Saturday, May 26, 2012

Επικίνδυνη ψυχολογία αυτοκαταστροφής ...

Η ΧΩΡΑ οδεύει ολοταχώς προς τις νέες εκλογές και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα το εκλογικό αποτέλεσμα, πολλώ δε μάλλον αν θα προκύψει σταθερή κυβέρνηση, που θα εγγυάται την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη. Οι αντιφατικές δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, που είτε αποκλείουν είτε αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο διακοπής της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα και εξόδου της από τη ζώνη του ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτείνουν την αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ κοινωνία είναι εξαιρετικά δύσθυμη από τη βίαιη υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου την τελευταία διετία. Η αυστηρή λιτότητα και τα αλλεπάλληλα εισπρακτικά μέτρα για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων προκάλεσαν κοινωνικό και οικονομικό «σοκ»: κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων, εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανέργους, αποσάθρωση της μεσαίας τάξης και μαζική παραγωγή νεόπτωχων πολιτών. Εξαιτίας της πρόσφατης αποκάλυψης οικονομικών σκανδάλων στην κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας η υποβόσκουσα κοινωνική οργή έχει γίνει ακόμα μεγαλύτερη.


Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ αυτή πραγματικότητα καταγράφηκε στις προηγούμενες εκλογές με τη σημαντική μείωση της δύναμης των δύο κομμάτων που είχαν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας και την ενίσχυση του λαϊκισμού. Στη νέα εκλογική αναμέτρηση θα κυριαρχήσει το δίλημμα ευρώ ή δραχμή αντί της επί της ουσίας συζήτησης για τα προγράμματα οικονομικής πολιτικής.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΣΕ μια περίοδο όπου η οικονομία βρίσκεται στο «κόκκινο», στο επίπεδο της κοινωνίας διαπιστώνεται η ενίσχυση της ψυχολογίας αυτοκαταστροφής. Διότι αυτόν το χαρακτήρα μπορεί να έχει μια πολιτική επιλογή για την οποία δεν υπάρχει εναλλακτική οικονομική λύση.

ΕΑΝ Η ψυχολογία αυτή δεν ανατραπεί έως τις επόμενες εκλογές, θα πρέπει να προετοιμαστούμε για τα χειρότερα.  

EXPRESS GR

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin