Wednesday, May 16, 2012

Γερμανία: Έτοιμοι να συζητήσουν αναπτυξιακά μέτρα για την Ελλάδα δηλώνουν η καγκελάριος Μέρκελ και ο πρόεδρος Ολάντ ...

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε απόψε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να εξετάσει όλα τα πιθανά μέτρα που θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη και την οικονομική δραστηριότητα.
Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με την καγκελάριο της Γερμανίας 'Αγκελα Μέρκελ τόνισε ότι θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και ελπίζει ότι οι ψηφοφόροι θα δείξουν ότι επιθυμούν το ίδιο στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
"Ελπίζω ότι μπορούμε να πούμε στους Έλληνες πως η Ευρώπη είναι έτοιμη να προσθέσει μέτρα για να βοηθήσει την ανάπτυξη και να στηρίξει την οικονομική δραστηριότητα, ώστε να επιστρέψει η ανάπτυξη στην Ελλάδα", είπε και συμπλήρωσε:
"Για την ανάπτυξη, η μέθοδος που συμφωνήσαμε είναι να βάλουμε όλες τις ιδέες και όλες τις προτάσεις στο τραπέζι και να δούμε τι νομικά μέσα υπάρχουν για να τις θέσουμε σε εφαρμογή".
Από την πλευρά της, η καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε ότι είναι έτοιμη, μαζί με τον πρόεδρο Ολάντ, να εξετάσει πρόσθετα αναπτυξιακά μέτρα για να βοηθηθεί η Ελλάδα.
Η Γερμανία και η Γαλλία είναι έτοιμες "να μελετήσουν την πιθανότητα συμπληρωματικών μέτρων για την ανάπτυξη στην Ελλάδα" αν η χώρα το ζητήσει, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Αναφερόμενοι στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές της Ελλάδας οι δύο ηγέτες υποσχέθηκαν ότι θα σεβαστούν όποια κυβέρνηση και αν προκύψει.
"Πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση των Ελλήνων", είπε η Μέρκελ ενώ ο Ολάντ πρόσθεσε: "Ο,τι και να συμβεί, θα σεβαστώ την απόφαση των Ελλήνων".

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin