Thursday, April 19, 2012

Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ...

Γράφει ο Β.Α. Κόκκινος *(xronos gr)

Οι πολιτικοί εξήρεσαν εαυτούς από όλους τους άλλους Έλληνες, ως προς την δίωξη και την παραγραφή των εγκληματικών πράξεών τους, επικαλούμενοι τις συνέπειες πιθανών αθρόων αβασίμων μηνύσεων πολιτών εναντίον τους. Υπεστήριξαν όμως, ότι το υπ΄αυτών διαμορφούμενο στο Κοινοβούλιο δίκαιο, δεν είναι πάντοτε, αλλά τείνει να είναι ηθικόν. Στη σύγχρονη εποχή όμως οι έννοιες της ηθικής, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου έχουν απωλέσει τη σημασία τους. 
Από της ανόδου του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 2009, το Σύνταγμα παραβιάζεται συνεχώς και το δίκαιο των πολιτών σκυλεύεται. Τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως όφειλαν με τις πρώτες αντισυνταγματικές ενέργειες της κυβερνήσεως Παπανδρέου, να είχαν αποχωρήσει από τη Βουλή και όχι να την καλύπτουν με την κριτική των πράξεών της και την παρουσία τους. Αν αυτά είχαν φύγει από τη Βουλή, δεν θα τολμούσε το ΠΑΣΟΚ να μας συνδέσει με το Δ.Ν.Τ., δεχόμενο τους όρους που αυτό επιβάλλει παγίως, σε όλα τα κράτη που καταφεύγουν εις αυτό, ανεξαρτήτως των ειδικών συνθηκών, οι οποίες επικρατούν σε καθένα τούτων.
Έτσι, ο κατήφορος της καταδολιεύσεως των Συντάγματος έχει φθάσει σε πρακτικές δικτατοριών. Η πρόσφατη τροπολογία για την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων δεν γνωρίζει προηγούμενο δολιότητος. Τα δύο μεγάλα κόμματα επέτυχαν την υπέρογκη χρηματοδότησή τους από τις Τράπεζες με περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ, εκχωρήσαντα εις αυτές την απαίτησή τους για την κρατική χρηματοδότηση προς αυτά έως το 2016. 
Τούτο ήταν παράνομο. Διότι δεν είναι βέβαιο ότι το έτος αυτό θα υπάρχουν τα ίδια κόμματα, με την αυτή επωνυμία και θα διατηρήσουν την σημερινή πολιτική δύναμή τους, ώστε να δικαιούνται της χρηματοδοτήσεως που προεισέπραξαν. Στην άνω παρανομία όμως προστέθηκε και μία νομοθετική ληστεία. Δια προσφάτου τροπολογίας απαγορεύεται στις Τράπεζες να εισπράξουν την εκχωρηθείσα εις αυτές απαίτηση της χρηματοδοτήσεως των κομμάτων. Γίνεται μεγαλύτερη κακοπιστία; Η ενέργεια αυτή ισοδυναμεί με ηθική αυτοκτονία των κομμάτων, που την εμπνεύσθηκαν, αποστερεί δε αυτά οιασδήποτε αξιοπιστίας. 
Αφού τα κόμματα εξασφάλισαν την κρατική χρηματοδότηση, δια της ματαιώσεως της ικανοποιήσεως της δικαίας απαιτήσεως των Τραπεζών, απεφάσισαν ήδη την προσφυγή στις εκλογές, υπό την παρούσα Κυβέρνηση. Υπουργός αυτής και πρώην μέλος του Συμβουλίου της Επικρατείας, λαβών μέρος στη σύνθεση του Δικαστηρίου που συνεζήτησε την υπόθεση για την αντισυνταγματικότητα του Α΄ Μνημονίου, στη συνέχεια δε, προ της δημοσιεύσεως της σχετικής αποφάσεως, παραιτηθείς και υπουργοποιηθείς, ενεφανίσθη σε ραδιοφωνικό σταθμό για να εξηγήσει, γιατί η Κυβέρνηση στην οποία μετέχει είναι υπηρεσιακή! Υπάρχει παρόμοιο προηγούμενο στην ιστορία του Δικαστικού Σώματος;
Την αυτή ημέρα (Τετάρτη), εκυκλοφόρησεν από όλα τα ΜΜΕ η είδηση της εκδόσεως εντάλματος συλλήψεως εις βάρος του Α. Τσοχατζοπούλου, για παραβίαση του νόμου περί «πόθεν έσχες», διότι δεν συμπεριέλαβε στη δήλωση του έτους 2010 την γνωστή οικία του επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Να σημειωθεί, ότι δια την πράξη αυτή, του έχουν επιβληθεί περιορισμοί, χρηματική εγγύηση σοβαρού ποσού και αφαίρεση του διαβατηρίου. Εύλογον επομένως το ερώτημα παντός αντικειμενικού πολίτου, τί εξυπηρετεί το ένταλμα αυτό, τρεις ημέρες προ του Πάσχα;
Η Δικαιοσύνη οφείλει να είναι προσεκτική στις αποφάσεις και ενέργειές της, ώστε να μην δίδει την εντύπωση ότι ακολουθεί πολιτικές σκοπιμότητες. Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση της προφυλακίσεως του γέροντος Εφραίμ, τις παραμονές των Χριστουγέννων. Η εξουσία του Δικαστή είναι έργον θείον, εμπεπιστευμένον στους ανθρώπους. Επομένως η διαχείρισή της πρέπει να γίνεται με απόλυτη αντικειμενικότητα, ψυχραιμία και σύνεση. 
Βεβαίως να διώκονται οι πολιτικοί, αλλά με τα κριτήρια και την αυστηρότητα όλων των πολιτών. Όλοι οι κατηγορούμενοι για την αποδιδομένη στον κ. Τσοχατζόπουλο πράξη έχουν προφυλακισθεί; Και άλλοτε έχει επισημανθεί ότι στην ανθρώπινη Δικαιοσύνη δεν ισχύει και δεν πρέπει να ισχύει το «εν άλλοις πταίομεν, άλλοις απολαμβάνομεν», του Αποστόλου Παύλου.  
Λέγεται ευρύτατα, ότι ορισμένοι πολιτικοί έχουν αποκτήσει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία και επιχειρήσεις στο όνομα συγγενικών τους προσώπων ή υπερποντίων εταιρειών. Οι αρμόδιοι Εισαγγελείς, ωσάν να μην ζουν στην Ελλάδα, δεν διερευνούν κατηγορίες διάχυτες, αλλά ενεργούν επιλεκτικώς. Άλλοτε εμφανίζονται ως φοβούμενοι τις επικρίσεις των ΜΜΕ και άλλοτε ως συμμορφούμενοι με τις απόψεις αυτών. Αλλά τα ΜΜΕ έχουν καταληφθεί κατά το πλείστον από ανθρώπους συγκεκριμένης ιδεολογίας, η οποία εξέθρεψε πολλούς εγκληματίες εξοντώσαντες απανθρώπως εκατοντάδες χιλιάδες αντιφρονούντων. Επηρέασε δε δυσμενέστατα την πορεία του Έθνους.  
Έχει λεχθεί προσφυώς, ότι οι Έλληνες άλλαξαν τη γλώσσα του Ομήρου, του Πλάτωνος και του Ευαγγελίου, για να ευχαριστήσουν την αριστερή ιντελιγκέντσια, που είχε ταυτίσει τη γλώσσα των αγραμμάτων με την ιδεολογία της. Αντιθέτως, οι Κινέζοι δεν δέχθηκαν να απλοποιήσουν ούτε 40 από τα 4.000 περίπου ιδεογράμματα της γλώσσας τους. Αλλά γιατί στην Ελλάδα δεν έγινε δημοψήφισμα, προκειμένου να απλοποιηθεί η γλώσσα, που είναι η έκφραση της ψυχής του Έθνους; Είχε λαϊκή εντολή η Κυβέρνηση Ράλλη να καθιερώσει τη γλώσσα που επέβαλε δια διατάγματος;
Στο μεταξύ, από απαντήσεις που δόθηκαν στη Βουλή, σε ερωτήσεις βουλευτών (όπως του Μ. Κεφαλογιάννη) προκύπτει η λεηλασία του δημοσίου χρήματος κατά το χρόνο της αγρίας περικοπής των μισθών και συντάξεων, από την Κυβέρνηση Παπανδρέου. Το Ελληνικό Δημόσιο για την ανάληψη των δανείων κατέβαλε προμήθεια εξυπηρετήσεως (service charge) 0,50% επί του εκάστου αναληφθέντος ποσού. Η προμήθεια αυτή προβλεπόταν στις σχετικές συμβάσεις εφάπαξ καταβλητέα, από το Ελληνικό Δημόσιο. Το ύψος της δε, μέχρι στιγμής, ανήλθε στο ποσό των 145,9 εκατομμύρια ευρώ και αφορά σύνολο αναληφθέντων δανειακών κεφαλαίων 29,1 δις ευρώ. Υπολογίζεται μάλιστα ότι θα ανέλθει τελικώς στο τεράστιο ποσό του 1,2 δις ευρώ (110 + 130 δις ευρώ Χ 0,50%). 
Εξ άλλου το PSI κόστισε 77,4 εκατομμύρια ευρώ για αμοιβές συμβούλων (Λαγκάρντ και Χάμιλτον), ενώ με απόφαση του υπουργού των Οικονομικών (ΦΕΚ τ. Β’ της 2.11.2011) ορίστηκε μεγίστη αμοιβή για παροχή νομικών υπηρεσιών σχετικά με τους όρους των νέων ομολόγων και δανειακών συμφωνιών τα 6 εκατομμύρια ευρώ, εφόσον το έργο ολοκληρωνόταν έως τα τέλη Οκτωβρίου του 2011. 
Σε περίπτωση δε που αυτό παρετείνετο, η αμοιβή ορίσθηκε σε 1,5 εκατομμύριο ανά μήνα κατά ανώτατο όριο. Συνεπώς, με δεδομένο ότι η σύμβαση έληγε στις 6 Οκτωβρίου και το PSI δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, η αμοιβή υπολογίζεται συνολικά ήδη στα 15 εκατομμύρια ευρώ, ήτοι 6 εκατομμύρια ευρώ της αμοιβής συν 9 εκατομμύρια ακόμη (1,5 εκατ. x 6 μήνες) για τους υπολοίπους μήνες. 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι με τροπολογία εγκρίθηκε η καταβολή πρόσθετης αμοιβής στους αντιπροσώπους ολοκλήρωσης συναλλαγής (closing agents) ποσού μέχρι του ύψους των 4 εκατομμυρίων ευρώ, ως αμοιβή συμβολής τους στην επιτυχία του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων! (βλ. λεπτομερείς απαντήσεις του κ. Σαχινίδη σε αναλυτικό δημοσίευμα της Δέσποινας Παπαγεωργίου, στο περιοδικό CRASH).
Στην απελπισία μας από την γενική αθλιότητα, την οποίαν βιώνουμε σήμερα, ψυχική ανάταση, παρηγορία και ελπίδα μας παρέχουν οι εκλεκτοί εκκλησιαστικοί ύμνοι των ιερών ναών των ημερών αυτών.
 * Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

xronos gr

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin