Friday, May 25, 2012

Βέλγιο: Σοβαρό λάθος η έλλειψη προετοιμασίας για ελληνική έξοδο. Δηλώσεις του αντιπροέδρου της βελγικής κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών...

Οι κεντρικές τράπεζες και οι εταιρείες θα κάνουν σοβαρό λάθος αν δεν προετοιμάζονται για το ενδεxόμενο μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της βελγικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ντιντιέ Ρέιντερς.

«Δεν υπάρχει κάποια οργανωμένη συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το τι θα κάνουμε (σ.σ. αν φύγει η Ελλάδα)»
είπε ο κ. Ρέιντερς, σε ομιλία του στο European American Press Club, στο Παρίσι.

«Τώρα, αν οι κεντρικές τράπεζες και οι εταιρείες δεν προετοιμάζονται για το σενάριο αυτό, κάνουν ένα σοβαρό επαγγελματικό λάθος»
προσέθεσε.η έκδοση ευρωομολόγων στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι δυνατή μόνο αν γίνεται από κοινού διαχείριση των εθνικών προϋπολογισμών.

Για τα ευρωομόλογα, είπε ότι υποστηρίζει την έκδοση τους, προσθέτοντας ότι
«δεν μπορούμε να βάλουμε μαζί το χρέος παρά αν βάλουμε επίσης μαζί τους προϋπολογισμούς. Πρέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο (υπουργών της ΕΕ) να έχουν τη δυνατότητα να επεμβαίνουν στους εθνικούς προϋπολογισμούς, αν τα κράτη δεν σέβονται τις δεσμεύσεις τους».

«Αν μοιραζόμαστε το χρέος, μοιραζόμαστε και τη διαχείριση του προϋπολογισμού. Δεν θα αποκτήσουμε ευρωομόλογα για τη χρηματοδότηση νέου χρέους χωρίς να έχουμε στόχο μια μεγαλύτερη δημοσιονομική ολοκλήρωση»
, πρόσθεσε.
tovima gr

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin