Thursday, April 26, 2012

Δήμαρχος Κομοτηνής: «Άστραψε και βρόντηξε» εναντίον των εργολάβων της περιοχής ...

Λάβρος εναντίον των εργολάβων της περιοχής μας εμφανίστηκε ο δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης, με αφορμή το γεγονός ότι δυο δημοπρασίες έργων του δήμου μας την περασμένη Τρίτη απέβησαν άγονες για μια ακόμη φορά. Ήταν η σταγόνα, που ξεχείλισε το ποτήρι για τον κ. Πετρίδη, ο οποίος έστρεψε τα πυρά του εναντίον τον εργολάβων, μιλώντας ξεκάθαρα για «παιχνιδάκια», που παίζουν στις πλάτες του δήμου, της τοπικής κοινωνίας, αλλά και των ίδιων των εργαζομένων τους. Ο ίδιος μίλησε με «σκληρή γλώσσα» για τη συμπεριφορά τους αυτή, και τους κάλεσε να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Τους κάλεσε συγκεκριμένα «να σεβαστούν το θεσμικό τους ρόλο, ως επαγγελματίες της πόλης και ως υπεύθυνοι για κάποια πράγματα, αλλά και την ευθύνη τους απέναντι στην τοπική κοινωνία». «Γιατί δεν μπορεί ο δήμος να βγάζει έργα με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις κι αυτοί να μην έρχονται ή να καθυστερούν να τα πάρουν για τους δικούς τους λόγους», επισήμανε. «Να σεβαστούν και την ευθύνη τους απέναντι στους εργαζομένους τους, οι οποίοι περιμένουν να πληρωθούν», προσέθεσε.

«Όλα τα έργα πλέον θα έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση»

Έσπευσε, μάλιστα, να υπογραμμίσει ότι η αποχή αυτή των τοπικών εργολάβων δεν οφείλεται πλέον στο φόβο ότι δεν θα πληρωθούν, όπως συνέβαινε μέχρι πριν από λίγους μήνες. «Και τα έργα, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, αλλά πλέον και τα έργα που πληρώνονται από πόρους του δήμου έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση», τόνισε. «Γιατί καταφέραμε-και το γνωρίζουν πολύ καλά οι ντόπιοι εργολάβοι», ξεκαθάρισε, «μέσα σε ένα χρόνο να μην χρωστάμε πλέον ούτε ένα ευρώ σε εργολάβο της πόλης, που έχει κόψει τιμολόγιο μέχρι το τέλος του 2011». «Κι όσοι δεν έχουν πάρει ακόμα τα χρήματά τους», διευκρίνισε, «δεν τα έχουν πάρει γιατί έχουν ενδεχομένως κάποιες δυσκολίες με τις φορολογικές τους ενημερώσεις ή οτιδήποτε άλλο-είναι δικό τους θέμα, δηλαδή, γιατί τα χρήματα είναι εδώ και τους περιμένουν». «Επομένως δεν έχουν πλέον καμιά δικαιολογία οι εργολάβοι της περιοχής μας να έρχονται σε αγόνους διαγωνισμούς», υπογράμμισε, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «εμείς την ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία μας και στους ίδιους την εκπληρώσαμε στο ακέραιο. Και τους ξεπληρώσαμε και βγάζουμε συνεχώς έργα μέσα από το ΕΣΠΑ με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις, για να κάνουν τη δουλειά τους οι εργολάβοι και να δουλέψει ο κόσμος της περιοχής μας. Θα πρέπει κι αυτοί να αφήσουν τα εσωτερικά τους τα «παιχνιδάκια»-γιατί για «παιχνιδάκια» πρόκειται».

«Υπάρχει τρόπος να δράσουμε διαφορετικά, μην μας υποχρεώσουν να πάμε σε άλλες-νόμιμες κατά τα άλλα-λύσεις»

Καταλήγοντας, εμφανίστηκε έτοιμος να «σηκώσει το γάντι», στην περίπτωση που οι εργολάβοι της περιοχής μας, είτε παραμείνουν σταθεροί στη συγκεκριμένη στάση τους, είτε θελήσουν να ανοίξουν δημόσιο διάλογο για το συγκεκριμένο ζήτημα. Για το πρώτο μάλιστα, όπως επισήμανε, «υπάρχει τρόπος για εμάς ως δημοτική αρχή να δράσουμε διαφορετικά, αλλά σεβόμενοι το ντόπιο δυναμικό δεν το έχουμε κάνει ακόμα». «Όπως έχω πει και στους εκπροσώπους τους, υπάρχει τρόπος να ξεφύγουμε από αυτήν την διαδικασία ως δήμος», προσέθεσε, «αλλά δε θέλουμε να το κάνουμε, γιατί σεβόμαστε τους ντόπιους εργαζομένους, που δουλεύουν στους εργολάβους αυτούς, αλλά και τους ίδιους τους εργολάβους». «Μην μας υποχρεώσουν λοιπόν να πάμε σε άλλες-νόμιμες κατά τα άλλα-λύσεις», κατέληξε, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι «είμαι πρόθυμος, αν το θέλουν, να ανοίξω και δημόσιο διάλογο μαζί τους, δε φοβάμαι τίποτα».



Συντάκτης:Θωμάς Σταμούλης 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin