Thursday, April 12, 2012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΑΙΤΙΩΝ ....

Β.Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ, Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου
Γράφει ο Β.Α. Κόκκινος (xronos.gr)
-
Τα ΜΜΕ δεν κατόρθωσαν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του λαού. Η πλειονότητα των Ελλήνων θεωρεί τα περισσότερα τούτων όργανα του Μαξίμου, αυτών που ενσαρκώνουν τα μεγάλα συμφέροντα ή κάποιας πρεσβείας υπερδυνάμεως. Θα έπρεπε όλα να έχουν πρώτη και συγκλονιστική είδηση, την αυτοκτονία του ατυχούς 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού και το δραματικό περιεχόμενο της επιστολής του. 
Την πέρασαν όμως, πλαισιωμένη με λεπτομερειακή περιγραφή σκανδάλων συνδικαλιστών της Δ.Ε.Η., καταγγελθέντων από το Σ.Δ.Ο.Ε., αλλά μη επιβεβαιωθέντων από τη Δικαιοσύνη. Αποσιωπούν ή υποβαθμίζουν το ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου είναι ο βασικός υπεύθυνος του μεγαλυτέρου εγκλήματος σε βάρος της χώρας, τις συνέπειες του οποίου βιώνει σήμερα ο λαός με άγνωστη την κατάληξή τους.
Τις επιθέσεις του στρατού και της αεροπορίας παλαιοτέρων εποχών, έχουν αντικαταστήσει σήμερα τα ΜΜΕ. Η νέα τάξη πραγμάτων επιδιώκει να ισοπεδώσει τα ιδανικά, τις παραδόσεις και τις ιδιαιτερότητες των λαών. Διότι άνθρωποι, χωρίς ιδιαίτερη γλώσσα, θρησκεία, ιδανικά, αρχές και παραδόσεις, γίνονται ευκολότερα δούλοι ενός παγκοσμίου, ολοκληρωτικού συστήματος. Σ΄ αυτό απέβλεπαν προφανώς οι γνωστές συστάσεις του Κίσινγκερ, περί του τρόπου τιθασεύσεως των Ελλήνων, τις οποίες τα στηρίζοντα την πολιτική της υπερδυνάμεως ΜΜΕ έχουν ενταφιάσει. 
Είναι χιλιοειπωμένα τα συμβάντα των τελευταίων δύο ετών. Αλλά πρέπει να υπομνησθούν σε όσους τα έχουν λησμονήσει. Ο Γ. Παπανδρέου, προ της εκλογής του, είχε μυστικές συνεννοήσεις με τον τότε πρόεδρο του Δ.Ν.Τ. Στρος Καν, για το πώς θα δανειοδοτηθεί η Ελλάς από το Ταμείο τούτο. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα όμως εδήλωνε, ότι οι χώρες που καταφεύγουν στο Δ.Ν.Τ. καταστρέφονται οικονομικώς! Και ακόμη, ότι «λεφτά υπάρχουν» και αν εκλεγεί θα δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, τουλάχιστον κατά το ποσοστό του πληθωρισμού. Έτσι εξηπάτησε το λαό και ανήλθε στην εξουσία. 
Παραλλήλως ο ίδιος και ο επί των Οικονομικών υπουργός του Γ. Παπακωνσταντίνου, αντί να σπεύσουν να δανεισθούν από τις αγορές τα αναγκαία για τη χώρα χρήματα, με το τότε ισχύον χαμηλό επιτόκιο, παρέλειψαν τούτο εν γνώσει των συνεπειών της παραλείψεώς τους. Και κατηγορούσαν στο εξωτερικό, ο μεν Γ. Παπανδρέου τους Έλληνες ως διεφθαρμένους και την οικονομία ως πνέουσα τα λοίσθια, ο δε Γ. Παπακωνσταντίνου πως η ελληνική οικονομία έχει την πορεία του «Τιτανικού». Ήταν φυσικό, με τις δηλώσεις αυτές, να αυξηθούν τα επιτόκια δανεισμού για να έχει η κυβέρνηση το πρόσχημα προσφυγής στην βοήθεια των χωρών της Ευρωζώνης και του Δ.Ν.Τ., με το αζημίωτο.
Όλα αυτά συνιστούν το έγκλημα της απιστίας (390 Π.Κ.) σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, σε βαθμό κακουργήματος. Οι δε πολιτικοί, που καλύπτουν την ευθύνη τούτων και δεν ασκούν το εκ του Συντάγματος δικαίωμά τους προς σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής με σκοπό τη δίωξη των ανωτέρω, διαπράττουν το έγκλημα της υποθάλψεως εγκληματία (231 Π.Κ.). Πώς θα αντιμετωπίσουν τους εκλογείς τους, οι βουλευτές της παρούσης Βουλής, αν δεν υπογράψουν αίτηση συστάσεως της ως άνω επιτροπής, για την άσκηση ποινικής διώξεως κατά του Γ. Παπανδρέου και του Γ. Παπακωνσταντίνου;
Το επιχείρημα ότι η μείωση μισθών και συντάξεων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να καταστεί μια χώρα ανταγωνιστική, όπως ισχυρίζονται παράγοντες της Ευρωπαϊκής Τραπέζης και του γερμανικού κατεστημένου, καταπίπτει με το παράδειγμα της Βουλγαρίας, το οποίο επικαλέσθηκε προσφάτως και αυτός ο Βούλγαρος πρωθυπουργός. Οι μισθοί και οι συντάξεις, είπε, στην Βουλγαρία είναι κατώτερες όλων των άλλων χωρών (150 έως 300 ευρώ). Και όμως, ουδεμία επένδυση γίνεται στην Βουλγαρία,  Ενώ αντιθέτως επενδύσεις γίνονται στη Γερμανία, όπου οι μισθοί και οι συντάξεις είναι πολύ μεγαλύτερες. Ομοίως και στην Ισπανία. Η ανεργία είναι  μεγαλύτερη από όλα τα άλλα κράτη και οι μισθοί πολύ χαμηλοί, αλλά επενδύσεις δεν γίνονται. 
Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο μέλημα της κυβερνήσεως Παπανδρέου ήταν η κατάργηση των υπουργείων Βορείου Ελλάδας, Αιγαίου, Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουρισμού, ήτοι των υπουργείων, που εξυπηρετούν τους κατοίκους της Μακεδονίας, της Θράκης και των νήσων του Αιγαίου, που είναι κάρφος στα μάτια των Τούρκων. Ως και η επιβολή του σχεδίου «Καλλικράτης», που επιβάρυνε το δημόσιο με 4 δις ευρώ και απομονώνει ορισμένες περιφέρειες από τον κορμό της Ελλάδας.
Η προώθηση τριών στελεχών της Goldman Sachs σε σημαντικές θέσεις της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και των χωρών-μελών αυτής, δεν είναι δυνατόν να είναι απλή σύμπτωση. Ο Mario Draghi έγινε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης. O Mario Monti, πρωθυπουργός της Ιταλίας και ο ημέτερος Λ. Παπαδήμος, πρωθυπουργός της Ελλάδος. Το χαρακτηριστικό είναι ότι ο τελευταίος, προ του διορισμού του, ομολόγησε δημόσια ότι ήλθε στην Ελλάδα και ανέμενε τηλεφώνημα επί τέσσερεις (4) ημέρες για να γίνει πρωθυπουργός. Αναγκάσθηκε δε να τηλεφωνήσει στη γραμματέα του τότε πρωθυπουργού και να ζητήσει εξηγήσεις. 
Ουδείς όμως δημοσιογράφος ρώτησε ποτέ, πώς ήταν βέβαιος ότι θα γίνει πρωθυπουργός, αφού ο μεν Γ. Παπανδρέου ήθελεν ως διάδοχό του τον κ. Πετσάλνικο, ο δε Α.Σαμαράς τον κ. Δήμα; Ποιος τον διαβεβαίωσε περί του αντιθέτου; Τούτο, ευλόγως, ενισχύει την υπόνοια ότι η μεγαλυτέρα δοκιμασία της Ελλάδος, από συστάσεως του ελληνικού κράτους, σχεδιάστηκε από άλλα κέντρα, των οποίων τους σκοπούς ανέλαβαν να πραγματοποιήσουν ορισμένοι εγχώριοι πολιτικοί, με την ανοχή άλλων.
Οι κυβερνώντες και αυτοί που τους καθοδηγούν, δεν έχουν αντιληφθεί ότι τα όρια αντοχής των Ελλήνων έχουν εξαντληθεί. Τα νέα μέτρα ουδέν πρόκειται να αποδώσουν. Η ύφεση θα επιδεινωθεί και οι περιπτώσεις αυτοκτονιών και καρδιακών προσβολών θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο. Εκείνοι που παραβλέπουν τούτο, θα είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι των όσων δεινών μοιραίως θα ακολουθήσουν. 
Η κυβέρνηση είχε δύο επιλογές: Να περιορίσει τις δημόσιες δαπάνες ή να μειώσει μισθούς και συντάξεις. Επέλεξε το δεύτερο. Ώστε να μπορούν οι υπουργοί να ταξιδεύουν στο εξωτερικό, με έξοδα 30.000-50.000 ευρώ ανά ταξίδι 24 ωρών, αλλά και να διατηρούν στρατιές αχρήστων ειδικών συμβούλων παχυλώς αμειβομένων. Για τον ίδιο σκοπό επιβάλλουν στους Έλληνες μικροϊδιοκτήτες διπλή φορολογία. Πληρώνουν το «χαράτσι» της Δ.Ε.Η. για ακίνητα που εκμισθώνουν και συγχρόνως πληρώνουν και φόρο εισοδήματος για το ποσό του «χαρατσίου».
Εντυπωσιάζει η σιωπή των περισσοτέρων Ελλήνων πολιτικών, σε πρόσφατη προπετή δήλωση Γερμανού υπουργού, ότι η Γερμανία ουδέν οφείλει στην Ελλάδα, μετά από 60 έτη. Ενώ γνωρίζει την οφειλή της Γερμανίας εκ του δανείου των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής, που είναι αποδεδειγμένο και έχει αποτιμηθεί σε 60 δις δολάρια. Με την προσθήκη δε και των οφειλομένων εν τω μεταξύ τόκων, υπερβαίνει το ποσό του ελληνικού χρέους. Θα το χαρίσει αυτό η Ελλάς; Ήτοι θα παραιτηθεί του δικαιώματος να ζητήσει την επιστροφή του δανείου τούτου; 
Τέλος, οι πολιτικοί  προσποιούνται πως αγνοούν το πανελλήνιο αίτημα περί τιμωρίας των υπαιτίων της σημερινής αθλιότητος του ελληνικού λαού. Δια του τρόπου αυτού όμως, ευνοούν απρόσμενες αλλά νομοτελειακές και οδυνηρές εξελίξεις.
 *Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου
----------- 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin