Thursday, May 3, 2012

Ιδού οι λύσεις. Τολμήστε, κύριοι πολιτικοί ...

Του Θανάση Λυρτσογιαννη (ethnos gr)
-
Λύσεις για την έξοδο από την κρίση υπάρχουν. Δεν αναφερόμαστε στις προτάσεις των κομμάτων, οι οποίες δυστυχώς παραμένουν στο επίπεδο της γενικολογίας και του ευχολογίου. Κάνουμε λόγο για τις 10 δράσεις που προτείνει το ΙΟΒΕ. Είτε αρέσει είτε όχι, οι μελέτες του Ινστιτούτου αποτελούν τον τελευταίο καιρό όαση στην έρημο της κομματικής φιλολογίας και της αδυναμίας για σύνθεση ολοκληρωμένου και πειστικού σχεδίου.

Αν οι πολιτικές δυνάμεις είχαν τη γενναιότητα να εγκαταλείψουν τα στερεότυπα του παρελθόντος, αν είχαν το θάρρος να συνεργαστούν με επιστήμονες και άλλους ειδικούς που δεν ανήκουν κατ' ανάγκη στον δικό τους πολιτικό χώρο, θα είχαν νωρίτερα βρει το αντίδοτο στην κρίση και την τρόικα.
Να θυμηθούμε την πρόταση του κ. Μιχάλη Σάλλα για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου η οποία αντιμετωπίστηκε με σοβαρότητα με έναν χρόνο καθυστέρηση; Να ανατρέξουμε στις επανειλημμένες επισημάνσεις του κ. Γιάννη Στουρνάρα, επιστημονικού διευθυντή του ΙΟΒΕ, ή την πρόταση σύμφωνα με την οποία το Δημόσιο θα μπορούσε να πουλήσει ακίνητα και άλλη περιουσία με την προϋπόθεση ότι η πληρωμή θα γινόταν με ομόλογα;
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ελληνες πολιτικοί στο όνομα της ιδεολογίας και της κομματικής ορθοδοξίας αρνούνται χρήσιμες και επωφελείς υπηρεσίες επιστημόνων. Αρκεί να μην το κάνουν και τώρα. Η νέα κυβέρνηση ας συγκεντρώσει την αφρόκρεμα των Ελλήνων ειδικών, εντός και εκτός Ελλάδας, και ας ζητήσει τις προτάσεις τους. Η σημερινή κρίση δεν μοιάζει με καμία του παρελθόντος. Απαιτεί νέα εργαλεία και πρωτότυπες λύσεις. Απαιτεί συστράτευση επιστημόνων και απορρίπτει ιδεολογικές αγκυλώσεις.

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin