Tuesday, April 24, 2012

Επιτακτική είναι η ανάγκη να λειτουργήσουν ομαλά ΑΕΙ-ΤΕΙ ...

Συσσωρεύονται τα προβλήματα στην Ανώτατη Εκπαίδευση

• Λύσεις για να μην αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο ΑΕΙ και ΤΕΙ προσπαθούν να βρουν στο… παρά πέντε το Υπουργείο Παιδείας και οι διοικήσεις των Ιδρυμάτων.
Με τη χρηματοδότηση να είναι εμφανώς μειωμένη και τα προβλήματα να συσσωρεύονται μέρα με τη μέρα στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, χθες η ηγεσία του Υπουργείου συναντήθηκε με την Ομάδα Εργασίας που συγκροτήθηκε από Πρυτάνεις, Προέδρους ΤΕΙ, εκπροσώπους των Ομοσπονδιών των διδασκόντων στα ΑΕΙ και στελέχη του Υπουργείου, με σκοπό τη διευθέτηση θεμάτων, που αφορούν στην πλήρη εφαρμογή του νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πρόεδρος της Ομάδας είναι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Προεδρεύων της Συνόδου των Πρυτάνεων κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο οποίος συνομίλησε με τον υπουργό κ. Γιώργο Μπαμπινιώτη. Από τις δηλώσεις των δυο ανδρών φάνηκε η  διάθεση να βρεθούν λύσεις, αν και ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, αφού πολλά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων και των Ιωαννίνων, από το Μάιο θα βάλουν λουκέτο, λόγω έλλειψης χρημάτων.

Ο υπουργός…
«Το αντικείμενο είναι η εφαρμογή του νόμου και αυτό που σας παρακαλούμε να συζητήσετε είναι πώς θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε ξεπερνώντας δυσκολίες, δυσλειτουργίες αλλά παραμένοντας προφανώς στην εφαρμογή του νόμου» είπε ο κ. Μπαμπινιώτης προς τον Τρ. Αλμπάνη και σημείωσε: «θεωρώ ότι η ελληνική κοινωνία, η οποία μαστίζεται σήμερα από μία πρωτοφανή κρίση, προσβλέπει στα Πανεπιστήμια να σταθούν κοντά της, να τη βοηθήσουν, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει ομαλή λειτουργία και ηρεμία στα Πανεπιστήμια».

Να λειτουργήσουν ομαλά…
Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης τόνισε, ότι οι Πρυτάνεις «προσπαθούν, με αίσθημα ευθύνης, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων ώστε τα Πανεπιστήμια να συνεχίζουν να λειτουργούν  ομαλά παρόλη την οικονομική δυσκολία, η οποία  υπάρχει και είναι γνωστή. Δεν με ενδιαφέρει, όπως και τους συναδέλφους, αν θα είμαστε Πρυτάνεις από την 1η Σεπτεμβρίου. Μας ενδιαφέρει τα Πανεπιστήμια να έχουν διοικήσεις και  να μπορούν να λειτουργήσουν ομαλά. Αυτός είναι ο στόχος της συμμετοχής μας».

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin