε επαίσχυντα ότι ηγείται μιας χώρας διεφθαρμένων πολιτών, δίδοντας έτσι την ευκαιρία στους εχθρούς της να την δυσφημίζουν άνετα ως η χώρα της μίζας, της διαπλοκής, των σκανδάλων, της φοροδιαφυγής κ.α.π. όπου η ατιμωρησία αποτελεί τον ισχυρότερο άγραφο νόμο του κράτους, γεγονός που την καθιστούσε πλήρως αναξιόπιστη στους οιουσδήποτε επενδυτές, που τόσο τους χρειάζεται για την ανάπτυξή της.
Ο εύπιστος και πάντα προδομένος, κατά τον εθνικό μας ποιητή, ελληνικός λαός πίστεψε ότι επιτέλους ήρθε η ώρα να βρεθούν και να τιμωρηθούν, παραδειγματικά, όλοι όσοι συνείργησαν (πολιτικοί, μεσάζοντες, προμηθευτές του δημοσίου, φοροκλέπτες, μεγαλοοφειλέτες, επίορκοι αξιωματούχοι και πάσης φύσεως λαμόγια) στη σημερινή κατάντια της χώρας. Δυστυχώς όμως διαψεύσθηκε οικτρά, γιατί κανένας μεγαλοαπατεώνας δεν οδηγήθηκε στη φυλακή, επέστρεψε τα κλεμμένα ή του δημεύθηκε η περιουσία. Η πρόκληση είναι τόσο κραυγαλέα που ακόμα και η Τρόικα, εξαντλώντας κάθε όριο υπομονής, αναγκάσθηκε να πει στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, «επιτέλους βάλτε και κανέναν στη φυλακή...». Όλοι τους απολαμβάνουν τα παρανόμως κτηθέντα υπό καθεστώς πλήρως προστατευομένης ατιμωρησίας. Είμαστε η χώρα με κλεμένα χωρίς κλέφτες!!! Πώς να πιαστούν όμως αυτοί οι λωποδύτες όταν ΟΛΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ; Πού είναι οι έντιμες φωνές των 300 της Βουλής; Γιατί καταπίνουν τη γλώσσα τους; Φοβούνται; Αδιαφορούν; Καιροσκοπούν; Ό,τι κι αν συμβαίνει από τα τρία η σιωπή τους αβίαστα τους χαρακτηρίζει αναξιόπιστους και ως εκ τούτου ανάξιους να εκπροσωπούν το λαό στο Κοινοβούλιο.
Ο λαός απαγοητευμένος, κουρασμένος, αηδιασμένος, αλλά πλήρης οργής και αγανάκτησης για την αλαζονεία, την υποκρισία και τον φαρισαϊσμό των πολιτικών του ταγών, που δεν παύσουν, μονότονα, να επαναλαμβάνουν, ότι θέλουν να λάμψει η δικαιοσύνη, την οποία θέλουν «τυφλή» μόνο για τους άλλους και «το μαχαίρι να φθάσει ως το κόκαλο...» έπαυσε προ πολλού να τους πιστεύει, τους γυρνά την πλάτη, τους φτύνει, τους μουντζώνει και τους περιφρονεί και ενίοτε, άμα λάχει, όπως έλεγε ο Χάρυ Κλυν, τους γιουχάρει, κακώς κατά την ταπεινή μας άποψη.
Η τελευταία και μοναδική ελπίδα για κάθαρση από την κόπρο του Αυγείου του απέμεινε η πανταχόθεν βαλλομένη δικαιοσύνη, την οποία τα σκοτεινά κυκλώματα συμφερόντων και κακουργημάτων αφού σαν πρώτη εξουσία εγκαθίδρυσαν τα ΜΜΕ με δεύτερη και τρίτη τη νομοθετική και εκτελεστική αντίστοιχα, την κατέταξαν τέταρτη κατά σειράν ισχύος αποδυναμώνοντάς την με νόμους και παρανόμους, των οποίων τα παράθυρα και τα παραθυράκια είναι αναρίθμητα, προς κάλυψιν όλων των παρανομιών τους.
Να όμως που μέσα σ’ αυτό το λαβυρινθώδες αλαλούμ της διαπλοκής και των σκανδάλων, σαν «κεραυνός εν αιθρία» τους προέκυψαν δύο θαρραλέοι, έντιμοι, ακέραιοι, αδέκαστοι οικονομικοί Εισαγγελείς, οι οποίοι όρθωσαν το ανάστημά τους, αντιστάθηκαν στις πιέσεις και όταν είδαν τη «νομοθετική...» εξουσία να εφευρίσκει την αποπομπή τους διά της «αναβάθμισης...» δεν δίστασαν να εξαντλήσουν κι αυτοί την αντίδρασή τους προς τους «αθώους...» εμπνευστές της υποβάλλοντας τις παραιτήσεις τους με ταυτόχρονη όμως δημοσιοποίησή τους στον ελληνικό λαό, ο οποίος αμέσως τους αγκάλιασε, τους στήριξε και τους στηρίζει. Κάτω από την οργή του ο αρμόδιος υπουργός αναγκάστηκε ν’ αποσύρει, σαν βρεγμένη γάτα, την πολλαπλώς αμφισβητούμενη πρότασή του που είχε ως στόχο την απομάκρυνση των δύο αυτών λαμπρών Εισαγγελέων. Έτσι, οι έμπειροι αυτοί Εισαγγελείς, που εξαιρετικά ευφυώς προσέφυγαν στη δύναμη της λαϊκής βούλησης για απονομή δικαιοσύνης, κατάφεραν όχι μόνο να γελοιοποιήσουν την ήδη τρωθείσα νομοθετική εξουσία, αλλά και να παραμείνουν στη θέση τους αποφασισμένοι να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο που τους ανατέθηκε και να μπήξουν βαθειά το μαχαίρι, ως το κόκκαλο, αυτή τη φορά.
Είναι, στην προσπάθειά τους αυτή, εντελώς μόνοι, αφού οι τρεις άλλες εξουσίες είναι εναντίον τους. Η νομοθετική με την επιχειρηθείσα «αναβάθμιση...» έδειξε τις προθέσεις της, η εκτελεστική χαρακτηρίζεται ως απρόθυμη να παράσχει τα αιτούμενα στοιχεία και τα ΜΜΕ, σχεδόν όλα, διϋλίζουν τη συμπεριφορά των Εισαγγελέων αν έδωσαν ή δεν έδωσαν ονόματα και αν τα έχουν να τα δώσουν στη δημοσιότητα τώρα αμέσως γιατί, ίδε ίδε ενδιαφέρον..., όπως λένε, ο ελληνικός λαός διψάει και θέλει να λάμψει... όλη η αλήθεια.
Oι Εισαγγελείς όμως και πάλι δεν πέσαν στην παγίδα γιατί αν έδιναν ονόματα όπως άλλωστε απαιτούσαν και συναρμόδιοι υπουργοί, τέως και νυν, τα ΜΜΕ θα εξέτρεπαν και θα παραπλανούσαν την κοινή γνώμη σε θέματα δευτερεύουσης σημασίας (π.χ. εξακρίβωση της τάδε μαρτυρίας, καταθέσεις ή μη αγωγών για να λάμψει και πάλι αυτή η «μαύρη» αλήθεια και άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε...), με στόχο να χαθεί η ουσία και να τρωθεί το κύρος και το ήθος αυτών των τολμηρών «δυναστών», ώστε να τους εμφανίσουν, τελικά, στην κοινή γνώμη και αναξιόπιστους και ασυνεπείς... Άλλωστε πώς θα μπορούσαν να κάμουν τη δουλειά τους και ταυτόχρονα να βομβαρδίζονται από γνωστούς άγνωστους, «παπαγαλάκια», δημοσιογράφους για ασήμαντα περιστατικά με αλλότριους σκοπούς.
Γιατί αυτοί οι ακέραιοι δημοσιογράφοι (όλοι έντιμοι, όλοι δημοκράτες, όλοι αντιστασιακοί, όλοι μη διπλο-τριπλοθεσίτες, όλοι ειλικρινείς στην Εφορία) δεν ξεσηκώθηκαν εναντίον των αρμοδίων υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομικών, που ενώ τους ανέθεσαν βαρύτατο και πολλαπλώς επικίνδυνο έργο τους άφησαν ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΟΝΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΜΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ; Αυτό δείχνει βούληση ταχείας εξιχνίασης των κακουργημάτων ή πρόθεση καθυστέρησης διά της κόπωσης των Εισαγγελέων; Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς οι Εισαγγελείς αποδείχθηκαν χαλκέντεροι εξαιρετικής αντοχής... Μπράβο τους... αυτό μόνο τους αξίζει.
Η μέχρι τούδε  στάση τους τρόμαξε και τρομάζει τους διαπλεκομένους. Τα ΜΜΕ ας μην βιάζονται να μάθουν τώρα ονόματα. Ας έχουν υπομονή. Οι δικαστές έπεισαν την κοινή γνώμη ότι κατά το «έκαστος εφ’ ω ετάχθη» θα πράξουν στο ακέραιο το καθήκον τους και, όταν φορεθούν τα πρώτα βραχιόλια, να είναι βέβαιοι όλοι, ότι αυτοί οι ίδιοι θρασύδειλοι και ψωραλέοι θα προσπαθήσουν να ρίξουν τις ευθύνες σε άλλους ομοίους τους κατά το «όμοιος ομοίω αεί πελάζει...» και τότε θα κλάψει και το «παρδαλό κατσίκι».
Τη δύναμή τους την αντλούν πλέον από τη βούληση του ελληνικού λαού να δει επιτέλους και κάποιους από αυτούς τους «λεβέντες...» πίσω από τα σίδερα.
Η προσπάθεια αποπομπής τους κατέληξε «μπούμεραγκ» για τους εμπνευστές της και τώρα, όντας υπό την άγρυπνη προστασία σύσσωμου του ελληνικού λαού, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα τολμήσει να τους αγγίξει. Ας προχωρήσουν άφοβα.
*Ομότ. Καθηγητής Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin