Sunday, May 6, 2012

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Ωμή και απαράδεκτη η παρέμβαση Σόιμπλε ...

Σκληρή απάντηση στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανκ Σόιμπλε έδωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος, σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για τις εκλογές στην Ελλάδα. Σε σχετικό ερώτημα του Βήματος προς τον κ. Αβραμόπουλο, ο υπουργός Αμυνας απάντησε τα ακόλουθα: «Το διακύβευμα των αυριανών εκλογών είναι η διατήρηση της θέσης μας στους κόλπους της ευρωπαϊκής οικογένειας και στη ζώνη του ευρώ.

Πρέπει να έχουμε κυβέρνηση τη Δευτέρα. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, διότι η πολιτική αστάθεια μπορεί να ανοίξει τις πόρτες για κοινωνική αποσταθεροποίηση.


Δεν εξαρτώμεθα από το τι θα πουν οι ξένοι, αλλά τα μηνύματα που μας έρχονται από την Ευρώπη είναι ξεκάθαρα. Χθες είχαμε και μία ωμή, απαράδεκτη παρέμβαση του κ. Σόιμπλε.


Την Πέμπτη από το Ζάππειο, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και ευρωπαϊστής Βίλφριντ Μαρτένς, έδωσε με σαφήνεια το στίγμα τι σημαίνει Ελλάδα στην Ευρώπη.


Δεν μπορεί να διανοηθεί ένας Ευρωπαίος πολίτης την Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα. Ο κ. Σόιμπλε τόλμησε να παρέμβει στις εσωτερικές πολιτικές και δημοκρατικές μας λειτουργίες, με μία δήλωση που επιβεβαιώνει ότι κάθε άλλο παρά πιστεύει στην Ευρώπη και στην τόσο απαραίτητη για τη συνοχή της κοινοτική αλληλεγγύη. Χαίρομαι που η δήλωση αυτή καταδικάστηκε από όλα τα πολιτικά κόμματα.


Πρέπει οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να καταλάβουν ότι όπως εμείς σεβόμαστε τις χώρες τους, θα σέβονται και αυτοί τη δική μας. Αυτή είναι βασική προϋπόθεση για τη συνεννόηση στους κόλπους της ευρωπαϊκής οικογένειας».


tovima gr

-------------
ΣΧΕΤΙΚΟ :

Σόιμπλε: «Θα υπάρξουν συνέπειες» εάν η νεά κυβέρνηση δεν σεβαστεί το μνημόνιο

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin