Monday, May 14, 2012

Σε τέλμα το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ...

Πίσω πηγαίνει η υλοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο πρώτο τετράμηνο του έτους έχει εκταμιευθεί μόλις το 14% του συνόλου των χρημάτων από το 25% που ήταν ο στόχος.

Ειδικότερα, βάσει του εφετινού προϋπολογισμού, στο τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου 2012 έπρεπε να έχουν εκταμιευθεί €1,88 δισ., δηλαδή σχεδόν το 25% του συνόλου της χρηματοδότησης του ΠΔΕ που ανέρχεται εφέτος σε €7,3 δισ.

Ωστόσο, τις πρώτες 120 ημέρες του έτους εκταμιεύθηκαν μόλις €956 εκατ., ήτοι €239 εκατ. ανά μήνα, όταν κανονικά έπρεπε να εκταμιεύονται σε μηναία βάση €470 εκατ.

Η εξέλιξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί στον επενδυτικό νόμο να αναμένουν χρήματα που τους οφείλει το κράτος και η αγορά να έχει ξεμείνει από ρευστότητα.
Τέλος, το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο πρόσφατα αντιμετώπισε κρούσματα διαφθοράς σε σχέση με επιχορηγούμενα έργα, έχει σχεδόν σταματήσει να εκδίδει τις αποφάσεις κατανομής πίστωσης για έργα του ΠΔΕ που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin