Tuesday, March 13, 2012

Οταν ανοίξουν οι πόρτες του φρενοκομείου ....

Του Νίκου Τόκα  (philenews com)
-
Όταν μέχρι πρότινος φιλήσυχοι πολίτες δηλώνουν πρόθυμοι να συμμετάσχουν ακόμα και οι ίδιοι σε πυρπόληση αυτοκινήτων πολιτικών, πάει να πει ότι στη χώρα αυτή άνοιξαν ήδη οι πόρτες του φρενοκομείου. Και μια χώρα που αίφνης μετατρέπει νομοταγείς πολίτες της σε…εμπρηστές, και εραστές της πιο άθλιας βίας, σημαίνει επίσης ότι η εν λόγω χώρα θα πρέπει να έχει ήδη βαρέσει…συντεταγμένη διάλυση. Με υπαιτιότητα προφανώς, του πολιτικού συστήματος και των εκπροσώπων του. Οι οποίοι, για να στρέψουν όλο τον θυμό, την οργή και το μίσος των πολιτών πάνω τους, σημαίνει ότι αποδείχθηκαν κάτι περισσότερο από άχρηστοι και ανίκανοι.
Λοιπόν,έρευνα του Παντείου Πανεπιστημίου (τα αποτελέσματά της δημοσίευσε το «Βήμα» της Κυριακής) καταδεικνύει ότι αντιδράσεις όπως η χειροδικία εναντίον πολιτικών και οι επιθέσεις με αβγά και γιαούρτια συγκεντρώνουν εντυπωσιακά ποσοστά ως «αποτελεσματικές πρακτικές» εν μέσω οικονομικής κρίσης. Η έρευνα, όπως επισημαίνεται, κάνει σαφές ότι από τον καναπέ δηλώνουν διατεθειμένοι να σηκωθούν και απλοί πολίτες, φιλήσυχοι μέχρι πρότινος. Η αγανάκτηση, ο θυμός, η οργή καταδεικνύονται πια ως κατακλυσμιαία συναισθήματα του κόσμου, ενώ το μέλλον ενδύει ο φόβος.
Η δε πρακτική επίθεσης σε πολιτικούς με αβγά και γιαούρτια θεωρείται αποτελεσματική από το 30,4%.
Το 21,2% εκτιμά ως δραστική και καρποφόρα τη χειροδικία εναντίον πολιτικών προσώπων, το 17,1% λέει «ναι» στον εμπρησμό αυτοκινήτων πολιτικών προσώπων, το 14,6% στις επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων καταστολής, το 7,9% στους εμπρηστικούς μηχανισμούς και το 6,2% στην καταστροφή της δημόσιας περιουσίας.
Αποκορύφωμαόλων οι απαντήσεις που δηλώνουν την πρόθεση συμμετοχής στις αντιδράσεις αυτές. Σε επιθέσεις με αβγά και γιαούρτια δηλώνει ότι θα συμμετείχε το 26,8%. Ποσοστό 16,1% ομολογεί ότι θα έδερνε πολιτικά πρόσωπα, 12,5% ότι θα έβαζε φωτιά σε αυτοκίνητα βουλευτών και υπουργών, ενώ το 12,6% δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να επιτεθεί σε δυνάμεις καταστολής. Εμπρηστικό μηχανισμό θα τοποθετούσε το 5%.
Τα πιο πάνωαφορούν την Ελλάδα. Ευτυχώς στην Κύπρο, πολίτες και πολιτικοί οδεύουν από τον έναν εθνικό...θρίαμβο στον άλλον. Με αποκορύφωμα τη...λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου: Εδώ, όπου περισσεύει ο (κομματικός) ξεπεσμός και ο (πολιτικός) διασυρμός! 
---------

ΣΧΕΤΙΚΑ: 
 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin