Saturday, April 28, 2012

Στέλιος Παπαθεμελής: «Πρέπει να αποτινάξουμε το ζυγό από πάνω μας» ...

ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΑΡΟΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΜΑΪΟΥ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ «Χ»
Οι «διεθνείς τοκογλύφοι» είναι ευτυχείς που η Ελλάδα μπήκε στο ΔΝΤ, αλλά εμείς λέμε «ΟΧΙ»
Υποψήφιος με την εκλογική συμμαχία με την επωνυμία, «ΟΧΙ» θα είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, δηλώνοντας παρών και σε αυτές τις εκλογές. Το «ΟΧΙ», ως ευρηματική λέξη, επιχειρεί να πει, «μολών λαβέ» ή «ταν ή επί τας», στους δανειστές μας, όπως δήλωσε μιλώντας στο «Χ», ο υποψήφιος βουλευτής, ο οποίος συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο αυτό, λέει όχι αλλά παράλληλα αντιστέκεται στις δυνάμεις του μνημονίου. 
«Αρνούμαστε όλο αυτό το τραγικό πράγμα που επέβαλλαν στο λαό μας και στον τόπο μας», δήλωσε στο «Χ» αναφερόμενος στην τρόικα. «Εκτελούμε υπό κατοχή της τρόικας, οι κύριες αποφάσεις λαμβάνονται από την τρόικα, οι κυβερνήσεις ανδρεικέλων, δεν είναι κυβερνήσεις ανδρών και τελικά η συνταγή την οποία επέβαλλαν στον ελληνικό λαό είναι η ίδια συνταγή που επιβάλλουν σε κάθε λαό όλοι αυτοί οι δολοφόνοι των λαών, οι καταστροφείς των οικονομιών, αυτοί οι τοποτηρητές των διεθνών τοκογλύφων, επιβάλλουν μια συνταγή ακραίας και εξοντωτικής λιτότητας, εσωτερικής υποτίμησης το ονομάζουν επιστημονικά, εσωτερικής υποτίμησης τάχα για να επιτύχουν την ανταγωνιστικότητα»

«ΒΑΛΚΑΝΙΟΠΟΙΟΥΝ» ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο κ. Παπαθεμελής μίλησε με σκληρή γλώσσα για τις αποφάσεις της κυβέρνησης, που «βαλκανιοποιούν» την Ελλάδα, ενώ την ίδια ώρα ανεβάζουν το κόστος ζωής στα ευρωπαϊκά επίπεδα. Ο ίδιος ζήτησε εδώ και τώρα μέτρα ανακούφισης, επιρρίπτοντας ευθύνες, στους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σήμερα ζει ο λαός. Είναι συμμέτοχοι και είναι βαρύτατα ένοχοι, είπε και πρόσθεσε ότι, είναι «αυτοί οι οποίοι παραμένουν χωρίς απολογία γι’ αυτό που κάνουν. 

Με τις συνταγές αυτού του είδους η κατάσταση θα χειροτερεύει διότι κάθε φορά θα είμαστε υποχρεωμένοι να αναζητήσουμε νέα δάνεια, τα νέα δάνεια σημαίνει περαιτέρω διόγκωση του χρέους, αλλά και του ελλείμματος, σημαίνει ότι δεν παίρνουμε τίποτα στα χέρια μας, ότι παίρνει το παίρνουν οι διεθνείς τοκογλύφοι, οι διεθνείς τοκογλύφοι είναι ευτυχείς που εμείς μπήκαμε στο ΔΝΤ». 

Προτάσεις για διέξοδο από την κρίση 

Πρόταση, της εκλογικής συμμαχίας «ΟΧΙ», είναι να ζητηθεί περίοδος χάριτος μερικών ετών, στο ελληνικό κράτος, για την αποπληρωμή του χρέους. Να ελεγχθεί σε ποιο βαθμό το ελληνικό χρέος ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και να αφαιρεθούν από αυτό, τα χρήματα που δε χρωστά το δημόσιο. 
«Το ένα είναι ότι κάνουμε παύση εξωτερικών πληρωμών, το δεύτερο είναι ότι κάνουμε έλεγχο και επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με τους δανειστές, το τρίτο είναι ότι εμείς δεν φεύγουμε εθελουσίως από την ζώνη του ευρώ. 
Η ζώνη λέει πάντοτε ότι θέλει να μας βγάλει, η ζώνη ισχυρίζεται ότι εμείς είμαστε βάρος της, στην πραγματικότητα η ζώνη μόνο ωφελείται από εμάς. Δεν πληρώνει τίποτα απολύτως σε εμάς και από τα δάνεια τα οποία κατά καιρούς, λέει ότι έδωσε στον ελληνικό λαό δεν είναι αλήθεια».
xronos gr

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin