Wednesday, March 21, 2012

Κράτος εναντίον Πολιτών (1):ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Αντιδράσεις επιχειρηματιών στα πρόστιμα για τις πινακίδες τους ....

Πρόστιμα συνολικού ύψους άνω των 348.000 ευρώ καλούνται να πληρώσουν στον δήμο, εν μέσω κρίσης, επιχειρήσεις του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης για επιγραφές και πινακίδες ενδεικτικές τής δραστηριότητάς τους, που δεν αφαιρέθηκαν όπως ζητήθηκε.

Αυτό υποστηρίζει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου (ΒΕΘ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος και προσθέτει ότι τα συγκεκριμένα πρόστιμα, που αφορούν μόνο το 2011, συνιστούν «απαράδεκτη κίνηση εκμέρους του δήμου».
Ο δήμος, προσθέτει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, θα πρέπει «να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα […]της πόλης, με κυριότερα το παραεμπόριο και την ελλιπή καθαριότητα».
Μάλιστα ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει ότι το επιμελητήριο γίνεται καθημερινά αποδέκτης παραπόνων από μέλη, που αδυνατούν -λόγω οικονομικής αδυναμίας- να απομακρύνουν τις επιγραφές.
«Προφανώς η απόφαση της αποξήλωσης των ενδεικτικών πινακίδων σήμανσης αποσκοπεί στην εξοικονόμηση πόρων για την κάλυψη της τεράστιας μαύρης τρύπας στα ταμεία του δήμου» σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος και προσθέτει ότι ο δήμος δεν αντιλαμβάνεται πως όσα πρόστιμα και αν επιβάλλει, τα έσοδα που θα προκύψουν θα είναι μηδαμινά, καθώς «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».
Πηγή: ΑΠΕ
ethnos gr

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin